Wladimir Coco BalentienCURAÇAO – Honkballer Wladimir ‘Coco’ Balentien, bekend van het Japanse homerun-record dat hij verbeterde in het afgelopen seizoen, is in Miami opgepakt wegens huiselijk geweld. Dat meldt The Washington Times.  Volgens de autoriteiten drong Balentien dit weekend het huis van zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt, binnen.

De honkballer is aangeklaagd wegens mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

47 reacties op “Wladimir Balentien gearresteerd wegens huiselijk geweld”

 1. HALLO MENSEN HET IS RAAR DAT NIEMAND GISTEREN HEEFT GEREAGEERD OP HET GEVAL WLADIMIR BALENTIEN OF IS HET NIET MEER NODIG NU BLIJK HIJ VALS ZIJN BESCHULDIG!!! IK VERWIJS JULLIE GRAAG NAAR THE WASHINGTON TIMES

  GOT BLESS YOU”RE ALL MOTHER FUCK”RE

 2. Dat vrouwen deze “abuser” verdedigen! Dit is ten hemel schreiend.
  Aan zulke verhalen zit er maar één kant.Degene die z’n handen niet kan thuishouden.

 3. Weldra zal een van hen zich schuldig hebben gemaakt aan de gezegde:
  ” teniendo carne en casa,salga al calzar ratones”

 4. @Ja WIC, Altijd goed om te weten. Grappig hoe iemand in 1 land een zeerover en moordenaar kan zijn en in een ander land een held.. zo is nu eenmaal de geschiedenis!
  Aantal van de slaven die werden verkocht door eigen bevolking waren ook gewoon criminelen..
  Maar gaat nu elke YDK die zijn vrouw mept een straat naar zich genoemd krijgen?

 5. @ Jan de Vries(punt)

  Je kent je eigen geschiedenis schijnbaar goed, Jantje!
  Je moeder is zeker heel trots op je!!

 6. @dussss
  hahaha dus,,, ik heb je op je tepel getrapt he.
  en trouwens ik heb mijn muil niet opengetrokken. ik heb mijn mening getypt. Oen!

 7. @ west indidche compagnie
  zeerovers 2014? zijn afrikanen de somaliers
  en voordat je je muil opentrekt over pedofilie ga even vragen wat
  er op het eiland gebeurd. de tienerzwangerschappen en mannen van boven de 50.

 8. Wat zal de vrouw hebben gedaan om het zover te laten komen? Wat voor uitspraak is dat nou weer? Dus een vrouw moet oppassen met wat ze zegt of doet, want anders kan ze een pak slaag verwachten? Twee kanten van het vehaal horen? Ik merk hier op curacao dat de zogenaamde held al veroordeeld of beoordeeld wordt, maar er is nog nooit naar het verhaal van het slachtoffer geluisterd of op papier gezet. Ik zou de pers dan ook willen vragen ipv aan roddeljournalistiek te doen, gaat praten met beide partijen! De ex van jones, de ex van josepha, de ex van Balentien, of ga praten met instanties als slachtofferhulp! Huiselijk geweld is onder alle omstandigheden fout! Geen enkele vrouw vraagt om een pak slaag en geen enkel kind vraagt om zo’n slecht voorbeeld!

 9. @Adelaina, Hij heeft geluk had.. Laatst was er hier ook een chap die zijn venezolaanse vriendin klapte.. toen trok zij een mes en nu is hij dood..

 10. Peter van Dungen!
  GEWELDIG!
  Eindelijk iemand van niveau.
  Fantastisch!

 11. Wel………ik ben zelf ook een vrouw en zo te zien staat iedereen al klaar om met een verwijtende vinger naar Coco te wijzen.
  Maar wie weet wat die Venezolaanse heeft gedaan om hem zo ver te krijgen. Ik was er niet bij dus………
  Hij vond een YDK niet goed genoeg nu moet hij op de blaren zitten. Helaas maar het is even niet anders.
  Ik wens hem sterkte daar in de bak!

 12. Wat een rolmodel weer.

  Misschien volgende keer even wachten voordat we een straatnaam veranderen?

 13. @ Peter van Dungen,

  Jouw reactie is meer van het type:

  ‘Omdat anderren het ook doen is dit gedrag van Balentien niet fout’.

  Zo lust ik er nog wel een paar.

  Dus wanneer ik bij jou kom inbreken hoef ik alleen maar te zeggen dat anderen ook inbreken en dan mag ik met jouw spullen er vandoor ?

  Goed dat ik het weet.

  Op Curacao noemen we jouw soort: ‘excuus truus’. Het maakt niet uit wat iemand doet, want er is altijd wel een excuus voor te verzinnen.

  Veel Makamba’s gedragen zich zo wanneer ze net op het eiland zijn. Alle misdragingen, al het geweld, alle criminaliteit is bij hen nooit de verantwoording van het individu, het is altijd het gevolg van de slavernij, economische uitbuiting, Nederland of wat dan ook.

  Meestal houden ze daar mee op wanneer ze zelf een keer slachtoffer worden van een inbraak of erger nog……….geweld. Dan komen ze weer met beide beentjes op de grond terecht.
  Ik hoop dat jij zonder die ervaring weer op de pootjes terecht kunt komen, want geloof me, die LP van jou begint een beetje grijs te worden.

 14. @ Peter van Dungen

  Ik ben het helemaal met je eens. mensen houden ervan om naar anderen te wijzen voordat ze naar hun zelf kijken en hun willen zich beter voelen dan iedereen en maar slecht blijven praten over Coco en Curacao. terwijl Nederland niet beter is idd. ik neem het niet voor hem op maar we moeten realistisch blijven elk verhaal heeft twee kanten. Het kan idd zijn dat hij het heeft gedaan maar het kan ook zijn dat die vrouw idd ziet dat ze veel gaat verliezen door de scheiding en daarom ook zo’n vieze truc heeft uitgehaald. en maar slecht praten over mannen die vrouwen slaan alsof vrouwen zo heilig zijn. Ik ben zelf ook een vrouw en ik weet waar wij in staat zijn om onze doelen te bereiken. Dus nogmaals weet het verhaal voordat er beoordeeld wordt.

 15. @Jan de Vries

  Hier kan ik heel kort over zijn: elk bericht ongeacht wat de onderwerp is, wordt wel een bruggetje gemaakt naar iets anders om zo de Curaçaoënaar (beter bekend hier als de YDK) te vernederen. Zelfs de reacties op de berichtging over de aanwezigheid van Rutte bij de olympische spelen, gingen alleen over Schotte, Wiels en de YDK. Mogen die reageerders wel van het onderwerp afwijken? Berichten zoals deze (Coco of criminalitiet) zijn natuurlijk koren op de molen voor de meesten hier.

  Het feit dat je mij vergelijkt met een corrupte CURACAOESE politieke leider toont weer aan wat de tendens hier is. Overigens zal Raphael van der Vaart nooit een eigen straatnaam krijgen in een land waar het niet mogelijk is de kleur van je eigen voordeur 2 tinten lichter te maken, dus natuurlijk niet te vergelijken.

 16. @ Elke Hooi

  Het gaat erom dat we even wachten totdat de waarheid boven tafel komt. Want sinds mensenheugenis valt een bepaalde type vrouw voor sporthelden om zo financieel verzekerd te zijn voor het leven. Dus het is niet gek dat als de financiën dreigen te verdwijnen bij een scheiding zoals nu het geval is bij Coco, maakt de “golddigger” rare sprongen om zo het onderste uit het financiële kan te halen. We hebben gezien hoe ver een vrouw kan gaan om haar doelen te bereiken. Denk maar aan Boris Bekker waar een onbekende vrouw, hem de provisiekast insleurde om vervolgens het opgevangen zaad in de mond, op latere tijdstip vaginaal in te brengen. ( manden later vangt zij meer dan 25.000 per maand aan alimentatie.

  Nogmaals, huiselijk geweld is te allen tijde af te keuren, maar als Maxima een aanklacht dient van huiselijk geweld tegen Maxima staan we ook met enige sceptici te kijken, zeker als het om een soortgenoot gaat.

 17. @WIC, en wij hebben hier een straatnaam van een racist en corrupte policus? Trouwens voor de spanjaarden waren het zeerovers maar je vergeet waar zij het goud vandaan hadden! je klinkt er jaloers!

 18. @Peter van Dungen, Waarom moet jij altijd maar reageren met verwijzingen over Nederland terwijl het over Curacao gaat? Ga dan naar een Nederlandse forum! Trouwens bestaat er een Rafael van der Vaart straat in Nederland? Als je niet aan het onderwerp kan houden dan moet je niet reageren. Geen typische struisvogel reacties wat we van je gewend zijn.. Je lijkt wel een Curacaouse corrupte politicus die altijd naar Nederland wijst zodat de aandacht niet op zijn smerige zaakjes komt..

 19. Ben het helemaal eens met Elke Hooi, maar wil er wel aan toevoegen dat de vrouw ook eens wat kritischer moet zijn bij haar partnerkeuze. Velen vallen voor het geld van een man en nemen daarbij zijn oorbellen en tattoos op de koop toe en ook zijn slechte karakter.

  Als ik mijn auto met open ramen parkeer in Otrobanda ben ik niet schuldig als eruit gestolen wordt, maar had ik het wel makkelijk kunnen voorkomen.

  Dat geld ook voor mishandeling van vrouwen door hun mannen.

 20. Peter van Dungen, op 14-01-2014 om 08:14 schreef:

  Het heeft natuurlijk niet lang geduurd voordat iemand het argument zal gebruiken dat het alleen Curaçaose sporters zijn die zich “misdragen”. Daarvoor is Versgeperst in het leven geroepen om het Telegraaf/geenstijl reactiegedrag op Curaçao voort te zetten.

  Vooralsnog heeft Coco alleen de hand van zijn vrouw vastgehouden terwijl zijn naar boven ging om volgens de politie rapporten. Dus laten we even rustig wachten totdat het onderzoek is afgerond. En als we toch over sporters hebben die zich misdragen wat dacht je van Raphael van der Vaart die een Sylvie een klap verkochte? Wat dat dacht je van Van Persie die beschuldigd is voor het groepsverkrachting van een jonge dame? Wat dacht je van Jelle Klaasen die naakt foto’s stuurde naar een 15 jarig meisje? Wat dacht je van alle Nederlandse wielrenners zoals Michael Boogerd, Marc Lotz, Thomas Dekker, Danny Nelissen, Joop Zoetemelk enz. enz. enz. Wat dacht je van Yuri “Lord of the Rings” Gelder die cocaïne gebruikte. Ja, inderdaad Brian Mariano transporteerde drugs, Yuri van Gelder gebruikte drugs. En zo kan ik nog 4 pagina’s volschrijven met gevallen Nederlandse sterren. Dus, laten we niet al te snel beginnen met het vingertje wijzen wat we al te graag doen en laten we wachten op de resultaten.

  Maar naar deze mensen is geen straat vernoemd.

 21. De man’s onderzoek is koud begonnen en nu al in zijn geboorteland door enkelen veroordeeld. Innocent untill proven guilty by the law.

 22. Zoveel mensen,zoveel reacties, maar echt doodziek word ik van de mensen die zeggen: Laten we de andere kant van het verhaal horen! hij is een bon yu korsow. Hij is goed in1ding en dat is de sport die hij beoefend meer niet!! Blijkbaar heeft meneer geen kaas gegeten van fatsoen naar een vrouw! We moeten hier op Curacao eens ophouden met het altijd maar goed willen praten van huiselijk geweld!!!! Andrew Jones, Coco Balentien, ex-minister Sherwin Josepha!!!! Op een eiland als Curacao zou dit meer prioriteit moeten krijgen. De mensen die maar bllijven bleren van: Ja maar hij is wel een goede sporter, Hij was altijd zo rustig, hij deed zijn werk wel ok, maar ik ken hem persoonlijk en zo is hij niet, bla bla bla! Deze mensen zijn of familie, of worden zelf thuis regelmatig in elkaar gemept of zijn nog steeds van die kortzichtige denkers met als gedachte; ze zal er zelf wel om gevraagd hebben!! Zo’n sporter of politicus zijn voorbeelden,maar in de eerste instantie zijn ze dat voor hun kinderen! Schande,! Zouden deze mensen het ook roepen als het hun dochter zou zijn???? Vast niet!Huiselijk geweld moet aangepakt worden op Curacao! Het is aan de orde van de dag en zo normaal geworden dat het geen enkele prioriteit kent. Deze mannen lopen binnen no time weer vrolijk op straat en hebben ook binnen no time een ander slachtoffer! Lieve vrouwen op Curacao, wij kunnen hier een einde aan maken! Denk niet dat het jou niet zal overkomen. Denk niet dat jij bijzonder bent, want als ze de moeders van hun eigen kinderen in elkaar kunnen slaan, dan kunnen ze dat ook bij jou!!!!!!! Ik hoop dat ze hun straf niet zullen ontlopen, want aan dit soort voorbeelden hebben we niets op Curacao.

 23. Nederlander Balentien is home run king van japanse honkbal.
  En nu is hij opeens Yu di Korsou. Zo is het geval ook met Andruw Jones.
  Vergeet niet dat er nog straatnamen zijn van hollandse zeerovers en pedofielen.

 24. @Donna, Waarom mishandelen onbekende YDK mannen dan ook hun YDK vrouwen?

 25. @ nos mes no por
  Bo mes tampoko no por zo te zien?
  Tico balentien is de zanger.

  In ieder geval wel jammer voor deze sportman….

 26. Het is goed dat hij in Maimi is opgepakt daar wordt hij in iedergval bestraft. Op Curacao was hij naar verhoor weer vrij gelaten en had de vrouw de schuld gekregen. Jammer van al het gemeenschapsgeld dat aan hem gespendeerd is. Nu maar hopen dat de Aloe plantage de mijloenen order van Palm binnen haalt. Komt er ieder geval nog een beetje voor terug.

 27. Het heeft natuurlijk niet lang geduurd voordat iemand het argument zal gebruiken dat het alleen Curaçaose sporters zijn die zich “misdragen”. Daarvoor is Versgeperst in het leven geroepen om het Telegraaf/geenstijl reactiegedrag op Curaçao voort te zetten.

  Vooralsnog heeft Coco alleen de hand van zijn vrouw vastgehouden terwijl zijn naar boven ging om volgens de politie rapporten. Dus laten we even rustig wachten totdat het onderzoek is afgerond. En als we toch over sporters hebben die zich misdragen wat dacht je van Raphael van der Vaart die een Sylvie een klap verkochte? Wat dat dacht je van Van Persie die beschuldigd is voor het groepsverkrachting van een jonge dame? Wat dacht je van Jelle Klaasen die naakt foto’s stuurde naar een 15 jarig meisje? Wat dacht je van alle Nederlandse wielrenners zoals Michael Boogerd, Marc Lotz, Thomas Dekker, Danny Nelissen, Joop Zoetemelk enz. enz. enz. Wat dacht je van Yuri “Lord of the Rings” Gelder die cocaïne gebruikte. Ja, inderdaad Brian Mariano transporteerde drugs, Yuri van Gelder gebruikte drugs. En zo kan ik nog 4 pagina’s volschrijven met gevallen Nederlandse sterren. Dus, laten we niet al te snel beginnen met het vingertje wijzen wat we al te graag doen en laten we wachten op de resultaten.

 28. Nou nou, wat laf van jullie. gelijk commentaar geven zonder te weten wat er in werkelijkheid is gebeurd. Wie nu verkeerd bezig is zijn jullie met jullie commentaar zonder kop en zonder staart. Weten jullie inmiddels dat hij nu vrij is en dat hij alleen maar een deur heeft ingetrapt om zijn spullen te pakken? Nee natuurlijk niet want jullie zijn druk bezig om hem naar beneden te halen. Zo zie je maar eerst hiep hiep hoera voor de the king of Japan en nu hem zwart maken zonder te weten wat er werkelijk is gebeurd!!! heel teleurstellend dit hoor.

 29. Ja echt weer een baasje om te bejubelen. Lekker joch en beslist een rolmodel voor onze jeugd. Ach bij gebrek aan….. ?! Misschien de volgende ‘held’ pas over een langere termijn eerbaar maken.

 30. Benefit of the doubt…its the USA, not listed in my books as being transparent and Miami is well known for ex’s trying to get rich off their divorce with rich partners…

 31. Het is altijd weer hetzelfde liedje. Een Curacaose sporter die succes heeft gehad vertoont in no time crimineel gedrag. We hadden Brian Mariano (drugssmokkel), Andrew Jones (prostitutie, openbare dronkenschap, mishandeling van zijn vrouw), Leroy Fer (sex met minderjarigen) en nu ook Coco Balentien.

 32. Goedzo Ballentien, daar kan curacao trots op zijn. Not.

 33. Heb begrepen dat de straatnaam Kaya ………..Balentien, veranderd gaat worden in Kaya bati muhe.

 34. Ik zie Ivar Jasjes nog trots staan bij het naambord van de Tico Balentienstraat. De huizen daar zijn vandaag 25% minder waard geworden.

  En snoepreizer Palm vloog helemaal naar Japan om deze delinquent te eren.

 35. daarom ishet ook gebruikelijk om pas een straat naar iemand te vernoemen als de persoon is overleden en je zijn hele leven kan beschouwen.
  Het is goed om trots te zijn op prestatie van onze mensen maar we moeten oppassen met mensen op een voetstuk te plaatsen , ze kunnen er ook zo weer vanaf vallen.

 36. Daarom moeten Curacaose top-spelers niet met Amerikaanse vrouwen trouwen. Die vrouwen komen alleen op het geld af!!!

 37. daarom moet men pas een straat vernoemen naar persoenen, die al dood zijn.
  dat scheelt een hoop ellende.

 38. En weer een rolmodel voor de jeugd, YdK

 39. Wie ging er ook alweeer naar
  ???????

 40. Role model voor onze jeugd was het motief van onze minister. Wanneer wordt er een weg of straat vernoemd naar Pretu, ook zo’n voorbeeldige landgenoot en dan was er ook nog die grote sportman die beter (of toch niet) drugs smokkelde dan hard kon lopen. Need I go on ? Oh ja nog één, die muzikant die met muziek maken toch schijnbaar niet genoeg verdiende en onder de paraplu van zijn vader maar een snuifje meesmokkelde. voor nu laat ik het maar even hierbij.

 41. Huiselijk geweld ligt hoog in het vaan van onze politieke leiders. Iets op trots op te zijn.

 42. Ach ja, op een eiland waar ze zelfs Wiels inmiddels tot Held hebben gebombardeerd (plus Papa Godett en nog wat onruststokers) dan weten we wel hoe we het woord HELD in moeten schalen.

  Misschien een tip voor de volgende regering:

  ‘Wacht met het benoemen van straten naar bekende personen tot het moment ze zijn overleden. Dan kunnen ze niet meer in de fout gaan.

 43. Hoe hooger je op de trapladder (gezet word door adders) staat,hoe harder je kan vallen??,mantelpakje ?

 44. En daarom moet je dus geen straten noemen naar jonge “helden” er kan nog te veel mis gaan in hun leven.

  We hebben dus nu een straat genaamd naar een gijzelaar en vrouwenmishandelaar.

  Maar Asjes vond het geen probleem, de wet die dit regelt was volgens hem niet ondertekend, dus kon het wel… Kijk Asjes nu weet je dus waarom het beter is om het niet te doen. Weer wat geleerd Asjes?

 45. Leuk als je in “zijn” straat woont…

  Weer een topprestatie van de politiek!

  Sukkels!

 46. Ach ach ach , en hij was zo’n grote held , weer een illusie armer. Of misschien vinden ze het juist wel stoer , nos ta dushi hende nietwaar !

 47. EN ja hoor….weer een straat vernoemd naar een held, een voorbeeld voor de jeugd !!
  Nu vlug weer de oude naam in ere herstellen.
  Getver nog aan toe !!!