• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – Alleen een berisping voor advocaat ‘Peppie Sulvaran’ is volgens Caroline Fiévez, de deken van Orde van Advocaten niet voldoende. Dat zegt ze ingesprek met Radio Hoyer 2. Eerder op de dag maakte ze bekend dat ze een klacht heeft ingediend tegen Sulvaran bij de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht is het tuchtcollege voor advocaten. “De recente uitlatingen door meester Sulvaran in de rechtszaal en in verschillende media kunnen niet door de beugel, zijn grievend en hebben het vertrouwen in de advocatuur geschaad”, zegt Fiévez. De Orde van Advocaten heeft in verband met de discussies die door de uitlatingen van advocaat Sulvaran zijn ontstaan, de Raad van Toezicht verzocht de klacht met voorrang en op korte termijn te behandelen. Fiévez hoopt dat er binnen enkele maanden een uitspraak volgt.

Ze legt uit wat de klacht tegen Sulvaran inhoudt.

8 reacties op “‘Schorsing Sulvaran geen te zware straf’”

 1. Het gaat niet zo zeer om of Sulbaran zijn mening geeft. Het gaat erom hoe en wat hij gedaan heeft, waarvoor hij geschorst kan worden.
  Twee totaal andere dingen.
  Als advocaat mag hij geacht worden te weten hoe te handelen.

 2. @Nisa, als de Devils advocate een mening heeft dan moet hij er wat aan doen.. Als hij meent dat tromp achter de moord op wiels zat moet hij naar het OM gaan! lafbek!

 3. @ Nisa
  Advocaten, evenals doktoren, rechters, notarissen hebben een beroepscode
  die niet mag worden gebroken. Als persoon heeft hij recht op vrijheid van meningsuiting, maar in zijn titel als advocaat niet.

  Om deze reden wordt hij dan ook niet strafrechtelijk vervolgd, maar zou hij in het ergste geval gedwongen moeten stoppen met het uitvoeren van het advocatenberoep.

 4. Met voorrang behandelen en binnen enkele maanden een uitspraak? Hahaha kan dat echt niet sneller?

 5. Het ware beter geweest als Caroline Fievez zich wat terughoudender had opgesteld ten aanzien van de hoogte van een eventuele straf voor Peppie Sulvaran. Dit is een zaak van de Raad van Toezicht.

 6. Is mevrouw Fiévez plotseling het Openbaar Ministerie geworden? Of voelt ze zich misschien aangesproken door de uitspraak van Sulvaran? Ik ben een Curacaose burger en ik vind dat iedereen recht heeft op zijn vrijheid van meningsuiting, dus ook de advocaat Sulvaran.

 7. Het is inderdaat duidelijk dat het OM/justieteipastij in elkaar ziet ze zijn allemaal bang voor de vijf in de rug.ze denken zoek het maar uit,en daar is Gerrit de Raaf & co nou net opuit:>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>???

 8. Schorsing? ik ben door mijn school Oranjeschool/Nasouw van Oranje school kapioen sport dag Hilversum ,lts,en hog andere scholen af getrapt omdat ik de school meesters currupt vond