ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit John Baselmans zich over fluoride in ons drinkwater.

Is het u ook opgevallen? Eric de Brabander gaat meteen in de verdediging en komt met voorbeelden van ‘vroeger’ bij elk geschreven stuk waarin mensen opkomen voor hun gezondheid.

Enkele doktoren noemen fluor ‘preventieve medicatie’, andere zoals de Brabander noemen het een ‘natuurlijk voorkomend sporenelement’. Maar wat kreeg ik te horen in een mail van onze Spa-fabriek? Die stelde dat hun fles bronwater 0.1 parts per million  fluoride bevat (zie etiket), daar men er niet geheel zeker van is dat het water geheel fluoride-vrij is en daarom deze marge vermeldt. Maar de Brabander gaat verder en schrijft openlijk dat er ook chloor en ‘smaakmakers’ toegevoegd zijn aan ons drinkwater. Nu rijst bij mij de vraag: En wat nog meer?

Waar het mij om gaat is dat als we naar een huisarts/specialist gaan, mogen wij als burger beslissen of we de medicijnen/spoorelementen in willen nemen of de operatie willen ondergaan. Waarom krijgen wij bij enkele tandartsen en aangekoppelde politiek op dit eiland niet deze keuze? We betalen Aqualectra voor zo zuiver mogelijk drinkwater en in zuiver drinkwater hoort van nature geen fluoride als ik Spa mag geloven!

Verder is gebleken dat er geschermd wordt met de World Health Organisation (WHO). Maar diezelfde WHO heeft ook nog steeds de stof DDT (zeer zwaar uit de handel genomen vergif) op hun lijst staan! Fluor stamt af van de tijd van fabricage van de atoombom waar fluor voor nodig was! Dus zo ‘up to date’ is deze organisatie niet. Wat ook blijkt is dat ondertussen vele landen fluor snel verwijderen uit hun drinkwater nadat gebleken is dat WHO er een potje van maakt en met zwaar verouderde informatie werkt. Zelfs Amerika doet een stap terug inzake fluor.

Het is heel simpel.
Wij mensen van vlees en bloed willen zelf bepalen wat we voor medicatie/sporenelementen in nemen. Wij mensen van vlees en bloed claimen enkel ons recht dat duidelijk vernoemd staat in diverse internationale regels en overeenkomsten. Wij willen baas blijven en verantwoordelijkheid behouden over ons eigen lichaam! Of leven we soms toch op een dictatoriaal eiland?

Wij mensen van vlees en bloed willen simpel schoon onbewerkt drinkwater!

21 reacties op “Ingezonden: ‘Baas over eigen leven’”

 1. Pueblo Soberano, wil dat de verloren schapen terug naar de partij keren maar hoe wil je dat bereiken als je jou fluoride standpunt handhaaft? De aanhangers zullen alleen terugkeren als er rust en eenheid binnen de partij is. Zo niet, blijven ze weg en gaan hun eigen weg.

 2. Eerst liet Pueblo Soberano dhr. Rudolf de Wit de bevolking informeren over de gevaren van fluoride in drinkwater. En nu wil dezelfde Pueblo Soberano fluoride in drinkwater verhogen. Geen wonder dat geen kip meer naar hun bijeenkomsten gaat. Ze zijn niet principieel. Daarnaast zitten een paar mensen bij die zeggen dat ze niets te verliezen hebben omdat ze al pensioen gerechtigd zijn.
  Er zitten slechts twee mensen bij die interessante dingen vertellen, de rest lijkt niet eens te weten waarover ze het hebben. Heel rommelig en geen touw aan vast te knopen, maar wel de intellectueel uithangen.

 3. Ik vraag me elke keer af als ik weer een fluoride nieuwsje hoor…

  Hoeveel kost het toevoegen van Fluoride aan het drink water?

  Stel we besparen dat geld door het niet toe te voegen maar delen bij alle botica’s en supermarkten gratis fluoride / vitamine tabletten uit.

  Ik denk dat je dan goedkoper uit bent omdat we nu al het douche, wc, tuin, zwembad water met fluoride duurder maken.

  ALs we dit doen zal het aantal ziekmeldingen denk ik met 25/50% terug gedrongen worden omdat men op Curacao vaak verkouden is terweil het niet koud is (vaak veroorzaakt door vitamine gebrek)

  Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat vitamine pillen niet door de verzekering betaald worden omdat dat voor de verzekering een gigantische besparing kan zijn…

  Ik hoop dat een of andere onderzoeks journalist dit berichtje op pakt en het eens met de minister overlegd…..

 4. @ Korw. Wat is de volgende stap?

  Inentingen verplichten? De bevoogding door deze regering kent blijkbaar geen grenzen.

 5. Wat de overheid moet doen is drinkwatermonster nemen uit alle wijken en aan de hand hiervan (lab testen) maatregelen nemen zoals vervanging van kapotte waterleidingen etc.

  Fluoride tegen ziektekiemen in ons drinkwater dumpen is een gemakzuchtige vieze oplossing die verkocht wordt onder de mom van, ” anti-carriers.”
  Eigenwijze Pueblo Soberano maakt zichzelf kapot hiermee, iedereen loopt bij de partij weg. Jammer.

 6. Manipulatie met ons drinkwater is begonnen. Wat is de volgende stap? Gaat men straks ook vetverbrandingshormonen aan toevoegen omdat veel mensen aan adipositas lijden?
  Moeten mensen die wel op hun voeding en gezondheid letten lijden voor een paar mensen die in niets geïnteresseerd, zijn behalve VRETEN?
  Al gooit men 1000 zakken fluor in ons drinkwater, hun eetgedrag zal toch niet veranderen.
  Het is een gemakzuchtige slordige ”oplossing.”
  Een beetje voedingsleer-info. via de media doet wonderen. In plaats van veel geld uit te geven om mekaar via de media voor rotte vis uit te maken kan men de zendtijd beter gebruiken voor educatie.

 7. Dat water gaat ook vele planten beschadigen (zoek maar op wat fluoride water doet met planten) en gaat in de omgeving komen, in de grond. Dus voor degenen die zeggen “plant je eigen tuintje”… jaaaa OK. Daar heb je ook water voor nodig dus dat wordt dan meer flessen kopen. Plus het feit dat wij dus geen keuze hebben over de grondvervuiling van Curacao. Het is weer typisch van mensen om zich niet bewust te zijn van het feit dat het eventjes niet alleen gaat om jezelf alleen, maar ook onze omgeving en onze resources.

  Het voedsel wat je koopt, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Er zijn ook dingen te koop zonder rommel erin. Je kunt ook zelf leren koken in plaats van als een baby afhankelijk te zijn van anderen. Als consument ben je zelf verantwoordelijk. Maar zoals ik zei, dit water komt ook in de grond in Curacao terecht. Dus gaat het even niet alleen over persoonlijke keus. Zoals de koraalriffen er hier aan gaan en mensen troep in de natuur gooien, is dit dus nog een extra probleem daarbovenop.

  Verder hoef je het niet te drinken om het binnen te krijgen, want je huid absorbeert ook fluoride tijdens het douchen of baden.

  Natuurlijk drinken de slimmeren hier geen kraanwater. De pijpenleidingen in Curacao zijn ontzetten oud, vervuild en verkalkt. Denk je nu echt dat het water wat er bij Aqualectra in gaat, er zo bij jou thuis uitkomt? Nee, lieve mensen.

 8. Allemaal populistische gebrabbel….

  Zoals opmerker al zegt… er wordt overal “troep” toegevoegd.

  Maar anyway Mr. Baselmans… een mens van vlees en bloed die zijn eigen keuze kan maken. Stop met het betalen van Aqualektra an koop flessen SPA om te drinken, douchen etc etc.. het is inderdaad jouw keuze om wel of geen water af te nemen van Aqualektra.

  Net zoals het wel of niet drinken van Fria en al dat anderen troep…

 9. @opmerker,leuk verhaal,maar wat denkt u wat je hier in de toko door je strot krijgt,ik heb zelf toen ik 14 jaar was in een snack gewerkt,een broodje taartaa kosten 3,50 een broodje Amerikan filee kosten 5,00 ,en weet je waaar dat amerikaan fileee van werd gemaakt van verkleurd taartaai beetje kleurstof er door heen en je had Amerikaan filee en je beurde nog meer geld voor een afval broodje,ik eet niet uit de toko,heb wel in begin gedaan.

 10. Iedereen weet weer z’n woordje te zeggen over fluoride. Ik heb nog niemand gehoord over allerlei stoffen die toegevoegd worden aan de dagelijkse maaltijden. Heeft u wel eens gekeken naar alle op verpakkingen vermelde E-nummers?
  Het lijkt mij verstandig dat zij die zich storen aan de toevoeging van fluoride beter maar geen levensmiddelen meer kopen en zelf voor hun dagelijkse voeding gaan zorgen d.m.v. het zelf produceren daarvan. Ga zelf water maken, leg een tuintje aan en ga terug in de natuur.
  Dhr Baselmans heeft op Banda abou ruimte genoeg daarvoor maar ik hoor hem daar niet over raaskallen.

 11. M., op 12-01-2014 om 08:12 schreef:

  Het probleem is dat de meeste mensen op Curaçao dat water niet eens drinken maar FRISDRANK: Fria, Pop en Cola. Misschien daar die Fluoride instoppen???

  Dat zit er in, of dacht jedat ze het water ook importeren?

 12. Als ik fluoride aan mijn tanden wil, koop ik gewoon fluoride tandpasta. Het is misdadig om het kwalitatief hoogstaande en uiterst kostbare water van Curacao te fluorideren. Dit water wordt ook gebruikt voor de fabricage van allerlei frisdranken (Coca-Cola) Wellicht dat ook het flesjeswater wat uit Curacao afkomstig is, ook fluoride bevat. Vluchten kan niet meer.

 13. Ik ben het 100% eens met deze ingezonden brief!

 14. Ok, so flouride is bad…if consumed in certain dosis over time. We all know that now.

  In the past ten years I have paid myself poor on water on Curacao but have you ever asked yourself why its sometimes beige or even so dirty it stains clothes?
  I suggest independent research be conducted because all food (and drinks) sold/consumed on the island have to undergo strict quality and health controls right? (Don’t answer that question).

  Trust me, if my daughtet later in life has health problems traceable to the water here I will send’em a nice claim (after all, if you can submit claims to the Dutch government based on slavery and abuse I can do the same for enslaving us to pay taxes and feesing us poison)

 15. Waarom drinken al die mensen die vinden dat ze vergiftigd worden niet
  gewoon water uit flessen, die overal te koop zijn. Staat ook nog chic en
  interessant.

 16. @M, geen gek idee.
  @Joop, men heeft het alsmaar over 18 tot 20 doden per jaar door de Isla uitstoot.
  Kunt u een lijstje produceren met de namen van de 200 doden van de afgelopen 10 jaar? Dat zou indruk maken. Wat, die heeft U niet ? Dan de naam van tenminste 1 dode ? Ook niet ? Is het dan geklets in de ruimte, owehoeren ?
  Van verkeers slachtoffers zijn er wel jaarlijkse lijsten. Waarom dan het gemotoriseerde verkeer niet verbieden ? Auto’s veroorzaken veel meer schade dan de hele Isla. Behalve de doden door aanrijdingen, hoeveel slachtoffers zijn er wel vanwege uitstoot van schadelijke gassen door motorvoertuigen ?

 17. Het probleem is dat de meeste mensen op Curaçao dat water niet eens drinken maar FRISDRANK: Fria, Pop en Cola. Misschien daar die Fluoride instoppen???

 18. De overheid heeft het recht niet om giftige stoffen toe te voegen aan het drinkwater. Maar op Curaçao is helaas alles mogelijk. Kijk maar naar de systematische genocide van de Isla, jaarlijks sterven er ongeveer 20 mensen vroegtijdig, duizenden mensen hebben ademhalingsproblemen, kinderen worden van school brakend naar huis gestuurd, en die imbeciel, die zich godverdomme minister durft te noemen, doet er niets aan. Nee hij vergiftigd de bevolking nog meer, want ook degenen die niet onder de rook van de Isla wonen zullen er aan geloven! Criminelen zijn het, maar met een corrupt Openbaar Ministerie hoef je voorlopig niet op gerechtigheid te rekenen, dat woord kennen ze niet. Ook de Roomse kerk laat zich omkopen door dit ministeriële uitschot, maar goed, het is al jaren bekend dat deze christelijke huichelaars het niet zo nauw nemen met hun geloof. Geld is belangrijker voor ze, ik hoop dat ze er zelf in stikken.

 19. niet zeuren… van een beetje fluor is nog niemand dood gegaan

 20. Sommige mensen mogen hun tanden ook wel eens poetsen. Hoe vaak gebeurt het niet dat ik een meter achteruit moet springen als iemand met rotte tanden en stinkende adem in de buurt komt.
  Overheid: deel gratis tandenborstels en tandpasta uit wanneer het volk hun onderstand komt halen !

 21. Waarom dit soort rotsooi aan het water toevoegen als “medicijn” omdat van sommige mensen het gebit niet goed is. het beste medicijn is gewoon gezond eten meneer de Brabander. Daar moet de oplossing gezocht worden. ik ken helaas genoeg mensen die geen groente lusten maar wel alles wat gebakken is en lekker vet. Daar zit een groot deel van het lokale probleem, een gebrek aan een gezonde eetgewoonte.