• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IPKOCURAÇAO – De afgevaardigden kijken met tevredenheid terug op de besprekingen van de afgelopen dagen tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO). Dit werd vandaag gemeld op de persconferentie van het Interparlementair Koninkrijksoverleg. Statenvoorzitter Mike Franco beaamde dit.

Volgens Franco kunnen we ondanks de verdeeldheid in de landen over de Bosmanwet toch spreken van een geslaagd IPKO. “Men moet niet vergeten dat het slechts een voorstel betreft dat nog behandeld moet worden in de Tweede Kamer en daaropvolgend de Eerste Kamer, alvorens we over een wet kunnen spreken. Het voorstel is uiteraard wel ter sprake gekomen, maar we zijn er niet inhoudelijk op doorgegaan.”

Afspraken
Het volgende IPKO vind plaats in juni. Tijdens dit overleg zal onder andere het onderwerp ‘jongeren’ worden behandeld. Hierbij wordt er extra aandacht besteed aan het Unicef-rapport ‘Koninkrijkskinderen: kinderrechten op de Nederlandse Cariben’. Voordat het daadwerkelijke overleg plaatsvindt, moeten de leden van de delegaties elkaar geïnformeerd hebben over de voortgang. Ook wordt er gesproken over kansarme jongeren binnen het Koninkrijk. Wat betreft gezondheidszorg, waren alle delegaties het eens met het voorstel van Aruba tot het houden van een gezondheidszorgconferentie in de tweede helft van 2014. Daarnaast zal er ook focus liggen op geothermische energie als alternatieve energiebron.

Terugkoppeling
In juni wordt er tevens een terugkoppeling gegeven over de andere onderwerpen: het onderwijs (als er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden) en de economische kansen binnen het Koninkrijk. Met betrekking tot de integriteitsdiscussie binnen het bestuur is er besloten dat alle leden van de delegaties in eigen land inventarisatie doen naar de bestaande regel- en wetgeving omtrent dit onderwerp.

IPKO (2)

7 reacties op “Afgevaardigden erg voldaan over IPKO”

 1. Paisanos, let wel wie de rekening betaalt voor al dat “geblaat”. Voor de mensen die het schijnbaar nog niet weten, wij, wij en nogmaals wij betalen en het erge is dat WIJ het allemaal laten gebeuren.

 2. Abraham Mossel, Schotte was met die dikke prive fotograaf van hem, Ramsay Soemanta, te Sambil

 3. Ik vraag mij toch af, waaaaaaaaar is de wolf in schaapsvel gebleven,of is dat die genen die zig nu verstopt achter de vlaggetjes

 4. Asjes was geen deel van de delegatie en kon dus ook niet weglopen. Het lijkt erop, dat men beschaafd met elkaar kan omgaan zonder bepaalde figuren, hoewel ik even dacht dat Wilsoe op oorlogspad zou gaan.

 5. Het enige dat bereikt is, is dat we nu verlost waren van het geschreeuw van Asjes en Wiels. Er is nu tenminste op beleefdere toon “langs elkaar heen” gepraat. Wat een “vooruitgang”!

  Integriteit: We gaan inventariseren, daarna evalueren en daarna cultuurverschillen concluderen en zeggen dat het een goede dialoog was…Resultaat he?

  Ieder land in het Koninkrijk heeft een eigen ” Bosmanwet” om elkaars inwoners buiten de deur te kunnen houden. Nederland is de laatste in deze rij.. Schande!

  Nederlandse parlementariers kunnen het er nu nog niet over hebben, want het is geen wet.
  Nederlandse parlementariers kunnen het er straks niet meer over hebben want het is dan al besloten.
  Wat een goed overleg!

  Het was 14 jaar geleden toen het mis ging… In 2000 had Van Boxtel (NL) gezegd dat Antilliaanse politici, met uitzondering van Pourier, het probleem van de kansloze Antilliaanse jongeren miskennen. Hij probeerde de verplichte inburgering al twee jaar bespreekbaar te maken.​ Felle weerstand hier!

  Hoe zou de relatie met NL zich hebben ontwikkeld als we toen met NL hadden afgesproken om onze criminele en kansarme jeugd hier lokaal samen met NL “aan te pakken” en niet naar NL te sturen?

  Door het fanatiek verdedigen van rechten van criminele en kansloze jongeren, en met het steeds weer uitspelen van de “discriminatie” en “racisme” kaart zijn we van Nederland vervreemd en horen nu nergens bij. Niet bij NL en niet bij de regio. Uitzichtloos.

  Goed overleg dat IPKO. Is er iemand die het gelooft?

 6. De Nederlandse delegatie heeft zich vooral kostelijk en kosteloos geamuseerd met de bananenrepubliek afvaardiging van Curacao, met ondere Amerigo Thode (die predenteert Curacao te kunnen verbeteren maar wel zijn zoon tot drugsdealer heeft opgevoed), Kade Wilsoe (die op genante wijze loopjongen van dos Santos gespeeld heeft) en Charles Cooper.

  De laatste kwam niet door de screening, wat genoeg is om in geen land ter wereld in het parlement te komen, met uitzondering van natuurlijk Curacao.

  The show must go on.

 7. Kortom, zoals altijd veel geblaat en weinig wol.