ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag doet Henk Pasman een emotionele oproep ten bate van de verkeersveiligheid op het eiland.

We zijn tien dagen onderweg van de 365 in 2014 en we hebben al een verkeersdode. Wat doen we nu? Redeneren van: daar is in dit geval niets aan te doen aangezien er idioten zijn die te hard rijden en een file inhalen? Zijn we nu echt niet in staat om daar iets aan te doen? Vragen we ons af hoe het eigenlijk komt dat wij met zijn allen dit soort gedrag maar accepteren en normaal vinden?

Je hoeft geen expert te zijn om te weten dat als wij elkaar niet controleren, dat het dan mis gaat op elk vlak. Daarom maken we verkeersregels, daarom behoren we die te controleren, daarom maken we een parlement en een regering, daarom hebben hebben we juristen voor beide partijen, daarom maken we een code Corperate Governance, daarom hebben we accounts, enzovoorts.

De rekenkamer heeft onlangs een rapport uitgebracht over het functioneren van de verkeersveiligheid en de conclusie is een dikke onvoldoende. We besteden miljoenen aan gezondheidszorg, we gaan een nieuw ziekenhuis bouwen, elke dag zijn artsen en specialisten bezig met het voorkomen van onder andere doden. Als er elk jaar een lijnvliegtuig zou neerstorten tussen Curaçao en Bonaire met 25 passagiers dan zouden we allang maatregelen hebben genomen, maar als er elk jaar 25 verkeersdoden vallen, of achttien sterfgevallen onder de rook van de raffinaderij, dan vinden we dat normaal en doen we gewoon niets!

Kunnen deze getallen allemaal naar beneden als we maatregelen nemen? Ja hoor, zou geen enkel probleem moeten zijn. Maar dat is het blijkbaar wel. In 1965 is het jeugdverkeerspark neergezet. Dus iedereen die nu 60 is, zou daarvan gebruik hebben kunnen maken. Leren we daar niet dat je je aan de verkeersregels moet houden? Maar elke dag zie ik idioten rijden. Ziet de politie deze idioten niet rijden? Zie ik de politie rijden?

Maak mij en mijn verkeerspartner buitengewoon agent van politie gedurende zes maanden, met als opdracht om Curaçao te laten merken dat er gecontroleerd wordt op de weg en daarna kan ik je verzekeren dat heel Curaçao weet dat er gecontroleerd wordt op de weg. Elke dag komt er een rapport hoeveel bekeuringen zijn uitgedeeld, hoeveel geld daarmee is gemoeid. Er komt een dagelijks programma op de televisie over verkeersveiligheid met videobeelden van overtredingen die elke dag plaatsvinden. Op school zou er een vak veiligheid moeten komen en een vak normen en waarden.

Wij hebben 21 volksvertegenwoordigers die naar het volk zouden moeten luisteren, die zouden moeten luisteren naar het kind dat zijn ouder nu mist en uitleggen aan het kind over tien jaar dat gelukkig dat probleem is geminimaliseerd. Deze regering roept op: samen moeten we een betere samenleving maken. Pak de koe dan bij de hoorn en doe iets met mijn aanbieding om mee te helpen met de verkeersveiligheid. Dit voorstel heb ik al een jaar geleden neergelegd bij de minister.

Als we niets doen zoals we nu al jaren niets doen, dan weten we dat we dit jaar weer pakweg 25 verkeersdoden kunnen betreuren. Dat kinderen moeten opgroeien zonder ouder of dat een echtgenoot alleen verder moet. Miljoenen besteden we aan gezondheidszorg, maar niet eens een gulden aan verkeersveiligheid! Waarom mag bij de één iemand wel dood gaan en bij de ander niet?

15 reacties op “Ingezonden: ‘We doen niets voor verkeersveiligheid’”

  1. Als alle bekeuringen daadwerkelijk geint zouden worden kan het met gemak kostendekkend zijn. Moet er wel eerlijk, integer,helder en consequent gecontroleerd en bekeurd worden. Mijn ervaringen met het korps politie curacao zijn wat dat betreft nu niet bepaald positief. het is volstrekt willekeurig, er zit geen lijn in, de procedures zijn totaal niet transparant, de bekeuringen barsten van de fouten en alleen sukkels ( zoals ik) betalen de bekeuring daadwerkelijk ( binnen 2 dagen, om vervolgens GEEN kwitantie te krijgen). OOk handig in geval van een ongeval: een alarmcentrale 9 911 of 112 ) die de telefoon WEL direct opneemt. Elke seconde dat er niet wordt opgenomen omdat de centralist een broodje halen is of zo, bloed jiemand verder dood. Hoe komt het dat als je de roadservice belt er wel direct opgenomen wordt, maar bij de alarmcentrale niet? dit is gewoon moorddadig. Het zegt al iets over de kwaliteit van de leiding en het personeel als dit soort simpele basistaken niet eens fatsoenlijk uitgevoerd kunnen worden. Ik ben ook van mening dat gezien de ernst van de gevolgen een centralist die niet direct opneemt op staande voet en zonder behoud van salaris en pensioen ontslagen dient te worden. er hangen levens van af.

  2. Kom net thuis van een laat etentje, en werd op weg naar huis links en rechts op hoge snelheid voorbij gereden door lokale asocialen, vaak met lichtsignalen.

    Kan die Huggins, de papagaai van de politie, eens uitleggen waar de politie ‘s avonds is?

  3. Mijn medeleven aan de familie van de overledene en spoedige herstel aan de geinsleden.
    Henk ik begrijp de vele gevoelens achter de reacties. Ik analyseer vaak de plek waar het ongeluk is gebeurd. Rijdend vanuit de Rotonde Betto Adamus naar richting De Savaan, zijn er op het weggedeelte met enkele baan een stuk of drie verkeersborden met inhaalverbod. Dus indien de veroorzaker van het ongeluk vanuit genoemde richting kwam aanrijden heeft hij dit verkeersregel ook overschreden. Wat bij mij niet duidelijk is dat er vanuit rijrichting De Savaan naar de Rotonde Betto Adamus geen enkel verkeersbord staat met inhaalverbod (althans ik heb ze niet gezien). Op de plek waar een staigiar is omgekomen doordat hij de verkeerde richting opreed, staat daadwerkelijk een klein bordje met een pijl richting Saliña. Voor mijn gevoel dient men daar een grotere bord te plaatsen. Verder zijn verschillende van de bermen midden op de rijwegen s’avonds moeilijk zichtbaar vooral manneer het regent. Eén zo’n voorbeeld is net voor de SVB gebouwen. Een zeer gevaarlijke situatie. Nog zo’n gevaarlijke situatie is die grote betonnen gevaarte bij het pompstation te Colon. Eigenlijk mag men zo’n betonnen bouwsel niet op het openbare weg plaatsen. Hopelijk zal nooit iemand tegenaan botsen. Ik ben bezig met een lijst met zulke gevaarlijke situaties om deze dan op te sturen naar de verkeersafdeling en DOW en de minister. Onze politie en parlementariërs rijden waarschijnlijk nooit langs deze plekken. Ik woon vanaf 1980 op Romar Estates (seru Mahuma). Met de komst van CITEX en vele andere bedrijven (met vaak zwaar materieel) rijden er dagelijks dumptrucks, grote bussen etc. deze heuvel op en af. Elke dag zie ik mensen letterlijk op de weg lopen om naar huis te gaan of om te gaan werken want er is geen voetpad waar ze over heen kunnen lopen. God spaar ze.

  4. @ jasmijn. Ik dacht er is in Nederland zoiets en heet BLIK OP DE WEG.

    Dat dacht je dan helemaal verkeerd.

  5. Hanneke, ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ken de familie die het betreft heel goed. En de straffen die ik lees is om te huilen.
    Te triest voor woorden.

  6. Men moet per direct BOETES opleggen en de BOETES bij de overtreding DIRECT innen. Ik dacht dat er in Nederland zoiets bestaat : de verkeerspolitie rijdt in burger op de wegen, als er iemand een overtreding begaat, STOPT de verkeerspolitie de overtreder, schrijft de boete uit en vraagt de boete plaatselijk te betalen. De overtreder kan pinnen bij/ door middel van een PINAUTOMAATJE die de verkeerspolitie bij zich draagt of CONTANT. Kan hij dat niet, dan krijgt hij de kans iemand thuis o.i.d. te bellen en kan de OVERTREDER vragen het GELD te brengen zodat hij plaatselijk bij de verkeerspolitie betaalt en verder kan rijden. Indien hijt niet kan betalen wordt de auto weggesleept. Conclusie met de INKOMSTEN van de boetes, kan dus ten eerste de verkeerspolities betaald worden en/of verbeteringen aangebracht worden in het verkeer Ik dacht er is in Nederland zoiets en heet BLIK OP DE WEG. Curacao heeft het NODIG en dringend

  7. @ Joerden

    Ik vergelijk niet de luchtvaart en autorijden, zoals je stelt, ik vergelijk de aandacht, energie, eisen mbt veiligheid enz die we aan de luchtvaart en het autoverkeer stellen.

    Een voorbeeld daarvan, de keuringseisen die we stellen aan het vliegtuig en aan de auto.
    We behoren de veiligheid te controleren bij de keuring, maar we keuren bij de auto of de lichtjes branden, maar keuren niet de schokbrekers.
    De schokbrekers van een vliegtuig worden wel gekeurd en een vliegtuig gaat niet de lucht in met defecte schokbrekers.
    We stellen geen eisen aan de autorij-intructeurs.
    We leren een automobilist niet defensief te rijden.
    enz

    Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
    Waarom zou ik die aandacht aan veiligheid niet met elkaar mogen vergelijken?

  8. Meneer Pasman stelt m.i. terecht dat er vak (verkeers-)veiligheid zou moeten komen op de scholen. De Schroederschool heeft dit al jaren; in maart start het weer.

  9. Henk, je kunt de luchtvaart niet met autorijden vergelijken, een piloot krijgt een zware en strenge opleiding en er zijn vooropleidingsvereisten. Een rijbewijs haalt hier Stevie Wonder nog, en MFK-ers doen niet eens rijexamen maar geven de examinator een fles red label.

    De rechtspraak mag hier wel gelijk zijn aan Nederland, het is van de gekke dat crimineel Nelson dos Santos een half jaar na zijn 3 voudige moord op onschuldige wandelaars nog niet is voorgekomen. Zelfde geval Brian Mariano, een jaar geleden veroordeeld tot een jaar cel maar de gevangenis niet in geweest.

    Ben het met je eens dat de pakkans omhoog moet, maar daarna moet er ook afgerekend worden. De kans dat je een boete krijgt is inderdaan miniem, maar als je er een krijgt en niet betaalt hoor je er niets meer van.

  10. De reacties over nog vrij laten rondlopen en ja dat is justitie op Curaçao, begrijp ik niet.
    In het Koninkrijk der Nederlanden hebben we in principe dezelfde rechtsregels.
    Dit ligt vast in het Statuut en is ook een voorwaarde voor het kunnen functioneren van de Hoge Raad voor het Koninkrijk.
    Op alle Antillen eilanden is het meerendeel van de rechters Eurpopese Nederlanders die voor een aantal jaren worden uitgezonden.
    Dezelfde regels in elk van de landen gelden voor arresteren en voorlopige hechtenis en hoe lang, de beoordeling hiervan ligt steeds bij de rechter commissaris.
    Of iemand tot aan het voorkomen bij de rechter word vastgehouden is ook vastgelegd.
    Bijvoorbeeld geld dat bij moord met voorbedachte rade.
    In dit geval is de veroorzaker van dit dodelijk ongeval gearresteerd en zit vast en zal voor de rechter komen. Precies hetzelfde gebeurt in Nederland en is men soms ook verontwaardigt dat iemand weer voorlopig vrij komt tot aan voorkomen. Maar beste mensen zo zijn onze regels nu eenmaal.
    Daarnaast hebben we helaas overal in de wereld idioten op de weg of alcoholisten enz.
    Waar mijn betoog over gaat is dat op dit moment de pakkans op Curaçao van verkeersovertredingen veel te klein is en daar moet wat aan gedaan worden, zodat de idioten minder worden, omdat men het gevoel krijgt gepakt te kunnen worden.
    Maar helaas dat zal niet tot nul gereduceerd worden en daar zullen we mee moeten leven.
    Mijn probleem is altijd dat we in de luchtvaart veel meer doen aan veiligheid dan op de weg.
    Advies: oppassen met generaliseren.

  11. de gene die die beslissing nemen komen meestal uit dat zelfde holland

  12. Mijn diepe medeleven.
    Triest om iemand te verliezen. Nog erger voelt het aan wanneer het een kwestie is van ‘zich niet aan de regels’ houden. De emoties bruisen op en we voelen ons machteloos.
    Normaal proces.
    Verkeersongevallen komen voor in alle landen waar men gebruik maakt van verkeersvoertuigen, niet alleen op ‘ons eiland’. Mijn zoon is in Nederland op zijn scooter opzettelijk door een bumperklever binnen en rotonde weggedeelte van de weg afgeramd en als een stuk vuil op straat achtergelaten. Een ‘hit and run’ geval. Bestuurder is nooit gevonden. Ook ‘hij’ loopt dus vrij rond.
    Ja, inderdaad, dit soort dingen gebeuren overal ter wereld. Helaas lopen die asootjes overal rond. En die kunnen niets meer ‘leren’.
    Veel sterkte toegewenst met het verwerken van het verlies.

  13. Beste mevrouw Goossen; gecondoleerd en sterkte gewenst.
    Ik kan me uw gevoelens goed voorstellen.

  14. Hanneke heeft groot gelijk, Vorig jaar hetzelfde met Nelson dos Santos die zonder rijbewijs 3 mensen doodreed en daarvoor slechts een week vastgezeten heeft.

    Ja, Hanneke, dat is justitie op Curacao. Een groot drugssmokkelaar (Brian Mariano) is tot een jaar cel veroordeeld in het begin van 2012, maar heeft nog geen seconde van zijn straf uitgezeten en hoeft dat ook niet meer te doen.

    Mensen gaan hier dadelijk het recht in eigen hand nemen, en ik kan ze daar geen ongelijk in geven.

  15. De verkeersdode is een aangetrouwde neef van mijn man. De vrouw die zwaar gewond is geraakt een nicht. U begrijpt dat wij net als velen zeer aangeslagen zijn door dit nieuws.
    Wat wij horen van Curacao is dat men alle regels aan zijn laars lapt en de dader zelfs na een dergelijk ongeval, waar het dood door schuld betreft, hooguit 3 dagen vastzit…..
    En daarna kan de dader gewoon weer kan doen waar die zin in heeft.
    En dat hoort bij Nederland ?
    Dan schaam ik mij ervoor dat ik Nederlander ben.
    Ik mag hopen dat jullie een keer lering trekken uit alle dodelijke ongevallen op jullie eiland.

    Hanneke Goossen, Wierden. Nederland