• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De rechtbank in Groningen bepaalt of een zwakbegaafde tbs-patiënt uit de voormalige Antillen zijn tbs op Curaçao mag voortzetten. Dat meldt RTV Noord. De man zit vanwege een zwaar geweldsdelict in een Nederlandse tbs-kliniek. Hij wil graag naar Curaçao en volgens zijn advocaat kan dat prima.

De officier van justitie eist echter dat de man in Nederland blijft vastzitten, omdat er volgens hem op de voormalige Antillen geen goede tbs-voorzieningen zijn. De rechter doet over twee weken uitspraak.

17 reacties op “Zwakbegaafde tbs-patiënt wil naar Curaçao”

 1. Laat maar komen. Dan kan hij de politiek in. Hij heeft in ieder geval nog een bepaalde begaafdheid

 2. Die man wil gewoon naar huis.
  Maar er zijn geen tbs faciliteiten op Curaçao. Capriles kliniek is niet gebouwd op tbs’ ers. De gevangenis heeft geen behandelfaciliteiten.

 3. @Pukkie

  vandaar dat je vindt, dat deze zwakbegaafde tbser naar curacao moet komen.

 4. @ Joerden en Sander. TBS’mans zal het niet leuk vinden dat hij bij mij mag komen wonen. In woon namelijk niet op Curacao.

 5. @Edgar, het is geen sprake van “importeren”, maar retour sturen vanwege slechte kwaliteit van gexporteerd product. Het gros van dit Curacaose product wordt naar Nederland gexporteerd. En de produktie gaat onverminderd, zelfs in versneld tempo, door.

 6. Hahahahaahha, ik moet erg lachen om de reacties. Puur Pontius Pilates gedrag. Handen in onschuld wassen. Wij zijn goed en de anderen zijn slecht.
  Kinderbescherming is in Nederland opgezet voordat enige buitenlander daar is gaan wonen.
  ….hhhhmm,
  De dijken hoger bouwen is niet niet om de zee buiten te houden, maar om de drugsafzetgebied goed op kaart te zetten. Kan ook gebruikt worden om de tbs’rs binnen te houden. Hahahahaha.

 7. Ach, een TBS-er meer of minder…

 8. BON BINI!!!

 9. ach Pukkie, je hebt gelijk hier valt hij veel minder op tussen al die andere zwakbegaafden, die hier gewoon vrij rondlopen.
  ze noemen ze geloof ik chollers of inbrekertjes.
  en idd fijn dat hij bij jou in huis kan komen wonen.
  heel nobel van je!

 10. Pukkie, je hebt helemaal gelijk, Fijn dat jij hem in huis wilt opnemen. Wanneer kunnen we hem brengen?

 11. Bijzonder om te lezen hoe eilanders hier solidariteit betuigen met een mede eilander die in Nederland in de problemen zit.

 12. Laat hij maar lekker in NL blijven, hebben al genoeg problemen hier.

 13. TBS-plaats kost € 480 per dag in NL. Nederland zal het dus prima vinden als hij maar niet terugkomt. Maar ik denk dat Curaçao het ook moet willen. De rechter zal die voorwaarde stellen. Curaçao moet er mee instemmen en er voor instaan. Dat zal niet gebeuren.

 14. Zodra hij zijn straf heeft uitgezeten kan hij voor de MFK het parlement in.

  Al is hij daar waarschijnlijk nog te begaafd voor.

 15. @Edgar ik had gehoort ergens in Barber.

  Geen probleem als de TBS-er komt alleen de advocaat gaat er eerst zelf een maand in.

 16. Ik heb bij mij achter in de tuin nog een heel klein kliniki/politici kliinickie staan ,binnnen twee dagen is het probleem opgelost?

 17. En waar mag die goede TBS kliniek hier op het eiland dan wel niet staan ?

  Leuk dat de advocaat denkt aan de belangen van de crimineel, maar ik zou het ook op prijsstellen wanneer zo’n figuur gewoon opgesloten blijft. Hij zit niet voor niets in een TBS kliniek in Nederland.
  Nu snap ik wel dat het hele eiland af en toe kan worden gezien als een open TBS kliniek, maar dat hoeft niet in te houden dat we ze maar gaan importeren.