• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sambil_9jan14_05CURAÇAO – De eerste informatiebijeenkomst van Sambil heeft gisteren plaatsgevonden. De constructie zit op dit moment in de laatste fase. Volgens de sales- en marketingvertegenwoordiger Ashanty Bonafasia, is Sambil een product van en voor Curaçao.

Ze hoopt dat de lokale bevolking ‘de toegevoegde waarde van het winkelcentrum voor de gemeenschap, toerisme, commerciële sector, maar bovenal de toekomst van Curaçao’, gaat inzien.

Presentatie
Sambil-directeur Alejandro Cohen gaf samen met Bonafasia een presentatie over de plannen voor Sambil. Vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA), Curaçao Tourist Board (CTB) en Komishon Wishi i Marchena waren hierbij aanwezig. Er werd onder andere aandacht besteed aan de officiële opening van Sambil in Santo Domingo, aangezien kort daarna de plannen voor de bouw op Curaçao zijn ontstaan. Tijdens de opening op Santo Domingo vonden er verschillende culturele en muzikale activiteiten plaats. Het is de bedoeling dat er op de officiële opening op Curaçao soortgelijke activiteiten worden georganiseerd met lokale muziek en culturele uitingen. De verwachting is dat de deuren in mei opengaan.

Sambil_9jan14_01

13 reacties op “‘Sambil, product van Curaçao voor Curaçao’”

 1. Ach….het is omdat Sambil niet gelegen is ergens op de caracasbaaiweg en niet de naam “Winkelcentrum Frederik Willem de Klerk” voert met winkels zoals de Hema, Zeeman, Bruna,Prenetal, Bakkerij bart, wordt er hier gekaagd. Maar wees gerust, Sambil zal geen klanten wegpikken van de gebruikelijke plekken waar je mogelijkwijs Gerard Joling tegen zal komen.

 2. Mensen Mensen.Een kleinkind die nog niet de kleuterschool heeft door lopen ziet toch dat dit hele project een bonk witwasserij is?.En neem maar van mij aan dat Gerrit de Raaf en Machinist weggebouw Cooper met diverse cornuiten Hakim, Jampot,Incontinia,etcetra hun zakken vulhous hebben gevuld

 3. Aardige plek voor de plastic Cicely van der Dijzen en Margaret van der Dijzen, die er niet gehinderd door enige intelligentie hun cocktails kunnen drinken en Gucci en Versace tasjes kunnen bekijken, op 2 meter afstand achtervolgd door de onnozele Ramsay Soemanta die real time hun facebook pagina’s update, uitkraaiend hoe geweldig het toch allemaal is.

 4. Charles C. en Gerrit S. komt het lintje doorknippen en gelijk het laatste deel van hun pastechi ophalen. Die duizend(en) banen gaan helaas nog even niet door. Maar de zakken zijn gevuld.

  Vervolgens verdwijnt het geld naar Venezuela en wordt er geen florin te Curaçao geïnvesteerd.

 5. Alles waar Gerrit S. zich sterk voor maakt, straalt corruptie en eigen belang uit.
  Ik ken deze man al van kind af aan, ik weet waar ik het over heb.

 6. Het is in principe wel een goed plan ,maar ik heb niet gehoord hoeveel arbeids plekken er zullen komen .Ik stel voor om te beginnen met een politie post daar te zetten (motor politie)
  en bij elke in en /uitgang 2 bewakers (gewapend en getraind) daar bij Sambil te plaatsen .
  Veiligheid eertst . Maar ik ruik nu al dat we geen geld daarvoor hebben .
  Maak van punda een betere stad waar toeristen graag een terrasje willen pakken .
  Het waaigat bijvoorbeeld, met veel wind op bepaalde dagen een bedrag betalen om midden in het centrum te mogen surven, dat is ook weer werving van werk /personeel.
  Curacao kan aantrekkelijk gemaakt worden voor vacantie of om te wonenmaar dan moeten we eesrt stoppen met elkaar afmaken en plannen zoals deze boven genoemde ,dan zullen we nummer 1 worden op de Caribien

 7. Ik vind we moeten het allemaal positief bekijken, en niet gelijk zeggen het is te groot voor Curaçao. We zijn te gewend om klein te denken, en zodra er iets op grote schaal gebeurd worden we nerveus.
  Ook Curaçao kan het, bekijken wij maar waar het terecht komt.
  Niet bang wezen een grote stap naar voren te doen.
  Wat betekend dat, van te veel winkels op Curaçao.
  De Cruise schepen die komen wel graag, en de toeristen die zullen wel kopen, want ik vermoed dat het in het buitenland wel zal aanslaan en enorm veel Toeristen uit Venezuela en Colombia, Trinidad, en zelfs Suriname zal aan trekken. Zullen de Makambas maar in Albert Heijn gaan shoppen. Ze zullen alles wat goed is voor Curaçao bekritiseren, en slecht praten. BAN PE SAMBIL, DI KORSOW PA KORSOW…Cajosh

 8. Het zal mij benieuwen hoeveel mensen er van Banda Riba gaan shoppen. Alles wat ik nodig heb is in ruime mate aanwezig iin dit gedeelte van het eiland en denk dat een shoppingmall van dit formaat een klapje te groot is voor deze gemeenschap !

 9. er zullen deuren open gaan, maar er zullen ook deuren sluiten.
  et eiland heeft al veel te veel winkels!

 10. Sambil doet er goed bij om geen mensen van de MFK verenigign (thode, Wilsoe, El hakim, Jamaloodin, constancia, Soemanta, Schotte0 uit te nodigen bij officiele gelegenheden want dat heeft een grote negatieve impact..

  Krijg je hetzelfde als Baya beach van vroeger.. begon leuk en gezellig maar daarna kwamen er veel drugsdealers met gouden kettingen en tja we weten hoe dat is afgelopen..
  Ook kan je denken aan de ALM en de invloed van o.a MAN en PLKP…

 11. Het lijkt mij dat de ondernemers in Punda en Otrobanda heel anders denken over Sambil.
  De tijd zal het leren.

 12. Wat een onzin. Van Venezuela voor Venezuela.

 13. Zolang de naam van die meneer met dat eredoctoraat van die Venezolaanse
  universiteit er maar enigszins nog aan verbonden is zal ik dat niet inzien mevrouw
  Bonafasia.