HATOCURAÇAO – Curaçao Airport Partners (CAP) heeft grote plannen voor 2014 ter verbetering van de klantervaring op het vliegveld. Zo wordt er een airco geplaatst bij de incheckbalies en de ruimte waar de veiligheidscontroles plaatsvinden. Ook komt er een Curaçao Airport Plaza met nieuwe winkels.

Daarnaast heeft CAP ook plannen om het grondtransport te verbeteren door samen te werken met taxichauffeurs, shuttlebussen en autoverhuurbedrijven.

Onderhandelingen
CAP: “Dit proces is onderdeel van een van de belangrijke stappen die op de agenda staan ter uitbreiding en verbetering van de terminal. Met de toename van het aantal passagiers en de verbetering van de faciliteiten in de terminal is het van belang dat het grondtransport goed georganiseerd en veilig is”. Om dit te kunnen realiseren vinden er onderhandelingen plaats met partijen die al een overeenkomst met CAP hebben en over de juiste vergunningen beschikken. De nieuwe structuur voor het grondtransport wordt naar verwachting eind maart geïmplementeerd.

10 reacties op “Uitbreiding faciliteiten luchthaven”

 1. CAP probeert met dit soort PR berichten haar reputatie te verbeteren, maar het tegendeel waar. De nieuwe structuur van grondtransport bestaat helaas alleen uit het afdwingen van een concessie contract met de aanbieders van vervoer. Inmiddels hebben bus vergunninghouders al meerdere brieven ontvangen van CAP waarin zij de vergunninghouders willen dwingen exorbitante tarieven te betalen aan CAP voor het ophalen en wegbrengen van passagiers en als tegenprestatie levert CAP helemaal niks. Oh ja dat stukje asfalt langs de oude hallen, waar de bussen altijd toch al stonden. De brieven gaan uit van een benadering, wat het meeste lijkt op maffia praktijken, vol dreigementen en sancties wanneer de vergunninghouders niet akkoord gaan. Iets anders geeft CAP er in ieder geval niet voor terug. Trieste organisatie die de economie van dit eiland alleen maar kwaad doet.

 2. Natuurlijk is dit voor de toerist bedoelt en niet voor de locale bevolking.

  Iedereen weet dat de prijzen op vliegvelden aanzienlijk hoger liggen dan bij een supermarkt. Dat geldt voor alle vliegvelden dus daar kan Hato niks aan doen. Hou dus aub op over zeuren over te duur. Koop er dan niks of ga niet op vakantie!

 3. Wil je van hato een succes maken, pak dan immigration aan. Ik werk in de hospitalaty en heb al eerder aangegeven dat de reden is dat veel mensen Curacao mijden die het ultime “Onbeskofte” gedrag van de immigratie-ambtenaren niet apprecieren. Dan kun je zoveel plannen maken maar als je er niet voor zorgt dat mensen zich welkom voelen kan je het vergeten.

 4. Toe maar weer een winkelcentrum. Gezien het absurd hoge prijzenniveau op de luchthaven lijkt het mij niet erg waarschijnlijk dat een dergelijk winkelcentrum erg goed zal draaien. Naast de te verwachten hoge prijzen moet ook nog fors betaald worden voor het parkeren (met vaak defecte betaalautomaten en nog vaker defecte slagbomen). De lokale bevolking lijkt mij dus niet de doelgroep voor een dergelijk winkelcentrum. Als het bedoeld is voor de vertrekkende bezoeker wordt ‘airport plaza’ een uitbreiding van de vertrekhal met winkeltjes waar (met uitzondering van drank en parfum) weinig gekocht wordt gezien de hoge prijzen in de ‘tax free’ shops.

 5. Willy Maal een uitdaging voor jou…

  Laat Oostpunt een appart land worden, begin met een vliegveld & immigratie op te zetten.
  Dit moet toch mogelijk zijn omdat het land de ontwikkeling steeds tegen houd…. en oostpunt is groter dan landen als Nederlands St. Maarten

  Dan krijgt zowel CAP als de hele economie van Curacao er een concurent bij….

 6. Ja gezellig de hele dag shoppen bij airport plaza!!

 7. Wanneer houdt men nu eens op met dat modernistische geprietpraat over ‘klantervaring’ ?
  Het vliegveld is geen product.
  Het vliegveld is monopolist, er is immers geen ander vliegveld op het eiland.
  Het vliegveld is een noodzakelijk kwaad en is dus zeker geen bestemming.

  Men doet het voorkomen alsof het vliegveld verantwoordelijk is voor het rijgedrag van de taxi chauffeurs of de kwaliteit van de huurauto’s.
  What is next ?
  Een autokeuring bij de ingang van het vliegveld, zodat men zeker weet dat de auto’s van de afhalers veilig zijn ?
  Het klinkt mij erg in de oren dat:
  ‘Taxi chauffeurs moeten een vergunning hebben om op het vliegveld klanten af te halen en auto verhuurbedrijven zullen worden gecontroleerd door CAP.

  In gewoon Nederlands heet dit dan:
  Iedereen mag gewoon weer fors gaan betalen aan CAP.

  Wanneer zegt de overheid CAP nu eens de wacht aan ?
  Laat CAP eerst eens beginnen met het correct vermelden van aankomst- en vertrek informatie. Dat is al lastig zat, krijgen ze niet voor elkaar.

 8. Zolang ik 15 gulden moet betalen voor een biertje en 7 gulden voor een Mars reep en alle vluchten als ‘on time’ getoond worden kunnen de CAP hun ‘verbetering van de klantervaring’ steken in een plek waar de zon nooit schijnt.

 9. Zal wel weer een verhoging van de tarieven van alles tot gevolg hebben.

 10. Allemaal BLA BLA. Cap krijgt het niet eens voor elkaar om de vieze stink toiletten schoon te houden of ervoor te zorgen dat je normaal je handen kan wassen en drogen na een bezoekje. Verbeteren grondtransport? Is dat weer een nieuwe poging om lokale verhuurbedrijven te weren?