Statenvoorzitter Ivar AsjesCURAÇAO – De overheid houdt een nieuwe aanbesteding voor leveranciers van schoolmelk. Dat heeft de Raad van Ministers vandaag gemeld. Eerder kwam de levering van schoolmelk in het nieuws omdat de overheid de levering van schoolmelk door Lovers vanwege een verandering in het beleid zou willen stoppen. Dat meldt Radio hoyer 2.

“Een functionaris van het ministerie van Onderwijs blijkt buiten zijn boekje te zijn gegaan door Lovers een contract te hebben toegestuurd”, aldus premier Ivar Asjes. Gezien de ervaring zal dit bedrijf volgens Asjes voor de rest van het schooljaar de schoolmelk leveren.

Keuringen
“Nu wordt een nieuwe openbare aanbesteding opgestart die deze keer wel goed zal verlopen en het ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu zal er ook bij worden betrokken. Zo zullen hygienische en technische keuringen vanaf het begin plaatsvinden, want dat is bij de gestopte aanbesteding ook niet gebeurd”, aldus Asjes. De premier verwacht dat er binnen enkele weken een nieuwe advertentie voor een openbare aanbesteding verschijnt in de krant.

Ivar Asjes in gesprek met Rick Hart.

16 reacties op “Nieuwe aanbesteding voor schoolmelk”

 1. @Poesje, Ter aanvulling van,.Heeft u wel eens van het probleem dialecti gehoord,of zijn wij allemaal geboren als doctorandes,mijn vader zij altijd je bent in het verkeerde wiegje gelegd,ik had in het wiegje op Soestdijk moeten gelegd worden,beste wensen maar ik ben nu klaar met u zij of hij.

 2. @Poes,ik dank je voor jouw commentaar, heb je wel eens gehoord van hoe je de boel moet mannupoleren zodat ze jouw ingezonde stuk drie keer lezen omdat je juist bewust fouten maakt! heb je weer een les geleerd van iemand die 500 man personeel heeft gehad,en iedereen is betaald?!!!!!!!!!!.

 3. Beste Abraham Mossel,
  Ik ben zeker geen fan van onze MP, maar jouw vraag op welke school hij gezeten
  heeft en wie zijn (Nederlandse) taal leeraar is geweest, getuigt wel van heel veel
  lef gezien de onzinnige Nederlandse taal die jij durft op te schrijven en in te sturen.

  Alsnog de beste wensen.

 4. De luis in de pels spreekt duidelijke taal

 5. Op welke school heeft Jasjes ge zeten in R.Dam wie is zijn taal leerraar geweest.

 6. @ Henki,,

  Dat is niet van horen zeggen………….dat staat gewoon op het pak zelf. Lovers verbergt het dus niet.
  Scherpenheuvel zou leuk zijn, doch de productie capaciteit ligt niet zo hoog, kunnen ze nooit leveren.

  Oftewel, men moet het gewoon gaan importeren of men houdt gewoon op met schoolmelk. Het klinkt allemaal wel aardig, maar het blijft van de zotte dat de overheid fors geld betaald voor schoolmelk, terwijl de koters in de kantine of bij de snek vervolgens weer aan de cola of andere zoete troep gaan.

  Laat Coca Cola maar een drankje ontwikkelen wat niet vol zit met suiker, wat gezond is en wat ze hier kunnen produceren. Denk dat we dan een beter resultaat hebben dan kinderen met melkpoeder volstoppen.

 7. Zaakje stinkt aan alle kanten.

 8. wie kent de verse gezoete melk van Lovers niet, als je echte verse melk wil hebben dan is er maar 1 die dat levert, namelijk scherpenheuvel
  Van horen zeggen is de melk van lover gemaakt van melkpoeder, als het anders is dan hoor ik het wel.

 9. In alles speelt Curacao beschaafd landje, behalve in zaken die echt belangrijk zijn… Dit is geen derde wereld land, maar een vierde. Ook dat nog niet eens: een vierde wereld EIland…

 10. @Tuna “Waarom heb ik het idee dat er hier iets niet klopt en dat het ergens anders om gaat?”

  Omdat de ervaring ons heeft geleerd dat bij Asjes dingen meestal niet kloppen en dat het ergens anders om gaat 🙂

 11. De zogenaamde HACCP norm is alleen een excuus om een hoger prijs te kunnen vragen.
  Wanneer men vervolgens dat bedrijf zoou doorlichten op het werkelijk naleven van HACCP normering dan zouden we al snel tot de conclusie komen dat men niet eens weet wat de afkorting precies inhoudt.

  Curacao en voedselveiligheid ?

  Laat me niet lachen.

 12. Vreemd, Asjes accepteerde maar wat graag de pastechi (directeurschap) van Selikor, ook zonder openbare sollicitatieprocedure (‘openbare aanbesteding’).

 13. Waarom heb ik het idee dat er hier iets niet klopt en dat het ergens anders om gaat?

 14. aanvulling lees voor HAACP=HACCP=Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen

 15. kijk eens aan we gaan nu ineens regels stellen, onvoorstelbaar de vis verkopen gebeurt uit de kofferbak, snek snacks en andere zken kunnen zonder HACCP boekwerken zaken doen.
  Een grote broodfabriek die al jaren onder de rook staat van de ISLA produceert gewoon brood voor ons land.
  uiteraard geeft de overheid nu gratis koeling aan de scholen , controleert dan de logboeken voor wat betreft de koeling, schoonmaken etc.
  snap niet waarom er pas over een paar weken een advertentie moet komen, ja of je neemt eerst overleg met de beoogde leverancier, vraagt wat hij heeft en stelt dan de eisen op.
  zodat hij voldoet aan de eisen.

  maar het is simpel.

  aantal te leveren dagelijks
  leveringstijden
  verpakkingseenheid
  gekoeld transport
  maximaal 7 graden
  bedrijf moet HAACP gekeurd zijn
  leveringsbonnen
  vermeilding voedingswaarde, vermelding vitamine etc
  THT datum
  land van herkomst

 16. Zal wel Lovers worden. Een Van der Dijs en de zijnen passeer je niet ongestraft lijkt me.