GevangenisCURAÇAO – De bestuurder die gisteren een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte, de 33-jarige in Haïti geboren M.F., is gistermiddag opgepakt door de politie. Dat gebeurde op de polikliniek van het Sehos, waar de man was heengebracht wegens verwondingen aan zijn borst. Hij wordt verdacht van dood door schuld.

De man blijft vastzitten in afwachting van meer onderzoek.

12 reacties op “Politie houdt bestuurder dodelijk ongeluk aan”

 1. J. Verberne
  Je kan altijd naar Nederland of ergens waar het beter gaat… hoef je nooit meer deze dingen mee te maken en er ook niet over te zei*en

 2. @Peter
  Vaak is de uitvoering van een wet krom…maar om het rechtsysteem krom te noemen? Nee daar ben ik het niet mee eens. Ik kan me voorstellen dat iedereen op dit forum wel eens in een auto-ongeluk was… een deel van deze mensen heeft ook een auto-ongeluk veroorzaakt (te laat remmen, gladde wegen, noem maar op). Zullen we allemaal dan maar opsluiten voor moord? Nee mensen kennen het recht niet en roepen maar wat.

  Dee man heeft een onnodig risico genomen, het risico is zeer zeer slecht uitgepakt met de dood van een persoon. Die man had dat niet gewild, het was niet zijn intentie (laat staan met voorbedachten, met een “n” rade) om iemand te doden. Al is het wel zijn schuld, hij moest het risico niet nemen en heeft een grove fout gemaakt. Hier moet hij dan ook voor boeten. Dood door schuld.

  @wake up
  Het hangt af of hij voldoende bedenktijd had om te besluiten of hij op die mensen wilde inrijden. Dan is het inderdaad moord, anders doodslag.
  Maar zoals ik het had gelezen was dat niet het geval.

  Begrijp me niet verkeerd, ik wil deze mensen niet goedpraten.
  Ik leg alleen de wetten uit zoals die zijn.

 3. Dit soort mensen zouden, nu justitie opzichtig faalt (zie Nelson dos Santos, die Brian Mariano) door de samenleving buitengesloten moeten worden, maar we omarmen ze juist.

  Zie Eline de Pool, die misschien zelf niet betrokken was bij drugshandel maar wel absoluut geweten moet hebben van de drugshandel van haar vader en broers (ja, meisje, die mooie cabrio van jou je cosmetissche operaties zijn echt niet betaald uit de opbrengst van het familierestaurant). Desondanks sturen we haar naar een miss Universe verkiezing (waar ze bij voorbaat kansloos was, de organisatie daarvan wil geen coca queen) maar ook bedrijven huren haar nog massaal in om bijvoorbeeld haar siliconen op de moterkap van een nieuwe auto te leggen.

  Dit eiland heeft echt geen enkele moraal meer, het is graaien en pakken wat je pakken kan.

 4. @Yoshi, wat als Nelson moedwillig op de 3 mensen heeft ingereden? Is het dan wel moord?

 5. @yoshi

  Zulke personen als jij hebben we echt niks aan! recht is vaak net zo krom in de werkelijkheid!

  rijder neemt een zeer grote risico met inhalen van meerdere auto’s tegelijk, met een file zit iedereen bumperklevend achter elkaar. Ik heb vaak genoeg in de file gestaan richting rotonde Zegu en ik laat liever ruimte voor mij zodat ik geen ongeluk hoef te zien of erbij betrokken raak. Zodat de auto die hard en lomp aan het inhalen is netjes naar rechts kan gaan. Vaak genoeg zie ik dat auto naar Banda abou moeten remmen omdat er weer een gek aan het inhalen is. Zelfs inhalen bij bochten?? bij zuke rijders is het gewoon met voorbedachte rade iemand van het leven wilt beroven!

  Vaak genoeg heb ik een gevoel om iemand die weer zigzaggend aan het inhalen is uit de auto sleuren maar helaas dat recht heb ik niet! Zelfs politie in burger rijden met 100km over de weg…..lekker voorbeeld en iedereen kent hen!

  Politie weet ook hoe er al jaren gereden wordt op de weg naar westpunt maar het enige dat ze doen is controleren van papieren. Politie hier zijn gewoon zwak en laf!

 6. @ wake up
  Nelson dos Santos heeft in de rechtstermen geen moord gepleegd….
  Deze heer ook niet.

  Een auto kan inderdaad een moordwapen zijn, dat was ik zeker niet vergeten. Maar in geen van deze twee gevallen is er sprake met moord en dus ook niet van een moordwapen.

  Dood door schuld is waarschijnlijk de zwaarste straf die deze heer kan krijgen.

 7. @Yoshi, Je vergeet dat een auto een moordwapen kan zijn.. Er is een verschil tussen idd naar huis gaan om een wapen op te halen en dan terug te gaan en dan iemand dood te schieten.. echter zoals nelson.. die reedt in een auto zonder rijbewijs veel te hard.. dan ben je idd op zoek naar doden.. dat is vragen om doden.. hetzelfde met deze heer. door zijn asociale gedrag heeft hij iemand doodgemaakt… 2 weken bij grote berg was het nog de dader zelf en die jongen van de kustwacht was aan het feveren.. helaas was nu een onschuldige dood.. families hebben levenslang.. jongen van 7 zal elke avond wakker worden emt nachtmerries..

 8. @Merel:
  Nee hoor, deze dader is een allochtoon en zal dus wél moeten boeten.
  Nelson is YDK en daarvoor gelden uitzonderingen.
  Nou ja, er wordt in dit geval niet gediscrimineerd op huidskleur…

 9. Las gisteravond in de Ultimo Noticia dat de dader geen rijbewijs had.

  Maar net als bij Nelson dos Santos zal dat ons compleet incapabele jusititie niets interesseren.

 10. @ klabo
  Ja tuuuuuuuurlijk…”moord met voorbedachte rade”

  Die man zat zeker thuis, kende de man die hij wilde aanrijden, maakte een plan
  om een file te veroorzaken, om dan deze file in te halen net op het moment dat
  de tegenligger langsreed, om daarna extra gas te geven en de man te vermoorden…”met voorbedachte rade”.

  En nu? 30 jaar gevangenisstraf?

  wanneer leert men eens het verschil:
  dood door schuld, doodslag, moord (“moord met voorbedachte rade” bestaat trouwens niet)

  het met voorbedachten rade (ja, met een “n”) is een term dat aangeeft of er een plan was om een andere partij van het leven te beroven.

  Schematisch:
  Dood door schuld —> iemand van het leven beroven, zonder opzet, zonder “plan”

  Doodslag —> iemand van het leven beroven, met opzet, zonder plan

  Moord —> iemand van het leven beroven, met opzet, met plan

 11. Nelson dos Santos zat 6 dagen voor 3 doden.

  Deze dader komt dus na 2 dagen vrij.

  En hebben daarmee toch beiden langer gezeten dan Brian Mariano, ondanks dat die tot een jaar cel veroordeeld is.

 12. Dood door schuld ? maar er moord van met voorbedachte rade