Shurandy_QCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem ziet Shurendy Q. als leider van een criminele organisatie. Dat werd duidelijk op de rechtszitting op de beveiligde locatie in Schiphol, meldt crimesite.nl. De bende zou cocaïnetransporten naar Nederland regelen vanaf diverse Caribische eilanden.

Behalve vanaf Curaçao werd er volgens het OM ook vanaf Bonaire, Sint Maarten, Jamaica en de Dominicaanse Republiek drugs gesmokkeld. Op Schiphol zouden luchthavenmedewerkers betaald worden om de gesmokkelde cocaïne uit te laden. Veel drugs is er in het jarenlange onderzoek niet onderschept.

Communicatie
Het OM heeft wel de communicatie en de geldstromen van de betrokkenen blootgelegd. Q. is zelf niet getapt, maar nam deel aan duizenden ping-conversaties, volgens het OM steeds onder verschillende bijnamen. Q.’s advocaat Inez Weski verdedigt haar cliënt door te stellen dat Justitie wel meer bijnamen aan Q. koppelt, maar dat hij dat niet is. Ook de bijnaam ‘kleine man’ slaat volgens Weski niet op de verdachte. Q. meet 1.65 meter.

Veiligheid
Q. blijft vastzitten in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en komt per helikopter naar Schiphol. Daar houdt de Koninklijke Marechaussee de wacht in kogelvrije vesten. Er zijn nog ruim tien zittingen te gaan. In februari wordt de zaak vermoedelijk afgerond.

10 reacties op “‘Shurendy Q. leidde cokesmokkel naar NL’”

 1. @Yoshi, Spanje plunderde voor goud.. Afrikaanse stammen verkochten eigen mensen voor spiegeltjes en kraaltjes..
  en zoek maar op vooroordeel op google tip!

 2. Deze crimineel wordt verdedigd door een van de duurste ratvocaten van Nederland, Inez Weski, een bekende verschijning op tv ook.

  Alleen grote drugsbaronnen kunnen haar betalen, en ik denk niet dat Shurendy Q. salarisstrookjes kan overleggen van zijn inkomsten.

 3. Dit heeft trouwens niets met deze jongen te maken. Ik ben juist voor zware straffen zoals patrick ook zei. 35 jaar!

 4. @Anneloes
  Was het niet de Spaniaarden en andere Europese landen die plunderden om goud te bemachtigen?
  In ieder geval slaat het eerste gedeelte van je reactie nergens op.

  Het tweede is een drogreden om een gouden ketting als iets negatiefs te zien.

  Schoenen passen in een vuilniszak, een vuilniszak past in mijn broekzak….passen schoenen in mijn broekzak?

  m.a.w. Dat criminelen gouden kettingen dragen betekent niet dat een gouden ketting ook maar iets met criminaliteit te maken heeft. Dit heet ook wel een schijnverband. (ik zou het eens googelen, misschien kun je je kennis wat verbreden)

 5. Shurendy Q heeft niets te vrezen, want als je tot een celstraf veroordeeld wordt wegens drugssmokkel hoef je die niet uit te zitten.
  Of niet, Brian Mariano?

 6. @Yoshi, Waren juist de Afrikaanse stammen die hun eigen mensen verkochten voor glinsterende dingen..
  Veel criminelen en tokkies hebben een voorliefde voor gouden kettingen..

 7. @Wimpiri
  Ik ken het verhaal van de gouden ketting niet, maar ik hoop maar niet dat jullie gaan vertellen dat het dragen van een gouden ketting iets negatiefs is?

 8. Oeps, ik las bijna dat het Shurandy Martina was, omdat de atletiek daarin is vertegenwoordigd.

 9. Patrick, zat net te denken dat met die gouden ketting om hij wel als “role model” voor onze kleinere crimineeltjes zou kunnen fungeren, toch ? Idee voor die minister die helemaal naar Japan ging om onze kampioen baseball daar te eren ?

 10. Zo iemand moet je het Amerikaanse rechtsysteem toepassen 35 jaar cel.