• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – Op de Weg naar Westpunt ter hoogte van de Piscaderabaai is gistermiddag bij een auto-ongeluk inderdaad een dode gevallen. Het gaat om een 44-jarige man die in Nederland is geboren. De twee andere inzittenden, een vrouw en een minderjarig kind, raakten ook gewond.

De veroorzaker had pijn in zijn borst. De botsing vond plaats toen een 33-jarige bestuurder van een Volkswagen Beetle een file in probeerde te halen. Een tegenligger, een Suzuki Alto met drie inzittenden waaronder de overledene, botste frontaal op de Beetle.

Slachtoffer
De man werd een half uur na het ongeluk officieel dood verklaard. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het lichaam in beslag genomen in het kader van onderzoek. Zijn identiteit is nog niet vrijgegeven omdat allereerst de nabestaanden op de hoogte gesteld worden.

25 reacties op “Man (44) uit NL eerste verkeersdode van 2014”

 1. Nelson dos Santos rijdt gewoon weer vrolijk rond op zijn scooter. Hij werd 2-3 weken voor dodelijk ongeluk ookal aangehouden op zijn scooter wegens rijden zonder rijbewijs!
  Kortom een lachertje hoe somige dingen hier kunnen lopen. Maar dit wist Nelson al toen hij in de boeien werd geslagen, met glimlach op de foto!

 2. Ik hoop dat het goed gaat komen met de moeder. Het ziet er namelijk niet goed uit. Verschrikkelijk gewoon.

 3. Er is al zoveel gezegd, ik zal mijn frustraties over het rijgedrag hier voor mezelf houden en er geen woorden meer aan vuil maken. Wel wil ik Jan, Chantal en alle nabestaanden ontzettend veel sterkte wensen met dit grote verlies! Ik hoop dat de vrouw en zoon een goede begeleiding krijgen om hun geliefde man en vader naar NL te kunnen brengen.

 4. Als je op de map van Curacao kijkt zie je dat dit gedeelte van de weg een vierbaans weg is.. net als van Zegu tot de weg van Veeris. Aangezien het door de Sambil een stuk drukker zal worden op de weg snap ik niet dat ze de weg niet 4 baansweg maken.. NU kan er nog omdat de bebouwing niet dicht op de weg staat.. Earl Barlborda! Wake up!!!!

 5. Gisterenmiddag reed ik naar huis toe, ik stuurde mie moat een sms’jes van nog 1 dag dan zit het er alweer op.
  Paar min later werdt ik gebeld dat onze vrienden een ongeluk hebben gehad.
  Mie moat was opslag dood het is niet te bevatten.
  Zijn vrouw zwaargewond en zoon ligt gewond in het ziekenhuis.
  Zover van ons vandaan en zo machteloos afwachten maar ons gek van verdriet.

  Ben er zo kapot van.
  Moat rust zacht.
  hou van je

 6. Dank je Booya, na een erg slechte nacht denk ik ook veel aan zijn vrouw en zoontje.
  Zwager is er gister heen gegaan en belt ons zo snel mogelijk met nieuws.
  We lezen wel over foto’s, maar vanuit Nederland kunnen we er weinig over vinden in de extra. Het blijft zo onwerkelijk allemaal.

 7. @Chantal, Gecondoleerd met het verlies.. Wij snappen het ook niet maar er zijn mensen op Curacao die perse als een gek willen rondrijden.. en met alle gevolgen van dien.. en dan een niet functionerende politie en OM…

 8. Ik heb vanavond te horen gekregen dat de overledene een goede vriend van ons is en ik wil zeggen dat het erg triest is dat dit soort dingen gebeuren. Ik ben er kapot en aangeslagen van.

 9. @Monus, Maar wel bekeuringen uitschrijven als je gordel niet omhebt of je knipperlicht niet gebruikt.. (tuurlijk dient dit wel te gebeuren maar ja niemand op Curacao gebruikt een richtingaanwijzer en mensen in pickups zitten gewoon in het bakkie)..

 10. Dit is zo triest! echt huilen! Veel sterkte voor Vrouw en zoon!

  Hopelijk dat de strafbaarheid voor dit roekeloos gedrag echt aangepakt gaat worden! Het begint echt bij jezelf!

  Wat de straf ook wordt……. zoon is voor altijd zijn vader kwijt!!

 11. We kunnen van alles roeptoeteren over dit soort diep trieste ongevallen. Maar als de verkeersregels niet worden gehandhaafd en overtreders (roekeloze aso’s) straffeloos hun gang kunnen gaan……….!?!?!?!?! Dan is er iets ernstig mis in de bovenkamertjes van onze bestuurders en ordehandhavers, die ongetwijfeld bij de diverse sneks hun mening staan te ventileren. Een mening die altijd slechts mening blijft.

 12. oh, wat een verschrikkelijke vakantie moet dit zijn voor dat kleine jongetje en zijn moeder (en de achterblijvers in NL). Heel triest. Nu maar duimen dat het goed komt met de zwaargewonde moeder.. Heel veel sterkte en liefs voor deze familie <3.

 13. Triest!

  De veroorzaker moet boeten voor z’n fouten.

  En dan nog de foto’s in de Extra. Oh wat erg dat ze dat zo publiceren met dat zoontje dat aan het huilen is.

 14. @yoshi, Neem die buschaffeur die dat meisje bij tera kora van de weg reed.. die had al eerder 2 mensen doodgereden.. in toteel geen dag gezeten..
  Nelson dos santos reed 3 mensen dood, probeerde te vluchten en had niet eens een rijbewijs..nog geen straf.. Schotte reed iemand dood.. ook geen straf..
  Moordenaars van wiels hadden hem gewoon moeten aanrijden met een auto.. was er geen enkele straf en zaak geweest…
  @Mardoor, Veel files zijn er op Curacao wanneer er bv een aanrijding is geweest en de mensen de auto midden op de weg laten staan of als ze naast de weg staan dat iedereen zacht gaat rijden om te kijken wat er precies is gebeurt..

 15. Triest!!
  Ik word ook doodziek van dit soort gasten. Het rijgedrag van deze idioten reflecteerd ook hun karakter en levenstijl. Het intereseert hun niets totdat ze zelf in het ziekenhuis liggen en te horen krijgen dat door hun stom associaal rijgedrag weer iemand hebben dood gereden.
  Al die motorriders en scooterrijders zonder helm, zogenaamd stoer te doen. En helemaal idioot ook is het toenemend aantal asociale rijders die met volle vaart dwars door het rooie licht rijden terwijl het al 20 seconden groen is voor het ander verkeer. En er is hierop geen enkele controle.
  En hoe zit het met die doodrijder Dos Santos? Ik heb niets meer gehoord over een strafzaak. Rijd hij weer rond?
  Het zijn gewoon allemaal donkeys achter het stuur.

 16. EDIT:
  Roekeloos rijgedrag is overigens wel de ergste categorie die kan bestraft worden met 8 maanden cel en 3 jaar rijverbod

 17. @ Jackson

  Dood door schuld is lastig te bewijzen als er geen verkeersovertreding is gemaakt.
  Ik ben niet direct bekend met de situatie op die weg, maar inhalen is in principe niet verboden bij een niet doorgetrokken streep. Een file auto’s inhalen zal wel anders liggen, maar ook die regel is niet direct bekend bij mij….

  Een inschattingsfout met dood als gevolg wordt meestal licht gestraft (rijverbod)

 18. Vreselijk wat er gebeurt is, kortgeleden ook op dezelfde plaats niet een ongeluk plaatsgevonden?

  De drang om in te halen is groter dan de verkeersveiligheid voor de veroorzakers. Laten we wel zijn. Waarom haalt degene in, waarom staat er file. Dit laatste over waarom staat er een file, die zal beantwoord moeten worden. Hetzij voor de stoplichten. Hetzij voor verkeer wat wil afslaan en niet kan oversteken vanwege tegemoetkomende auto’s. Dit zal eens bekeken moeten worden. Mogelijk een extra strook aanleggen zodat verkeer beter gespreid kan worden. Langs verkeer heen kan rijden die niet verder kunnen vanwege tegemoetkomend verkeer. Indien verkeerslichten de reden en oorzaak zijn van de file, hier ook eens goed naar kijken. Kan je wel goed voorsorteren, is er genoeg plek om je op te stellen.

  Bovenal, de veroorzaker zal flink gestraft moeten worden. Al is dat op dushi korsou altijd moeilijk om flink te straffen.

 19. Ook hier weer, net als bij Nelson dos Santos, overlijdt een onschuldige en komt de schuldige er met een paar schrammetjes vanaf.

 20. Hoop dat die gast iets meer pijn gaat krijgen dan alleen pijn in zn borst…

  Dood door schuld!!

 21. Verschrikkelijk….weer een jong gezin verscheurd door zo’n lamlul die meent de regels aan zijn laars te kunnen lappen. Geen straf kan te hoog zijn voor dit misbaksel en levenslang smartegeld betalen aan de nabestaanden. Wanneer wordt er nu eindelijk eens iets aan dit soort fratsen gedaan? Ik heb ook meerdere malen van die asociale figuren de file in zien halen terwijl de politiewagens ook in de rij stonden en er niet eens achteraan gingen. Belachelijk.
  Veel sterkte voor de nabestaanden.

 22. Het blijft maar doorgaan met dit asociale verkeersgedrag.. maar goed op dezelfde weg heeft nelson DS 3 mensen dood gereden terwijl hij veel te hard reed en onder invloed en tevens geen rijbewijs heeft en deze jongen loopt nog vrij rond..

 23. Wat is dat toch met het inhalen van files? En dan iemand doodrijden… Sluit gewoon aan en wacht af! Bah.

 24. Wat een geduld heeft men toch, 2e dodelijke ongelijk door inhalen in korte tijd. Zelfs gisteren opweg naar huis een auto van SKS met domme inhaalacties op de weg naar westpunt met natuurlijk bumperklevend achter de auto. Met 80km per uur rij ik toch niet langzaam? Dan staan ze later gezellig te praten bij Barber?? Wat een …….

 25. Doet me denken aan het ongeval veroorzaakt door Nelson dos Santos, die ook volstrrekt onverantwoord reed.

  Die veroorzaakte 3 doden, vluchtte na het ongeval en werd voor dit alles beloond met slecht een week gevangenis.

  Volkomen terecht dus, de bezuinigingen op justitie want iedere cent die naar deze rechtspraak gaat is er een te veel.