olie isla terrein thumbCURAÇAO – De Isla-raffinaderij dempt het Schottegat. Dat beweert Andres Casimiri op Facebook. “Land hebben we genoeg, binnenwater niet. Isla is verplicht haar vuil op haar land te verwerken, niet in het Schottegat en ook niet buiten haar poorten. Waar zijn we mee bezig?”

“Als je over de rivier kijkt bij de Joodse Begraafplaats kan je zien dat ze werkzaamheden uitvoeren”, zegt Casimiri tegenover Versgeperst.com. “Grote witte zakken uit de catcracker worden in kuilen begraven buiten de poorten. Dat moet onderzocht worden. Er wordt grof materiaal opgestapeld en dat wordt in het water geschoven.” D61qScUuh6FqHSr8sAVx

olie mediumOude wet
Volgens Casimiri, al jarenlang voorvechter van Greentown, is er een oude wet die het de raffinaderij verbiedt om op het eigen terrein afval te verwerken of te dumpen. “Zodoende hebben ze hun eigen landfill gecreëerd. Er is geen plek meer, behalve in het water.”

Antillean Scrap
Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha liet aan Casimiri al weten dat het bedrijf Antillean Scrap, een metaalsloperij, een contract heeft om daar werkzaamheden uit te voeren. Casimiri: “Zo proberen ze de schuld zoveel mogelijk af te schuiven op een ander bedrijf. Maar iedereen kan zien wat daar gebeurt. Ik ben bezig om aan de hand van oude foto’s op GoogleEarth te kijken hoeveel van het Schottegat er gedempt is”. Gijsbertha was niet bereikbaar voor commentaar.

Geschrokken
Fotograaf Bea Moedt was ter plekke en is erg geschrokken. “Zoveel olie heb ik nog nooit gezien. Door de wind zie je normaal golfjes op het water. Nu stond er ook wind, maar het leek wel alsof de natuurlijke golfjes weer rechtgeshopt waren”. Veel tijd om van de schrik te bekomen had ze niet, ze werd direct gesommeerd om weg te gaan. “Ach, eerder werd ik met stenen bekogeld dus dit valt nog mee”, reageert Moedt laconiek.

olie groot
De foto’s bij dit artikel zijn van Bea Moedt en dateren van gisteren

10 reacties op “‘Isla dempt het Schottegat’”

 1. Ja hè Hans,

  Uitermate irritant dat er verontruste burgers zijn die toevallig ook nog hele mooie foto’s maken en daarmee de SHIT in onze samenleving haarscherp in beeld brengen.
  Vervelend voor die Maffiose lui hier op het eiland dat ze niet in alle stilte hun frauduleuze handeltjes kunnen uitvoeren.
  Vuile hypocrieten !!!

 2. Kan die Bea Moedt niet eens een dagje thuis gaan zitten breien of zo? Ik kan geen medium openslaan of ik kom haar tegen, en steeds heeft ze het er weer over hoe geweldig dat ze is.

  Wat een arrogante tante.

 3. Die verrotte afvalbak midden op ons zo mooie curupte eiland,word in stand gehouden door mensen die het volk zelf hebben gekozen.

 4. Het gat van Schotte wordt gedicht.

 5. met dank aan radio Hoyer…..
  treurig dat onze corruptici hier niets aan durven te doen.
  lafaards!!!!

 6. 2 schuldigen: zij die het doen, en zij die het hun laten doen. beiden opzouten!! (nadat ze het hebben opgeruimd).

 7. Henki ben je de realiteit nu echt uit het oog verloren, hoe kunnen we nu ooit geld claimen bij de SHELL ? Nou laat ik je dan proberen duidelijk te maken dat dat SHELL verhaal de grootste gotspe van de realiteitslozen is en er zijn mensen hier die deze koi chupa als waarheid zien. Ja je blijft lachen op deze klip.

 8. Daar trappen wij niet in John, tengunste van jullie.

 9. SCHANDALIG!!!!!! VANDAAG NOG SLUITEN DIE ISLA RAFFINADERIJ!!!!!!!

 10. Aha vandaar al die gulle gaven, even kijken 1 mljoen geld weggeven tegen 100 miljoen milieu vervuiling.
  wiens brood men eet, wiens mond men spreekt. Hoe met je je nu voelen als je willens en wetens onwaarheden verkondigd?
  Hoe kunnen we nu ooit geld claimen bij de SHELL , als onze regering nu toestaat als verhuurder dat de ISLA de afgelopen jaar het nog erger doet.