• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

InselAirCURAÇAO – In een brief heeft Curaçao Airport Partners (CAP) laten weten dat ze de ingebrekestelling van Insel Air niet langer tolereren. Insel Air zou jaren lang niet hebben voldaan aan hun financiële verplichtingen voor het gebruik van de luchthaven.

CAP: “De openstaande schuld moet worden voldaan. We zijn in het verleden zeer tolerant geweest tegenover Insel Air en hebben ons hierdoor jaren aan financiele riscico’s blootgesteld. ”

Geen incentives
CAP stelt ook dat de claim van Insel Air met betrekking tot incentives onrechtmatig is. Volgens CAP voldoen ze niet aan de eisen om in aanmerking te komen voor deze incentives. Zo dient de luchthavenbelasting bij de ticketprijs te worden inbegrepen. Ook mag er geen sprake zijn van openstaande schulden om in aanmerking te komen. “Insel Air is herhaaldelijk van deze eisen op de hoogte gesteld, maar heeft nooit gehoor gegeven aan deze oproep. Het incentive-programma geldt voor zowel lokale als internationale vliegtuigmaatschappijen, groot of klein. Zolang Insel Air dus in gebreke blijft, worden deze incentives niet toegekend.”

Ongegrond
Het niet ontvangen van incentives is volgens CAP geen rechtvaardiging voor de uitblijvende betaling van de schuld en dus een ongegronde reden. “Insel Air dient net zoals iedere andere luchtvaartmaatschappij te voldoen aan de regels van de luchthaven, die bij wet zijn vastgelegd en per contract zijn overeengekomen. Gezien zij niet voldoen aan deze gestelde eisen, kunnen wij alleen maar stellen dat wat er ook met Insel Air gebeurt, het veroorzaakt is door hun zelf en niet door ons”, aldus CAP.

24 reacties op “CAP stelt Insel Air ultimatum”

 1. @Ras, Natuurlijk Airport tax is voor het vliegveld. Maar als het ingebrepen is hoef je niet voor een loketke te wachten. Hoeft een toerist geen lokale guldens te bewaren.. Daarnaast stunt Insel wel met goedkopere prijzen zonder airport tax.. Veel mensen maken de fout wanneer ze een goedkope prijs zien dat ze denken dat het goedkoper is.. Dus wellicht is de tickerprijs van de andere airline duurder op de reclame maar die is wel inclusief airprot tax etc..

 2. Idd storm in een glas water. Lees hier dat mensen denken dat Insel niet kan betalen. Lees het stuk maar nog een keer goed na. Op alle vliegvelden betaal je airporttax alleen op Curacao als je met Insel vliegt moet je dat bij het loket doen. Dit komt omdat CAP wilt dat Insel de airporttax voor hun int en dan aan CAp betaald. Insel doet dit natuurlijk niet gratis gezien de hoeveelheid passagier dat ze vervoeren. CAP is ook te beroerd om een fatsoelijke deal met Insel te sluiten.

  Airport tax is voor de uitbater van het vliegveld of het nou in te ticketprijs inbegrepen is of niet. Al het geld gaat naar het vliegveld en niet voor de airline. Dus om te stellen dat Insel het express buiten de ticketprijs houd om de prijs lager te laten lijken in echt onzin. De airport tax betaald de passagier aan het vliegveld en is geen deel van de ticketprijs. CAP wilt dat Insel aan de eisen voldoet maar doet geen enkele moeite om ze tegemoet te komen. CAP zijn voorstel is dat Insel zo’n 6 miljoen als deposit aan hun geeft.

  Kijkend naar de vluchtfrequenties en grote van de vliegtuigen kan je losjes rekenen dat Insel +/- 1000 passagiers per dag vervoerd
  KLM +/- 400
  AA +/- 300

  Geen wonder dat de andere airlines er minder moeite mee hebben om een deposit (met korting) aan CAP te storten.

 3. Storm in een glas water.

 4. @John, zeker de slimste thuis? Nou op Hato hoef ik niet extra geld te betalen in een hokje als ik AA of KLM vlieg.. Net zoals ik dat ik geen enkel land in de regio betaal!

 5. @Flyer

  Wel degelijk betaal je airporttax..Dat zit al in de ticket. Wat een lariekoek.

 6. De mensen van Inselair denken dat ze opermachtig zijn. Gewoon stelletjes arrogant voor geld zonder eigen dingen te regelen. Voor mijn part een nieuwe goede luchtvaartmaatschappij. CAP mag gewoon Insel aan de grond houden. Er is voldoende andere inkomens die CAP levend houdt.

 7. Wat een land dat dit gedrag van CAP goedkeurt is een schande.
  CAP zal ook wel door maffia figuren gerund worden net als de rest van de regering.

 8. We weten allemaal dat Insel, net als Tiara in een lastig parket zit vanwege het uitblijven van de betalingen van Cadivi (Venezuela).
  Wat doen de Arubanen? Tiara, airport en regering slaan de handen ineen om te kijken hoe ze Tiara van de ondergang kunnen redden.
  Wat doen de Yu di Korsou? Airport (CAP) dreigt Insel aan de grond te houden (zonder stil te staan wat voor effect dit heeft op de ticket verkoop en tourisme), Insel geeft een grote bek en de overheid is niet thuis.
  Dit is rampzalig voor Curaçao. Alleen deze dreiging van CAP al zorgt ervoor dat toeristen zich wel 3 bedenken voordat ze naar Curacao komen. Wie doet het licht uit?

 9. CAP is nu gewoon aan het pesten. Insel betaald elke maand maar zo te zien wordt de schuld niet minder. CAP eist een deposit voor een bedragd dat Insel voor CAP zou innen. Maw de dames bij de airporttax loket mogen naar huis. Nog meer besparing voor cap. De airport deugt niet. Weet niet of het iemand opgevallen was dat bij de verbouwing insel de enige airline was die heen en weer verhuisde bij de balies. Ook een slechte behandeling door CAP. Dit lijkt mij geen issue van niet kunnen betalen maar een principe questie tussen de 2 partijen. Straks verhuist insel alles naar aruba en kan curacao fluiten naar een eigen airline. Oh ja insel leverd cap maandelijks $2.000.000,00 per maand op aan airporttax door hun te hogen tarieven!

 10. Beetje kinderachtig van beide partijen.. CAP heeft Insel nodig en Insel heeft Hato nodig.. Ze kunnen niet zonder elkaar.. Laat ze gewoon om de tafel zitten en bespreek waar je elkaar kan helpen..

  Je kan je ook afvragen of je nog op Venezuela wil blijven vliegen als je zo lang op je geld moet wachten..

 11. CAP moet eens geaudit worden door SOAB, want daar vult men flink zijn zakken middels waanzinnige salarissen.

  De reiziger betaalt torenhoge airport tax en wort daarmee beloond met biiertjes van 10 gulden en MARS repen van 7 gulden, echt belachelijk. Om nog maar te zwijgen van de informatieborden die achter iedere vlucht ‘on time’ aangeven, zelfs als de vlucht uren vertraagd of uitgevallen is.

 12. Triest inselair en voor de passagiers iedereen leeft in onzekerheid
  vliegen wel wel of niet ouderen kinderen en de vertrektijden
  Inderdaad Dea exit wat staat inselair te wachten wat waren wel blij er was eindelijk concurentie een gezonde ook
  spannend allemaal de machtigen zijn de aandeelhouders CAP

 13. @Flyer: Insel is de grootste luchtvaartmaatschappij op HATO en vervoert er de meeste passagiers. CAP eist een deposit van enkele maanden voor de airport tax als een luchtvaartmaatschappij die tax in zijn ticket wil opnemen zodat de passagier niet het ongemak heeft om in de rij te gaan staan om dat te betalen. CAP brengt die tax in rekening, wil dat de luchtvaartmaatschappij dat voor hen int (zonder daarvoor vergoeding te krijgen) en de luchtvaartmaatschappij moet dat voorfinancieren middels een deposit.

  Een klein rekensommetje leert dat het al snel om miljoenen dollars gaat die Insel als deposit (dood kapitaal dus voor Insel) af moet geven aan CAP. Volgens mij zit het op alle andere bestemmingen van Insel WEL inbegrepen in de ticketprijzen omdat daar ofwel geen deposit gevraagd wordt ofwel de passagiersaantallen kleiner zijn. Ik kan me goed voorstellen dat Insel ervoor kiest om dat geld op een andere manier uit te geven, helemaal omdat Venezuela hun geld heel lang vasthoudt.

  CAP moet zijn arrogante houding veranderen, het enige wat ze doen zijn de tarieven verhogen en de winsten doorsluizen naar buitenlandse aandeelhouders.

 14. is cap geen buitenlandse organistie?
  leuk dat ze een lokaal bedrijf weer om zeep helpen

 15. @David, Ligt het aan de CAP? Waarom betaal ik met AA, Avianca, KLM dan geen airport tax op hato?

 16. Gewoon pesterij,…..
  Onvolwassen gedrag,….
  CAP frusten,….

  Zo is men hier bezig, door eigen gebrek en frustratie het dorp Curacao helemaal naar de kl,…..te helpen.
  Toch jammer, maar het is de dorpsmentaliteit op Curacao die hier zo verr… is dat het nooit ECHT wat kan worden.

 17. De tarieven van CAP zouden, om te beginnen, wel eens fors mogen worden verlaagd. Leuk dat de bestuurders allerlei ideetjes hebben met de luchthaven, maar het is en blijft gewoon een bushalte, meer niet.
  De reden dat de airport tax niet in de ticketprijs wordt meegenomen is vrij simpel………..zo lijkt Insel Air ineens een stuk goedkoper dan dat ze in werkelijkheid zijn. Een oude truc, welke in Europa reeds lang verboden is. Daar moeten prijzen inclusief alle verborgen kosten worden getoond, voordat je gaat boeken en dus niet achteraf.
  Maar om simpel te gaan, InselAir zit dus ook gewoon in de problemen en dat kon ook niet uitblijven. Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om vast te mogen stellen dat vliegen naar bestemmingen zonder dat daar een betaling tegenover staat geen goed idee is.

 18. And another one gone, and another one gone
  Another one bites the dust
  … leuk liedje

 19. Edward Heerenveen had zeker toestemming van Stella van Rijn (zijn dushi) om niet meer te betalen.

 20. Eerst de hardwerkende autoverhuurders het leven zuur maken, en nu de lokale luchtvaartmaatschappij, die wel wekelijks betaald, dreigen met een vliegverbod.

  Wat voor een waardeloze bestuurders zitten daar bij die CAP?

  BTW. Dat hele airport tax gebeuren. Daar kan de CAP zelf wat aan doen. Waarom is dit eigenlijk alleen op Curacao zo? Vlieg je vanaf Bonaire, Curacao, Miami etc etc dan zit die tax al in de ticketprijs. Dat het niet inclusief de ticketprijs is ligt niet aan Insel Air.

 21. DAE weg, Insel weg.. blijft er straks weinig over.. en als de mensen niet vliegen betalen ze niet veel geld aan airport fees en airport tax en zijn er geen inkomsten en kan de CAP Directie niet zo veel geld verdienen..

 22. Gewoon op de pof leven, dat is “nos kultura”.

 23. En zo knoeien we onze eigen infrastructuur in vliegende vaart de vernieling in. Ja ook dat kunnen we zelf !

 24. Snap niet dat de airport tax inderdaad niet inbegrepen is bij de ticketprijs.. Dan denk je goedkoper met Insel te vliegen maar komt er nog airportax etc bij..