• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MugCURAÇAO – Medewerkers van het Caribisch Bureau voor Volksgezondheid (Carpha) en de Panamerikaanse Gezondheidsorganisatie Paho zijn komende week op Sint Maarten in verband met de uitbraak van het chikungunya-virus. Dat meldt Caribisch Netwerk

De organisaties beginnen dinsdag aan een vijfdaags bezoek om te bekijken hoe de regering reageert op de uitbraak van het chikungunya-virus. De symptomen van dit virus komen overeen met de symptomen van het denguevirus.

Steun
De medewerkers gaan ook bekijken welke hulp zij kunnen bieden om de huidige campagne tegen het broeden van de muggen te ondersteunen. Het ministerie van Volksgezondheid in St. Maarten heeft om de steun gevraagd bij Paho. Tot op dit moment heeft de Nederlandse kant van het eiland één geregistreerd geval van de gevaarlijke besmetting.

Franse kant
Minister van Volksgezondheid Cornelius de Weever werkt nauw samen met collega’s aan de Franse kant. Franstalige en Engelstalige spandoeken met de tekst “Allemaal samen tegen de muggen” zijn her en der over het eiland aangebracht.

Ervaring
De Weever stelt in een persbericht dat hij ingenomen is met de assistentie van Paho en Carpha. “We hebben een relatie opgebouwd met deze instellingen door onze aanwezigheid bij lokale, regionale en internationale bijeenkomsten en workshops. Wij hoeven hier niet opnieuw het wiel uit te vinden nu we een beroep voor hulp kunnen doen op deze internationale organisaties die een schat aan ervaring hebben op het gebied van de volksgezondheid.”

2 reacties op “Internationale steun in strijd tegen chikungunya-virus”

  1. […] CURAÇAO – Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) is voorbereid op een eventuele Chikungunya-uitbraak op Curaçao. Sinds deze week heeft het laboratorium alle nodige materialen in huis om het virus te kunnen detecteren. De ziekte die overdraagbaar is via muggen brak begin dit jaar uit op Sint Maarten. […]

  2. Ik ben wel blij met het chikungunya-virus.

    Het levert me 389 punten op bij Wordfeud.