ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit John Baselmans kritiek op Eric de Brabander en zijn uitlatingen over ‘kwakzalvers’.

Met grote verwondering heb ik uw acties gevolgd. Er kwam dan alsmaar in me op: heeft deze man wel eens een wetenschappelijk rapport gelezen of bijscholing gehad?

Laat ik me even voorstellen. Ik ben John Baselmans-Oracle en vanaf zeer jonge leeftijd genees ik mensen. Volgens uw criteria val ik zeer zeker onder die kwakzalvers waar u het alsmaar met een paar collega’s over heeft. Kanker, suikerziekte en vele ziektes waar uw club van medici grof geld mee maken zijn zeer eenvoudig te genezen mits de energiewereld van die persoon het zelf toelaat.

Maar we gaan even naar uw ‘vak’ tandarts. In uw ‘vak’ wordt zoals u zelf ook weet vreselijk veel gerommeld. Vanaf dag één wordt er gif in de vele monden geplaatst in de vorm van amalgaam. Praten we nog niet over diverse gebitten en implantaten waar stoffen in gebruikt worden die alles behalve lichaamsvriendelijk zijn. En dan hebben we het nog niet over het verdoven of geheel platspuiten van patiënten.

Het is daarom ook begrijpelijk dat u met enkele collega’s, geheel achter het vergif fluoride staat. Het past namelijk geheel in de lijn van u en uw collega’s om mensen met voorbedachte rade ziek te maken. Met voorbedachte rade, schrijf ik, omdat ik mag aannemen dat u als tandarts de nodige lectuur (die u behoort te lezen) kent. U beweert iets wat reeds vele collega’s en regeringen rond de wereld openlijk hebben toegegeven, namelijk dat fluoride schadelijk is voor de mens.

Ik snap niet wat er achter uw actie schuilt, maar ik kom alsmaar op dat het een persoonlijke vete is en/of een belangenverstrengeling samen met de huidige regering.

Dan kom ik op artikel 5 van “The Universal Declaration of Human Rights” wat duidelijk aangeeft, ik citeer; ” No one shall be subjected to torture or to cruel, inhuman or degrading treatment or punishment”. U, uw collega’s en onze regering houden zich niet aan deze wereldwijd geldende regel en vergiftigen hiermee bewust onze bevolking.

Ik wens u en de ongelovigen om u heen bezinning, veel wijsheid en in het bijzonder lef toe om in te gaan zien dat u moedwillig een geheel volk aan het vergiftigen bent.

22 reacties op “Ingezonden: ‘Tandartsen vergiftigen onze bevolking’”

 1. @ Water. Op 22 juni 1973 maakte de Hoge Raad een einde aan de fluoridering van drinkwater .

  Uit de discussie “wel of niet giftig” komen we toch niet. In de zaak van Emsley Tromp-KOF heeft de rechter gebruik gemaakt van een arrest van de Hoge Raad over vrijheid van meningsuiting. Waarom stapt niemand (ook Baselmans en Schotte niet) naar de rechter om “even” de toevoeging van fluoride door de rechter te laten verbieden? Ik blijf het een onterechte en verboden betutteling vinden.

 2. Vrijheid van meningsuiting!
  Ook andersdenkende mensen hebben daar recht op!
  Of worden ook andersdenkenden, ja weer dat woord, gediscrimineerd?

 3. Het drinkwaterfluorideringsdebat

  Een algemene opvatting die leefde in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw was dat fluoride-ionen aangeboden in het drinkwater tandbederf kan voorkómen. Er is echter nooit wetenschappelijk aangetoond dat het innemen van fluoride tandbederf kan voorkómen. Er is wel, en overtuigend, aangetoond dat bij fluoridering van drinkwater tandbederf veel minder snel voortschrijdt.[bron?] In een grootschalig, zestien jaar durend vergelijkend onderzoek tussen twee overigens vergelijkbare plaatsen (Tiel en Culemborg) hadden kinderen in de plaats met gefluorideerd water maar iets meer dan de helft van het aantal door cariës aangetaste vlakken in hun tanden en kiezen, ten opzichte van de ‘ongefluorideerde’ plaats. Dit verschil was in alle jaren consistent aantoonbaar.

  Er is ook wel aangetoond dat het innemen van te veel fluoride schade aan de gezondheid kan berokkenen.[1] Het aanbrengen van fluor op de tanden kan tandbederf wel voorkomen en daarom zit er nog steeds fluoride in vrijwel alle types tandpasta. Naarmate de bevolking beter poetst wordt het extra effect van waterfluoridering geringer; de maatregel is relatief gezien het effectiefst bij mensen die nooit poetsen.

  Bij mensen die vaak poetsen zou fluoridering kunnen zorgen voor fluoride vergiftiging.

  De tandartsen waren sterk voor fluoridering van drinkwater. Maar voornamelijk vanwege groot maatschappelijk verzet is in vele landen, waaronder Nederland, besloten geen fluoride (meer) aan het drinkwater toe te voegen, met name omdat de gebruikers dan geen keus zouden hebben.

  Op 22 juni 1973 maakte de Hoge Raad een einde aan de fluoridering van drinkwater [2]. In het arrest stelde de raad dat deze ingreep van de overheid geen wettelijke grondslag had: “de toevoeging van stoffen aan het drinkwater teneinde daarmee een geheel buiten de eigenlijke drinkwatervoorziening gelegen doel te dienen daarom een maatregel is van zo ingrijpende aard dat, zonder wettelijke grondslag, niet kan worden aangenomen dat een waterleidingbedrijf daartoe bij de vervulling van zijn taak tot het leveren van ‘deugdelijk drinkwater’ de vrijheid heeft” [3].

  Bron: wiki

 4. adamwest, op 30-01-2014 om 15:16 schreef:

  Verder: schaamt u zich niet om mensen (en mogelijk uzelf) te laten geloven dat u kanker kan genezen zonder medische ingrepen?

  @adamwest: zeker nieuw hier? Baselmans schaamt zich nergens voor. Min=jns inziens komt dit dat hij niet gehinderd wordt door enige vorm van kennis.

  Uitspraken zoals Baselmans elders op deze site heeft gedaan, in de trend van: fluor is een bijprodukt van de atoombom, fluor zit in rattengif, etcetera.

  Nou heer Baselmans: water is een bijproduct van de waterstofbom en in sommige soorten rattingif zitten graankorrels.

  Dit maakt noch water, noch graankorrels tot een vergif.

  Voorts kan ik onderschrijven wat adamwest stelt. fluor is niet giftig. Paracelsus, een Zwitsers arts/theoloog/geleerde rond 1520 zei reeds: “Alles is gif en niets is gif, het verschil schuilt in de dosering.”

  Een zeptogrammetje botuline is niet giftig, terwijl ik met een paar kilo de hele wereldbevolking kan uitroeien.
  21 kilo water binnen zeven uur drinken is voldoende om daar de pijp van uit te gaan, dit terwijl ik de 21 kilo water per maand denk ik wel haal.(Zeker als men er bier van maakt’.

  Alles is gif, alleen de hoeveelheid bepaalt of je er last van hebt.

 5. Ik ben een onlangs afgestudeerd tandarts, en ik kan me vinden in de bezorgdheid van de patiënten, maar niet in dit wetenschappelijk ongegrond artikel…

  Allereerst: een stof als fluoride is pas schadelijk vanaf een bepaalde opgenomen hoeveelheid, welke nooit bereikt zal worden bij de gehanteerde concentraties. Zelfs water is dodelijk indien iemand er te veel van opneemt.. En hoewel tandpasta en dergelijke natuurlijk niet ingeslikt dient te worden, liggen de gehanteerde concentraties VER onder de internationale normen! Dit geldt ook voor de hoeveelheid schadelijke componenten van amalgaamvullingen.

  Verder: schaamt u zich niet om mensen (en mogelijk uzelf) te laten geloven dat u kanker kan genezen zonder medische ingrepen?

 6. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/103850-fluor-is-giftig-effecten-van-fluoride.html

  kijk even naar bovenstaande link.
  het is puur vergif.
  en houd het volk dom (het IQ van kinderen wordt laag gehouden).
  dat zal de reden wel zijn van onze corruptici!!!

 7. Ik leer mijn kinderen om geen enkele tandpasta door te slikken…nu gaan ze het drinken… Hopi triest.

 8. het is een schande dat de overheid deze fluoride gaan toevogen aan ons drinkwater.
  overal op de wereld wordt het juist teruggedraaid.
  omdat bewezen is dat fluoride zeer schadelijk voor de gezondheid is.
  Wat is het belang van de overheid ????
  dit heeft niets met kwakzalverij te maken, maar met verstand gebruiken.
  ik ga een andere tandarts zoeken, want de brabander is hier mede schuldig aan!!

 9. @ Roy Martina. Wat leuk dat jij hier ook reageert Roy. Al sinds jaren drink ik geen melk meer , na een TV uitzending waarin je dat afraadde. Wellicht dat jij als jij, als medicus, wat meer waardering bij het algemene publiek weet te kweken, voor de geneeskracht in je eigen lichaam. Hoewel ik opmerk dat een Surinamer in Dushi Korsow, niet altijd optimaal wordt gewaardeerd.

 10. @ Dokter Martina:
  Wat voor soort filter zou u adviseren en waar kunnen wij dat kopen?

 11. Ik ben 35 jaar alternatief en preventief arts en ik heb heel veel kankerpatiënten behandeld, het is meestal een hele karwei om ze goed te krijgen, dat ter zijde. Ik sta open om nieuwe zienswijzen te bestuderen en hoewel ik het moet zien om te geloven, gaaf ik John B, the benefit of the doubt. Daar je focus op richten leidt af van waar het echt om gaat: Fluor. Heel veel gemeenschappen hebben geknokt om dat gif uit het drinkwater te krijgen, ik weet uit mijn praktijk dat het geen winstpunt is en erg weinig oplevert, dat is wetenschappelijk aangetoond. Mijn advies is dat als je het niet kan tegenhouden om je water te filteren en je gezin te beschermen. Roy Martina, arts

 12. Blijven jullie dan liever als kinderen maar geloven dat de medische wereld en de overheid het goede met jullie voorhebben? Zoals ouders die voor jullie zorgen? Of leer je liever iets over hoe het systeem eigenlijk economisch in elkaar zit?

 13. Deze man heeft gewoon gelijk he! Wakker worden, mensen.

 14. Ik vraag me af of het bericht van John Baselmans echt door hem zelf is geplaatst. Het lijkt van zijn hand te komen maar het is te overdreven geschreven. Probeert iemand hem te imiteren? Heeft de redactie de afkomst van het bericht gecontroleerd bij Baselmans?
  John, kun je bevestigen dat de tekst van jou afkomstig is?

 15. “Kanker, suikerziekte en vele ziektes waar uw club van medici grof geld mee maken zijn zeer eenvoudig te genezen mits de energiewereld van die persoon het zelf toelaat.”
  Ongelooflijk gevaarlijk om dit sort beweringen te doen, en mensen evt. hoop te geven. Dit riekt naar de onzin van Jomanda.

  Recent heeft mijn vriendin de strijd tegen kanker moeten verliezen. Ze was er op tijd bij, en heeft zich op eigen kosten in Miami laten behandelen. Helaas tevergeefts. 40 jr, gezonde vrouw, vegetarier, nooit gerookt of gedronken, heel sportief. Het enige was dat zij het “gen” had.
  Als ik dan sit sooirt opgeblazen onzin lees geeft mij dit toch wel een groot gevoel van treurigheid. Werkelijk wanstaltig.

  Wat amalgam dat hebben wij al in Ned. laten vervangen door porselein. Overigens als je er in Ned. niet om vraagt worden tanden/kiezen eveneens door amalgaan gevuld.

  Ik hoop dat de redactie toch beseft dat het soort ingezonden stukken welke betrekking hebben op gezondheid dan wel mensen die denken door hun ongeblazen attitude mensen te kunnen genezen meer kwaad dan goed doen. Mensen die hulp nodig hebben zouden zomaar in deze onzin kunnen geloven zonder artsen te raadplegen.
  Misschien vanavond even naar RAMBAM kijken, daar gaat het ook over “herlderzienden”.

 16. Jammer dit soort reacties. Je hoeft er niet in te geloven maar dat wil dan nog niet zeggen dat je er over kan oordelen zonder dat je daadwerkelijk weet waar het over gaat.

  Always keep an open mind. you decide-

 17. ik hoef niet eens te zijn met de Hr Baselmans, echter de MedMafia heeft er wel een handje van om zaken te verbergen.we weten allemaal dat veel geneesmiddelen uit de natuur komen, dat diverse middelen uit de oudheid nu nog steeds goed werken.

  Dat de Med Mafia zichzelf buiten de wet heeft gezet is een schadelijke zaak, immers bij diverse zaken is gebleken dat ze zichzelf bedekken met de matel der liefde onder vakgenoten

  stond er laatst ook niet iets in de krant over specialisten van het SEHOS die niet goed hun werk deden en er uit zijn gewerkt.
  Hoezo geen vervolging, hoezo geen beroepsverbod.
  Fraude is hier ook niet vreemd, rekeningen sturen voor handelingen die niet zijn gedaan, liegen over in rapporten over de verrichte handelingen.

 18. Het is nu toch wel officieel volgens mij; Baselmans is totaal mataklap aan het worden. Iemand die beweert genezer te zijn, en dat ziektes zoals kanker eenvoudig te genezen zijn als de patiënt maar meewerkt met zijn “energiewereld” dat vindt ik ronduit misdadig. Baselmans is een dwaas die met zijn boeken en dit soort rotzooi absoluut waanzinnige en daarnaast dan ook nog eens gevaarlijke troep verspreidt. Wordt het niet eens tijd dat Baselmans zichzelf geneest? . Wat is het volgende waar deze (zelfcensuur) mee komt? Dat hij eigenlijk van Mars afkomstig is of zo en voorbestemd is om de aarde te regeren?

 19. Geheel buiten de context is het gebruik van artikel 5 van “The Universal Declaration of Human Rights”… ik zie het vaak naar voren komen dat leken interessant proberen te doen door een artikel erbij te halen zonder erbij na te denken of het artikel ook maar iets te maken heeft met het onderwerp waar hij over is aan het schrijven.

  ooit van een medische tuchtklacht gehoord?
  Dit gaat op basis van de wet van de beroepen in de gezondheidszorg (BIG). Ik weet niet waarom je denkt dat dit gaat op basis van het door jou genoemde artikel….flauwekul

 20. “Kanker, suikerziekte en vele ziektes waar uw club van medici grof geld mee maken zijn zeer eenvoudig te genezen mits de energiewereld van die persoon het zelf toelaat.”

  Met deze zin maakt dhr Baselmans zichzelf totaal belachelijk en diskwalificeert hiermee zichzelf en zijn argumenten compleet.
  Ik vraag me af of hij doden op zijn geweten heeft doordat zieke mensen ipv medische hulp hebben ingeschakeld naar zijn new age bullshit hebben geluisterd.

 21. Publiceert de redactie van Versgeperst zo maar ieder ingezonden artikel? De bekende “dorpsgek” schrijft weer eens een epistel dat aan zijn verstoorde brein is ontsproten en Versgeperst biedt daar een podium voor. Jammer.

 22. Het “Orakel van Banda Abou” heeft weer gesproken.