• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

fuikdag 2013 luchtfoto KustwachtCURAÇAO – Enkele duizenden mensen hebben gisteren Fuikdag gevierd. De Kustwacht en reddingsorganisatie Citro hielden boten tegen die om talloze redenen niet voldeden aan de veiligheidsvoorschriften. Een aantal vaartuigen kwam in problemen op zee.

De dag werd ‘s middags opgeschrikt door een incident toen een ferry motorpech kreeg en meerdere boten ramde. Niemand raakte gewond, wel was de paniek groot.

fuik10

11 reacties op “Incident op Fuikdag”

 1. Ik zag prijzen van 175 naf.. reken maar uit 200 man op 1 boot.. lekker cashen!

 2. @Margreta,

  Die Camera man was alles aan het filmen behalve de aanvaringen… zijn camera was netjes gericht op de “Splashzone” …

  Die gasten van Kriyoyo gewoon aanklagen, want zoals inderdaad gezegd werd wel geld proberen te verdienen, maar veiligheid komt nergens in hun boekje voor!

 3. de citro heeft het geprobeerd maar klaarblijkelijk is hun boot met jet aandrijving niet geschikt voor boten van zo:n formaat om te slepen het yacht van de sar was duidelijk beter geschikt in het sleep werk tijdens het slepen stond het voordek van de criojo bleu vol met mensen wat levens gevaarlijk was gelukkig is er geen touw gebroken

 4. @Arie, Citro can niets doen.. Ze zijn een reddingsorganisatie.. De Kustwacht had moeten ingrijpen en de kapitein vervolgen en de boot terug laten trekken naar de haven.
  !Qpa, Het redden van een boot die stuurloos op zee is lijkt me wel iets wat citro kan doen hoewel zij hebben een klein bootje en kunnen geen grote boten blijven redden etc. Zowiezo Citro krijgt geen geld van de overheid en bestaat alleen uit vrijwilligers!

  Dit is wel typish.. bepaalde mensen en bedrijven willen hier een commercieel feest van maken maar denken alleen aan geld verdienen! Niet aan veiligheid en het opruimen van de troep hierna. Misschien moeten ze maar grote feestboten en stages gaan verbieden!

 5. Zo Arie gaan wij de CITRO even afvalllen ? Weet jij wel wat de CITRO doet ?
  Het is een REDDINGSORGANISATIE en geen SLEEPDIENST oF BERGINGSORGANISATIE
  Het genoemde schip werd dus al eerder door de CITRO vlot getrokken, iets wat helemaaal niet in hun taakstelling thuis hoort!
  Natuurlijk zijn er momenten waar op adequate wijze moet worden gereageerd, maar daar hoort mijns inziens niet het assisteren/helpen van een totaal incapaple scheepsbemanning bij.Dit lijkt mij meer een taak voor de havendienst/kustwacht.
  Dit soort kapiteins spelen met mensenlevens en het zou goed zijn als de havendienst dit soort kapiteins op regelmatige tijden zou onderwerpen aan een herexamen !!

 6. @Michel, Darwin Gregg was voorheen als FOL lid lid van vele Raad van Bestuur van vele overheids NV;s.. geloof dat hij goed zijn handen heeft vol gegrepen..

 7. Krijgen alle boten van die beste kapitein de schade vergoed?? En wie was die cameraman die op die Ferry alles heeft staan filmen?! Laat die film aan die Gregg zien, kan hij zien wat hij veroorzaakt heeft.

 8. En nu is het weer wachten op de berichten over de achtergelaten troep. Is ook traditie.

 9. Dat was de boot van Darwin Gregg, enige tijd geleden zwaar gewond geraakt bij een ontvoering die over drugs zou gaan.

  Wat me niet verbaast, zo’n bootje kun je niet betalen van een dj salaris.

 10. De kapitein van de Krioyo Express deed niets en zat rustig in zijn stuurhut terwijl het schip stuurloos meerdere schepen ramde, de plaatsjesdraaier aan boord zette om de paniek te verbergen zijn installatie maar helemaal open en de Amstel Bright vlaggen werden in allerijl verwijderd. Begrijpelijk dat Amstel niet in verband gebracht wil worden met het enorme gestuntel van deze “zondags crew”… Ondertussen werden sommige tudentikoze types aan boord van het schip ongeduldig, sprongen gewoon overboord en zwommen tussen de botsende boten richting podium om vooral maar niets te hoeven missen. Het schip was eerder op de dag trouwens al vastgelopen aan lagerwal en moest vlot getrokken worden door CITRO. Diezelfde Citro deed helemaal niets toen het schip voor de tweede keer op drift raakte en dankzij koelbloedig optreden van sommige booteigenaren zijn echte ongelukken voorkomen.

 11. Motorpech??? Gewoon pure onkunde….

  En dan zeggen dat er sprake is van Sabotage…

  Koop eerst een normaal anker en neem een ECHTE kapitein in dienst…

  Levensgevaarlijk en hoop dat die boot iicm huidige eigenaar ncl kapitein nooit meer zal varen.. Kneuzen!! .