OnbemandVliegtuigAanpakCriminaliteit060114 (2)CURAÇAO – Om overvallers sneller te kunnen opsporen zet het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao (KPC) in het eerste kwartaal van dit jaar het onbemande vliegtuig ‘Raven’ in. Met de drone hopen zij het groeiend aantal overvallen te kunnen aanpakken. Dat meldt het OM.

Het vliegtuig is voorzien van camera’s die beelden doorsturen, waardoor er op de grond adequaat gereageerd kan worden. Met dit hulpmiddel, dat vanuit het ministerie van Defensie van Nederland wordt toegestuurd, wordt er een poging gedaan om de overvallen terug te dringen.

Carnavalsperiode
“Dit met name in de periode rondom carnaval, gezien er dan meer roofovervallen en andere misdrijven plaatsvinden. Het Openbaar Ministerie wil alles wat menselijkerwijze mogelijk is inzetten om gedurende deze periode een significante daling van die criminaliteit te bereiken. Een verzoek aan het ministerie van Defensie van het Koninkrijk voor de inzet van een onbemand vliegtuig, hoort daar ook bij en deze aanvraag is gehonoreerd”, aldus het OM.

8 reacties op “Onbemand vliegtuig tegen overvallen”

 1. Wordt leuk als hij per ongeluk naar Venezuela vliegt. hebben we de poppen aan het dansen!

 2. Kunnen we niet F-16s lenen?

 3. Duurt vast niet lang voordat dit speeltje van de politie uit de lucht wordt geschoten!

 4. Prikkeldraadversperringen, wegafzettingen, gewapende militaire bijstand, drones.
  Raar feest, carnaval op Korsou!

 5. Nu begrijp ik ook waarom Gerrit Schotte van het dak was gevallen.

  Hij was luchtafweergeschut aan het installeren.

 6. kunnen ze er ook smartboms bijleveren , gewoon lik op stuk beleid. Dat zal ze leren de handelaren, boefjes en hard rijders.

 7. Kan deze drone ook auto’s vol criminelen met zijn raketten ‘uitschakelen’? Lijkt mij een hele vooruitgang, mits het maar een beetje zorgvuldig gebeurt. Dus geen onschuldige burgerslachtoffers a.u.b.

 8. Wat zouden ze toch moeten hè , zonder de hulp van die vervelende makamba’s