2014 rotaryCURAÇAO – De Rotary Club en reddingsorganisatie CITRO lanceren de campagne ‘Enjoy the sea responsibly’. Daarin worden zeeliefhebbers bewust gemaakt van de noodzaak om veilig te varen. Vorig jaar kwam een Rotary-lid om na een aanvaring met een pleziervaartuig.

“Met meer en meer type vaartuigen (zoals meer sea-doo’s, kayaks, SUP-planken), meer zwemmers, duikers, snorkelaars, beginnende en immer jongere surfers, zeilers, et cetera, zijn de kansen dat vaartuigen en mensen elkaar op zee onaangenaam treffen sterk vergroot. De boodschap is daarom dat iedereen die van de zee geniet zich verantwoordelijk moet gedragen en het goede voorbeeld moet geven”, aldus de organisatie.

Stickers
De stickers waar de leus ‘Enjoy the sea responsibly’ op staat, vergezeld met het alarmnummer 913, zijn bij diverse verkooppunten verkrijgbaar. Ze zijn voorzien van een UV-laag en waterbestendig. In pakketjes van 5 stuks zijn de stickers voor 5 gulden per pakket verkrijgbaar bij botenhandelaren, surfscholen en duikscholen. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de boten en sea-doo’s van de CITRO.

Aanvullende informatie
Meer informatie over de campagne, het werk van de reddingsorganisatie CITRO en de serviceclub Rotary Club Curaçao is te vinden op hun Facebookpagina’s en op hun websites www.citro.org of www.rotarycuracao.org .

1 reactie op “CITRO start bewustwordingscampagne”

 1. Het is zo, op Curaçao dat je kan gemakkelijk iets doen zonder een vooropleidingen.
  En toch deskundige worden en vooraanstaand in wat je doen .
  En terwijl een gediplomeerde belanden in moeilijke situatie om vooraan te staand
  Veel van de Curaçaose vissers begon eerst op rotsen te vissen en vissenverkopen .
  En vandaan sparen om een vissersboot te kopen om op zee te gaan vissen .
  En door al met de gebeurtenissen op zee ,worden ze deskundige in varen
  Zonder instructies eerdere gehad ,en dat is alleen door nieuwsgierigheid en enthousiasme