• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Omayra Leeflang steunt het kabinet Asjes, maar wel onder voorwaarden. Dat zegt ze in gesprek met Radio Hoyer 2. Van gedoogsteun wil ze niet spreken, maar als een aantal eisen wordt ingewilligd, is ze bereid haar steun te geven aan het huidige kabinet.

Het zit Leeflang dwars dat gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels nog steeds op haar post zit, dus die moet weg. Verder wil de parlementariër dat de premie van de pensioenen verlaagd wordt naar drie procent, gelijk aan werkenden en wil ze een vergoeding van het pensioengat van AOV-ers die met hun 60ste stoppen met werken. Volgens Leeflang ontstaat een pensioengat van ruim achthonderd vijftig gulden.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan is de parlementariër bereidt haar steun aan het kabinet Asjes te geven en hoeft ze daar volgens eigen zeggen geen minister voor. Leeflang laat ook weten bereid te zijn een politieke partij op te richten, als daar tenminste behoefte aan is. Ze geeft antwoord op de vraag of ze bij nieuwe verkiezingen met een eigen partij zal meedoen.

39 reacties op “Leeflang steunt kabinet Asjes onder voorwaarden”

 1. @ Chopi. mail haar ofzo

  Jij bent de allerlaatste van wie ik advies nodig zou hebben.

 2. @ henki. Leeflang zal echt niet door de mand vallen, want haar voorwaarden zijn voor Asjes veel te zwaar. Je hebt het ook mis, dat er in zo’n geval verkiezingen moeten komen, want het kabinet heeft de mogelijkheid om een andere meerderheid proberen te maken. Als dat niet mogelijk is, mag je naar de stembus na het ontslag van de regering.

 3. @ Sander. Ik zeg het je niet graag maar het is slechts iets minder onzin dan yukamba vertelt, die zelfs beweert dat ze het Papiamentu heeft verbannen. Zij was de EERSTE minister van onderwijs in de hele Curacaose geschiedenis, die het Papiamentu bij wet een officiele taal maakte VERPLICHT ALS VAK naast Nederlands, Engels en Spaans. Blijf bij de les.

 4. @ jasjes. AK is een dame..

  Dan ben je nog erger van het padje af. Armin Konket zou dan toch beter geweest zijn.

 5. @Zorro, AK is een dame..

 6. even voor de duidelijkheid, Mevr Leeflang valt door de mand als straks iemand uit de coalitie stapt en zij door haar zetel deze coalitie red.
  Immers als de coaltitie valt is het aan ons volk om te beslissen dat we de ingezette koers van dit Kabinet willen hebben of een andere koers.

 7. Zorro jij bent het enige dat behoefte heeft aan haar… mail haar ofzo

 8. @ jasjes. Zorro, als ik de initialen A.K. Geef dan weten wij alletwee wel over wie we het hebben!

  Na lang nadenken meen ik te weten welke bekende man je bedoelt. Ik moet je echter meedelen, dat dit niet waar is en ook Asjes niet waar is. Er zal ook in de toekomst nooit een dushi van haar zijn. Het is net zo onwaarschijnlijk als de aarde vierkant is. Voor het gemak laat ik mijzelf natuurlijk buiten beschouwing 🙂

 9. @ Sander. Jammer, dat je de taken van de minister en de scholen niet kent. Als het gaat sneeuwen hoor ik wel weer van je, dat het de schuld van Leeflang is.

 10. @ jasjes. Zorro, als ik de initialen A.K. Geef dan weten wij alletwee wel over wie we het hebben!

  Al sla je me dood ik weet niet wie je bedoelt als haar oude dushi. Zou ze het zelf weten? Onthul me het geheim maar.

 11. @ henriques

  Als ik jou was zou ik op de onzin die R. Willems uitkraamt niet eens ingaan. De man leeft m.i. nog inj de 30er jaren.

 12. voor wat betreft de invoering van papiaments is Don Martina van de MAN verantwoordelijk, deze is begonnen met de taal strijd bij de kleuters.
  Hier heeft Mevr Leeflang niks mee te maken, deze heeft er alleen voor gezorgd dat onze taal nu officieel erkent is in het Koninkrijk. Voor de rest heeft ze alleen het flankerend beleid door gezet van de vorige regeringen , dit zoals een regering moet doen.

 13. Zorro, als ik de initialen A.K. Geef dan weten wij alletwee wel over wie we het hebben!

 14. @Yucamba, heeft gelijk in onderstaande stukje:
  Verhaal over verplicht les Papiamentu. Wie was Minister van Educatie… Op welke scholen hebben onze “parlementariers hun kinderen … Wat is de wachtlijst voor “de Nederlands talige” scholen Heeft u het les material wel eens gezien…. Detail http://leeflang-parlament.com, inhoud beetje Engels de rest….Nederlands. Papiamentu unda.

  daar is het mis gegaan.
  papiamentstalige kinderen, die amper een andere taal spreken, kunnen alleen maar in de misdaad iets verdienen.
  een verloren generatie!!!
  Natuurlijk gaan de kinderen van de politici naar goede scholen (lees anders talige scholen).
  onderwijs in papiamntu is de grootste fout geweest!!!

 15. @Henriques,
  In feite, heb ik echt geen zin in te gaan op jouw opmerkingen. Maar kennelijk kan ik het niet nalaten en zwijgen zal dan een verkeerde indruk opwekken! Als volbloed Curaçaoënaar bemoei ik mij met al datgene wat het Eiland aangaat en wel dikwijls spontaan, ook vanuit België. Zo is het en zo zal het ook blijven, zolang ik adem. Dat “recht” voor jou in dit geval geen voorrecht is, verraadt jouw niet veel omvattend zeer enge denkwijze. “Recht” als wettelijke of zedelijke bevoegdheid, geldt ook onbevoegde kiezers, daarom is stemmen een voorrecht, boven alle anderen toegekend. Of dit nu een bij jou een verschil zal uitmaken, geeft alleen blijk van zeer eng behuisd denken! Jij zegt: een betrouwbare politieke partij? Ook wanneer politiek een niet weg te denken ‘tik’ heeft van een zichtbaar teken van corruptie, intrige en kuiperij? Droom lekker verder in jouw onschuld, dat eens jouw wens in vervulling zal gaan: betrouwbare politiek en onafhankelijke mensen! Een vierkante wiel zal een betere wens zijn! “Een gevaarlijke racist”? Is dat wat je zegt? Dan zal het toch een verschijnsel van de laatste tijd zijn. Is het misschien, omdat ik onbuigzaam ben voor jullie eeuwig op zoek naar onderwerpende knechtschap van anderen m.b.t. arrogante zalig machtsgevoel? Mocht ik daarom ‘een gevaarlijke racist’ zijn, het zij zo en niet eens zo slecht bekeken door jou als machtswellusteling. Tijden hebben een neiging te veranderen, dikwijls verzet men dan ook de bakens, de Romeinen en Nazi-Duitsland kunnen jou ontzettend veel hierover vertellen! Merkwaardig vind ik zelf, dat er mensen zijn, die langdurig met een dubbele loop geweer zwaaien om anderen de stuipen op het lijf te jagen, maar o wee wanneer er door de ander een eind hout of een stuk steen opgeraapt wordt ter verdediging, dan loopt men haast onmiddellijk een volle broek op, met als gevolg allerlei onzinnige kreten. Hoe dan ook de evolutie kan niet afgeremd worden, vandaag is het voor jou, maar morgen is het voor een ander en de wereld draait heel rustig verder!

 16. ik heb eeb oneliner gelezen van Charles de Gaulle ( 1890- 1970)

  Aangezien een politicus nooit gelooft wat hij /zij zegt, is hij/zij altijd stomverbaasd wanneer hem/haar blijken te geloven.

  Laten we eerlijk zijn je hoeft echt niet en hoge opleiding hebben om ons land te leiden, neem bijvoorbeeld Ronald Reagan hij was een B-acteur. Echter wel de mensen die je aanstelt om je te adviseren zijn doorslag gevend.
  Visie, moed, beleid, trouw en eerlijkheid zijn de bouwstenen voor een goede regering.
  Het hinderlijke van ons Land is dat we te nauw zijn verbonden met alles, zoals zakenlieden, politiek, familie.
  Het is heel begrijpelijk in de zienswijze van een politie agent om even iets niets te zien immers hij/zij moet nog jaren zijn werk doen. Het is fout om zo te denken maar wel begrijpelijk.
  Zo dacht ook Wiels, hij wist dat er dingen fout waren maar dacht voor het groter goed van de bevolking dat het beter was om even weg te kijken.
  Tuurlijk gebruiktt Mevr Leeflang de gedoog steun als wisselgeld, ook in de trend van het groter goed voor het volk.

  Maar als lid van de Par is er veel werk blijven liggen voor politiek gewin, niet alleen als Landsregering van de N.A. maar ook als eilandsraad.Ze hadden de ambtenaren beter uit moeten onderhandelen, waarom zijn de eilands ambtenaren meegenomen in de landsregeling van de N.A?

  het grootse struikelblok is dat er nu parlementsleden en regering ons vertegenwoordigen die eigenlijk allemaal besmet zijn.
  Ik denk dat er grote paniek zal zijn als er mensen in ons parle ment komen werken die niemand kent en geen verplichtingen heeft. Daar door heeft het bedrijfsleven geen grip op ze , de criminelen( bekende en onbekende) geen chantage middelen. De politieke partijen geen wisselgeld om oude zaken op te rakelen.

  Een partij die onbekende maar bekwame mensen op hun kieslijst zetten, die in hun leven na eer en geweten hun sporen hebben verdiend.
  Die zonder aanzien des persoon bijvoorbeeld de SVB controleren en optreden als het blijkt dat een kennis van iemand voorkeur krijgt en regelingen.
  Iemand die de belastingdienst controleert die kijkthoe daar de zaken zijn geregeld, uitreis verbod af geeft bij belasting schulden hoger dan 5000 gulden.
  Nu is er een beweging bezig om dit soort mensen te verzamelen, geen Ego trippers maar doeners . Mensen met visie, eerlijkheid en vooral niet gebonden aan het patronagesysteem.

  .

 17. Helemaal gelijk hoor Willems. Waar bemoei je je mee in het Belgische.
  Stemmen is een recht geen voorrecht dat is een groot verschil.
  Zodra er een betrouwbare politieke party komt met onafhankelijke mensen zullen zij als eerste mijn stem krijgen tot dan zal het blanco blijven en de moeite nemen on de rij te staan. Wat jou betr jr bent en blijft een gevaarlijke racist.
  Een peaceful 2014 nog

 18. @ Yukamba. Leg me eens uit waar ik het mis heb.

  Waar niet dient de vraag te zijn en je maakt het nog erger door je grote voorliefde voor kwantiteit en niet voor kwaliteit, zodat het niet waard is daarop te reageren en schijnbewijzen geen enkele indruk op me maken doch voor kotsneigingen zorgen. Een valse hond krijgt een spuitje, een vals politicus vraagt/krijgt persoonlijke beveiliging, maar wat moeten we met een valse yukamba?

 19. @ Yukamba. Ga je met het schaamrood op je kaken ergens waar de zon niet schijnt en niemand je kan zien diep zitten schamen. Vies, laaghartig, gelogen, minachtend, verachtelijk e.d.

  Weledele geachte heer Zorro ???? Leg me eens uit waar ik het mis heb.
  Die boot van 18 miljoen dollar ? Ok het zal wel meer hebben gekost omdat Nederland ook mee betaalde Excuus. Trainings schip…. Waar is dat ding dan volgens u,… Golf baan Hyatt. 20 miljoen dollar… en het water en onderhoud nog. Er waren 280 vacatures…. Maar ze konden niemand krijgen.De vakbonden schreeuwden moord en brand. Uiteindelijk welgeteld 3 serieuze kandidaten. 2 spraken geen engels nummer 3 vond het toch te ver. Dus personeel uit de Philipijnen. En nu is het dus al failliet gegaan en van wie is nu de golfbaan ?
  Pensioen…Net voordat de PAR er mee op moest houden, iets van een dag, zoek nog eens goed op internet. Er was een actuaris die het had uitgerekend. +/-1,2 miljoen per persoon. En nu vind ze dat het minder kan…. Agossie toch. Komt vast ook door de story van de 600.000$ bij een oud politucus op een rekening in de VS en de consultancy fees…
  Verhaal over verplicht les Papiamentu. Wie was Minister van Educatie… Op welke scholen hebben onze “parlementariers hun kinderen … Wat is de wachtlijst voor “de Nederlands talige” scholen Heeft u het les material wel eens gezien…. Detail http://leeflang-parlament.com, inhoud beetje Engels de rest….Nederlands. Papiamentu unda. Gratis scholen is een onvolledig verhaal. De scholen waren al gratis. Het ging eigenlijk alleen om het boeken geld. En wel of niet de eigen bijdrage. De scholen krijgen een staats vergoeding per school per leerling varieerend van 5000 tot 8000 per leerling per jaar. Afhankelijk van de kosten per klas per leerling per school. Vraag eens aan het ministerie van onderwijs. Hoeveel scholen er zijn, hoeveel type scholen er zijn Hoeveel leerlingen per klas per school uitgesplitst etc En dan hoeveel er aan het einde van het jaar nog echt zijn. Hoeveel het onderzoek van Deloitte heeft gekost naar een nieuw school systeem en wat er mee is gebeurt. vEn het meest trieste is. Hoeveel kinderen er naar school gaan met honger.
  Tuurlijk de zeer geachte Senora Leeflang kan goed en mooi praten, en zij weet ook drommels goed dat het gros van onze bevolking een geheugen heeft van hier tot aan het volgende biertje. En dat ook zij net zoals zoveel politici, een gat in haar hand heeft en een eigendunk van hier tot aan Turkije. Dat heer Zorro, dat is de plek waar de Karla-Omayra uiteindelijk is gesloopt, nadat het in 2009 was omgenoemd in Signapore , verkocht als sloop schip na jaren aan de ketting te hebben gelegen. http://koopvaardij.blogspot.com/2013/01/sloopschip-met-lekkende-brandstoftank.html
  Details heer Zorro details. Leg me uit waarom u dingen vind , onderbouw het een beetje voor me en we hebben een leuke discussie. En eerlijk ik geef graag iemand gelijk als mijn verhaal niet klopt en iemand komt met goede argumenten, dan heb ik weer iets geleerd. Blijf lachen op onze rots nietwaar.
  (Donker, het gaat licht worden heus.)

 20. @ jasjes. Ik denk dat leeflang de nieuwe dushi is van Asjes…

  Wie was volgens jou de oude??? Als je het tegenovergestelde zou hebben gedacht, zou je dat zelfs kunnen onderbouwen en derhalve is je gedachte volkomen onjuist.

 21. @ Yukamba. Ga je met het schaamrood op je kaken ergens waar de zon niet schijnt en niemand je kan zien diep zitten schamen. Vies, laaghartig, gelogen, minachtend, verachtelijk e.d.

 22. @ Henriques. Ik stem al jaren blanco. Sorry.

  Ik had al zo’n bruin vermoeden.

 23. Henriques,
  Het is Korsou, dat zijn eigen volk verjaagt! Let wel, voordat ik met de staart tussen de benen naar het Eiland zal terugkomen, zal jij naar de eerste klas terug moeten om begrijpend lezen te leren: Er staat: “Leeflang laat ook weten, bereid te zijn een politieke partij OP TE RICHTEN, als daar tenminste behoefte aan is”. ( Zorro, voor jou zal ik het niet willen herhalen). Ik kan mij zeer moeilijk voorstellen, dat jij nog steeds op een voetstuk staat, immers het lijkt bij jou niet alleen een kwestie van niet begrijpend lezen, maar eerder van een sluipende dementie. Zoals jij het zelf zegt, dat jij al jaren blanco stemt, indien zo, wat bemoei je je dan eigenlijk in godsnaam mee? Het is voor jou kennelijk moeilijk jouw eigen beeld te aanschouwen, voordat jij je afzet op anderen, immers jij bent té volkomen blind en kortzichtig daarvoor. Helaas, je mist een eigen beeld van een zielige sukkelaar, die niet in staat is te beseffen, dat stemmen een eer en een democratisch voorrecht is en géén gunst, waaraan jij zo vrijblijvend jouw voeten kunt vegen bij gebrek aan kennis en beter weten!

 24. @ Zorro

  Ik stem al jaren blanco. Sorry.

 25. Ik denk dat leeflang de nieuwe dushi is van Asjes…

 26. Omaira integriteit .
  Straalt het uit.
  1. Is iedereen die boot van 18 miljoen dollar vergeten.. Voor 18 scholieren…. Waar haar naam op moest komen, die verdwenen is of ergens aan de ketting ligt. Op het Van der Valk Hotel strand en dr. Mael gedoe na een van de grootste miskleunen uit de historie van Curacao.
  De golf baan van ex hyatt deed ze ook aan mee. Voor de werkgelegenheid en vervolgens moet iedereen uit de Phillepijnen komen.
  2. Huidige school system met het verbannen van Nederlands… Toen ze minister van onderwijs was.
  3. Ze zat nooit op een positie om veel te kunnen stelen. Maar deed met alles wel mee.
  Nu ze alleen is, is ze ineens aktief en integer geworden.
  Zij zorgde ook voor haar Pensioen. van meer dan een miljoen per stuk.
  En waait alle kanten uit. Maar ja dat doen ze allemaal. Asjes ook.
  Alles wordt haar ingefluisterd…. =Ja “integer” = Lekker slim.

 27. @ henki. Nieuwe richtingen, facties, nieuwe partijen steken steeds weer de kop op en meestal is het gebakken lucht. Om daarover eventueel excuses te maken is behoorlijk overdreven. In belang van het land mogen ze van mij blijven zitten als ze het maar niet al te bont maken en niet meer te handhaven zijn. Hoe slechter ze het doen des te strenger ze afgerekend zullen worden en zien we ze niet meer terug.

 28. @ Henriques. Ik zou persoonlijk nooit op Leeflang stemmen.

  Dus je gaat niet stemmen of blanco, het beste alternatief.

 29. @ zorro de tijd zal het leren, echter er zijn krachten bezig.mocht ik het verkeert hebben dan zal ik de eerste zijn om me excuses aan te bieden. maar ik ben bang dat het huidige Kabinet het niet haalt tot de volgende geplande verkiezingen. Zelfs in de PS zijn er al diverse richtingen, de koers die nu word ingeslagen zoals bijvoorbeeld de nauwere banden met Nederland, valt slecht bij een groepje topmannen en vrouwen en is ook niet de koers van Wiels in de ogen van de PS Stemmers.

  De verkiezigen komen er aan, deze keer zal er een landslide zijn, want bij de vorige verkiezingen heeft maar ^65 % van de bevolking gestemd, de niet stemmers zullen van zich laten horen dat zijn er dan zo ongeveer 50.000. De nieuwe partij zal bestaan uit mensen die geen verleden hebben als eilandraadlid of en ook niet uit bestaande partijen.

  Deze mensen die de nieuwe partij gaan vormen zijn mensen die geen connectie’s hebben, niet een rugzakje hebben met missers, fraude, omkopingen, maar die zaken op een eerlijke manier hebben gedaan.
  Die de noden van ons volk zien, maar ook van ons land.

 30. @ Willems, Willems ik dacht dat je allang uit Belgie was verjaagd en met je staart tussen de benen terug op Korsou bent gekomen. waar je het in ‘s hemelsnaam vandaan haalt zulke onzin te verkopen is miij altijd een raadsel geweest.
  Ik zou persoonlijk nooit op Leeflang stemmen maar dat is buiten mijn post. Ik hoor haar niet zeggen dat ze een politieke partij gaat starten.
  Luisteren blijft voor mensen moeilijk, nietwaar.
  Je leert het werkelijk nooit
  Treurig.

 31. @ Willempie. wil ze ook een nieuwe politieke partij oprichten

  Een aperte Belgische leugen. Luister naar wat ze zegt: er is GEEN behoefte aan een nieuwe partij.

 32. Paradoxale Leeflang!
  Ze wil onder voorwaarde Kabinet Asjes steunen en gelijktijdig Gevolmachtigd Marvelyne Wiels verjagen, een figuur waarvoor dezelfde Asjes opkwam voor haar leugens, bedrog en vervalsing. En daarbij, indien er behoefte is, wil ze ook een nieuwe politieke partij oprichten om hun opdringerigheid te kunnen handhaven als vroeger! Verwarring met vrije opendeuren van vóór 10-10-10 en thans. Er heerst kennelijk verwarring: vóór Asjes, tegen Asjes en zonder Asjes! De Surinaamse spook wil, kost wat kost alsnog leven, kennelijk zonder poten om erop te staan. Echter Curaçao is wakker, klaar wakker en alert! Een goede raad voor Leeflang, pas je aan Curaçao en zijn mensen, bad or wrong, niets duurt langer dan wanneer de tijd op is. Een nog reëler keuze naast alle keuzes is, bacoven poten en cassave brood gaan bakken!

 33. vergeet haar eigen pensioen niet

 34. Mijn stem gaat bij nieuwe verkiezingen naar Leeflang. De enige persoon in de Staten die integriteit heeft en uitstraalt.

  Daar kan Alex Rosaria, op wie ik de vorige keer gestemd heb, nog heel veel van leren. Wat heeft die Rosaria mij en andere kiezers bedrogen, PAIS is in no time afgezakt tot bijna het niveau van MFK.

 35. Ik ben blij dat Leeflang het kabinet Jasjes vier jaar de kans wil geven,aangezien zij ook donders goed weet dat als dit kabinet valt Gerrit de Raaf aan de macht komt en er waarschijnlijk jaaaaaaaaaaren zal zitten! Ik geef haar alleen weinig hoop in haar eis dat Mar Wiels de zak krijgt van Jasjes,dus bij voorbaat wordt het niks Leeflang.

 36. @ henki. Om een of andere reden is je visie enigszins vertroebeld. Waar je dat gerucht vandaan haalt, weet ik niet, maar Leeflang zal door de regering nooit op haar voorwaarden worden binnengehaald. Behalve voor alle anderen is het pluche, waarop Leeflang zit, absoluut niet te benijden. Wat zij zich getroost zou ik voor geen prijs willen. Wie zou voor haar een baantje moeten regelen, dat alle toetsen van corporate governance kan doorstaan, als ze dat al zou willen en ze heeft het zeker niet nodig. Je moet je kennis echt flink bijstellen.

 37. Regering Asjes is bezig met regelen van backup.. Wie gaat er uit de coaltie stappen?

 38. en zo zie je maar weer, pluche trekt toch meer dan het beste voor het volk.
  in de wandelgangen gaat het gerucht dat 1 van de coalitie leden uit de regering wil stappen, door Leeflang binnen te halen kan de regering doorgaan.
  Leeflang zelf ook niet vies om op pluche te zitten, heeft geen organisatie om terug te keren als er nu verkiezingen zullen komen. Om zolang mogelijk de rit uit te zitten steunt ze nu de regering.
  Aan het einde van de rit zal er wel snel een baantje geregeld worden.

 39. Volgens Leeflang is er geen behoefte aan een nieuwe partij. Daarin kan ze gelijk hebben, maar het volk heeft wel behoefte aan een politicus als zij, die als enige haar werk als parlementarier serieus neemt en daarvoor de capaciteiten heeft.