• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De toestellen van ArkeFly gingen maandagochtend weer de lucht in. De gestrande passagiers die hun vlucht van donderdag en vrijdag naar Amsterdam geannuleerd zagen, konden maandagmorgen eindelijk terug. Ook KLM hervatte maandag de Europese vluchten.

De ArkeFly-reizigers moesten er wel wat voor over hebben, want de vlucht vertrok van Curaçao naar Barcelona en niet naar Amsterdam. Vanuit de Spaanse havenstand reizen de passagiers per bus naar Amsterdam. De verwachting is dat deze reis twintig uur gaat duren. De andere reizigers die gestrand zijn, moeten nog even geduld hebben. “Zolang er geen alternatieve vlucht beschikbaar is, hebben gestrande passagiers van ArkeFly recht op gratis overnachting”, vertelt regiomanager Christel van de Reijt.

KLM
Een woordvoerster van KLM over de hervatting van vluchten: “Naar welk land de vlucht precies gaat is nog niet bekend.”  De autoriteiten hebben KLM toestemming gegeven om een vlucht van Curaçao naar Europa te laten vertrekken. “De uiteindelijke bestemming is nog niet bepaald. Dat hij naar Europa gaat is zeker en daar zijn veel mensen al mee geholpen. Op deze manier zijn ze toch een stuk dichter bij huis”, vertelt de woordvoerster. De boeing 747 is om 11.15 uur Curaçaose tijd vertrokken vanaf vliegveld Hato.

Gestrande minister
Onder de gestrande passagiers op de Antillen is ook minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is op dit moment op Sint-Maarten en probeert ook met de vlucht van maandagmiddag terug te gaan. “De minister wil zo snel mogelijk terug naar Nederland. Hij heeft veel afspraken gepland staan. Alle routes die mogelijk zijn om terug te keren naar Nederland, worden bekeken. Het kan dan ook zo zijn dat de minister een gedeelte per auto of bus moet reizen”, vertelt Donners woordvoerder Marcel Koning.

www.versgeperst.com