• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

UNA-soap nog niet ten eindeCURAÇAO – De langlopende soap op de UNA gaat nog even door. Het gesprek van gisteren tussen rector Jeanne de Bruijn, SEF-docenten (Sociaal Economische Faculteit) en de studentenraad liep op niets uit.

Er zijn geen oplossingen en de spanningen op de UNA worden met de dag groter, zo meent de studentenraad. De raad wacht nog een reactie van de rector af op de vergadering. Mocht die negatief uitpakken, sturen zij een brief naar de minister van Onderwijs.

‘Onhoudbare situatie’
Jhanirha Anita is voorzitter van de studentenraad en zij zit bovenop de kwestie. “Wij hebben een brief geschreven naar de rector na de vergadering van gisteren. Wij hebben haar gevraagd nogmaals naar mogelijke oplossingen te kijken en naar haar plan van aanpak. Mocht dit antwoord ons niet bevallen gaat er direct een brief naar de minister. Wij vragen daarin om snelle interventie vanuit het ministerie van Onderwijs. Zo kan het niet langer, de situatie is onhoudbaar.” Het bizarre is dat SEF–docenten beweren de problemen binnen één week op te kunnen lossen, als de rector zich er maar niet mee bemoeit.

Problemen
Vanuit de Antilliaanse media wordt vaak gesproken over de problemen met de roosters. Maar volgens Anita gaat het om veel meer. Er bestaat veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld over de tentamenperiode. “Wat ga je toetsen als de helft van de lessen zijn uitgevallen. Bovendien is er ook nog veel bezorgdheid onder de studenten over de vijf programdirectors. Zij moeten je helpen met  het kiezen van een richting en je cijfers. De betrokken docenten ontkennen dat zij programdirector zijn, dus studenten weten niet waar ze naar toe moeten.”

UNA-boycot
De moeilijkheid zit in de Curises-kwestie. De rector beschuldigt docenten die én bij de UNA én bij Curises werkzaam zijn, van een ‘UNA-boycot’. Deze docenten zouden expres alles tegenwerken zodat de situatie onhoudbaar wordt. Zij houden daarentegen vol geen vertrouwen meer te hebben in de rector. De hoogleraren willen zelfs niet meer met haar samenwerken.

Lees meer: Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com