• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

militairCURAÇAO – Nederlandse militairen hebben op oudejaarsavond gewapende assistentie verleend aan het politiekorps van Curaçao. Militairen uit Oirschot installeerden een wegversperring met prikkeldraad bij Barber. Dat meldde een woordvoerder van de Kustwacht vandaag.

In een overleg tussen premier Ivar Asjes, gouverneur Lucille George-Wout en brigadegeneraal Dick Swijgman werd de inzet van Nederlandse militairen overeengekomen. Defensie laat weten vooralsnog niets te kunnen zeggen over de aard en achtergronden van de hulp aan de politie. Ook de politie en minister van Justitie doen verder geen mededelingen.

Politiebureau
Diverse media berichten dat de militaire assistentie is ingezet bij het politiebureau van Barber. Dat wordt bewaakt door een arrestatieteam van de politie. Voor zover bekend zit één van de verdachten van de moord op Helmin Wiels, Dangelo D., daar vast. Tijdens de eerste rechtszitting in december maakte het Openbaar Ministerie duidelijk dat voor zijn leven gevreesd wordt als hij zou worden overgeplaatst. Luigano Florentina, alias Pretu, hing zich in september op in een politiecel van het bureau Barber. Hij was ook verdachte in de moordzaak op Wiels en was net overgeplaatst van de zwaarbewaakte marinekazerne in Suffisant. © Novum

13 reacties op “Militairen NL staan politie Curaçao bij”

 1. Het is moeilijk om te bewijzen maar ik denk dat ze iemand om de hoek wilde helpen ??
  @Pukkie,wat er onder in de la legt is inderdaad niet de feestneus van Toon Hermans maar 800.000,00 Naf van het volk (bedankt Gerrit de Raaf).
  @Henki zeer goed gesproken.
  @Philippe Maaskant,bij mijn weten werken amtenaren niet op zon en feestdagen zou het daar aan liggen? en die rekening komt wel goed,aangezien die ook onder in de la gaat voor de volgende puinhoop regering.

 2. Kijk, het waren feestdagen. De politiebonden liggen dwars, het overwerk budget was op en de Nederlanders zijn er toch.. Ik vind het wel een aardige oplossing. Als Nederland nu een rekening gaat sturen wordt het minder leuk. Er is een “convenant financiering inzet krijgsmacht” in Nederland. Gemeenten moeten dus in dergelijke gevallen betalen.

  De Staten moeten dus maar nagaan hoe dat hier zit. Als Nederland niets rekent zijn ze weer lief voor ons. Als ze minder rekenen dat het overwerk van de politie kost, dan moeten we het vaker doen.

 3. het zal wel een slip off the mind zijn of een slip off the pencil, in het AD vandaag staat een verklaring dat als er een terroristische dreiging was dat de MinPres Asjes het als eerste zou weten . in de Ad staat dan

  ,,Als er inderdaad sprake was
  van een terroristische dreiging
  dan had ik als staatshoofd daar
  als eerste van geweten”

  even voor de duidelijkheid, onze Min-Pres is geen staatshoofd, dat kan hij wel denken en willen maar onze staatshoofd is de Koning en word hier ter lande vervangen door de Gouverneur.

 4. Vraag : Als de ene dienst de andere niet vertrouwd, is het dan niet tijd een groot internationaal onderzoek in te stellen naar de corruptie op dit eiland ?
  Antwoord : Ligt in de onderste lade.

 5. Curaçao is een stap achteruit ,want Curaçao steun altijd op Politiemacht .
  En als het serieus word dan inschakelt Curaçao de Militaire ..
  Deze werk is niet voor VKC ,want ze zijn Vrijwillige Korps van Curaçao en ook niet voor MP ,want ze zijn Militaire Politie .
  Het is tijd om een Opleidingen te richten tussen Politie en Militaire en Vrijwillige Korps van Curaçao ,bijvoorbeeld – AGK ( Ambtenaren Geheime Korps ) .

 6. Het is toch ongelooflijk dat op zoon mooi maar klein eiland zoveel speelt recht onder de neus van het gezag. Korps zou net als vroeger actiever aanwezig moeten zijn misschien wel meer als burger en beter nog zet undercovers in ( met de zelfde huidskleur), om de
  Eeuwige corruptie nu eens een halt toe te roepen. Het eiland en zijn groeiende en moderniserende jeugd zouden een vermogen kunnen verdienen zonder die criminaliteit.
  Aan het toerisme, het voelt steeds onveiliger op curacao,
  Bij de crimies zou een gedwongen mentaliteitsomslag moeten plaats vinden, veel mensen zijn op te leiden. Het is toch van de gekke dat met een korps terpkaatse gevangenen niet
  Zouden kunnen worden overgeplaatst op zoon klein eiland
  Bon bini.

 7. Militarisering van simpele bewakingstaken van de politie duidt op een zeer zwakke instabiele democratie. Het inschakelen van militairen is slechts symptoombestrijding en heeft niets te maken met het structureel oplossen van het veiligheidsprobleem in onze samenleving.
  Een politieman is er om zijn tegenstander (de crimineel) te arresteren terwijl een militair getraind is in het neutraliseren of elimineren van zijn tegenstander. Een groot verschil tussen beide disciplines, wat bij verkeerde inzet tot desastreuze gevolgen kan leiden.

 8. En weer mag Nederland opdraaien voor wat een door en door verrot en corrupt volk heeft aangericht.

  Hun wangedrag tijdens de kerstdagen, ook in het verkeer, was ronduit stuitend.

 9. Dit is het begin waar geen einde aan komt.Dank je wel Gerrit de Raaf.,kan je mij ook ff vertelen waar die stop ligt die je uit dit eiland heb gehaald,kan hem dan mischien nog ff terug zetten,voor het geval dat wij helemaal verzuipen.

 10. Oirschot 83-1 keep it up

 11. word het langzaam niet ens tijd om de geldschieter ( minimaal toch zeker een half miljoen) op te pakken, zodat we dit soort dreigeningen die de inlichtingen dienst op hun radar krijgt niet meer voorkomen.

  ook is de besluitvoering van de MP wel er langzaam eerst een proefballontje oplaten gaan op zijn sede om te kijken hoe zijn kiesersvolk reageert.

  Een week geleden had ik al geschreven dat de MP alleen maar een verzoek aande gouverneur hoefde te richten voor ondersteuning staat immers in het statuut .

  Zoals in diverse regelingen kan defensie ondersteuning verlenen, namelijk zachte en harde ondersteuning.

  Nu er gekozen is voor harde ondersteuning moest de dreiging wel heel erg zijn, dat deze dreiging van binnen uit komt is het meest erg. Immers deze dreiging is zo hard dat de MP er geen vertrouwen in had dat we het zelf wel kunnen door bijvoorbeeld extra politie agenten of door het VKC in te zetten.

  Dit kan twee redenen hebben omdat de bovenstaande groepen en organisaties niet in te zetten. Dus er zijn verschillende complot theorieen.
  1. de golf van atrako’s, moorden, inbraken is opgezet om de politie weg tehalen om barber waardoor getuigen kunne worden bevrijdt of ook een zelfmoord gevalletje worden.
  2.of deze organisaties zijn zo verpest door politieke benoemingen dat iedereen zijn eigen plannen gaan trekken.

  de gevolgen zijn politiek niet te over zien, als PS MinPres en helemaal de man die aangeeft voor de wet 80-20 % te zijn, geeft onze Min-Pres aan dat we het zelf niet kunnen.
  Als Land geven we aan dat we het niet kunnen omdat we gebonden zijn door de regels ons kent ons en als jij wat zegt over mij dan doe ik het over jou.

  Onze volksvertegenwoordigers hebben te eel achter over geleund, misschien iets te goedgelovig geweest. Het zal misschien alleamaal in onschuld zijn begonnen, een etentje hier een kerstkadootje daar met daarin een verdwaalde envelop. Maar nu het er op aan komt zijn ze met handen en voeten gebonden aan de Partners in het grote en kleine kwaad.

  Het gevaarlijkst is dat er nog steeds mensen zin , die denken we kunnen het zelf wel, er zijn al stappen ondernomen om een eigen krijgsmacht ( beroeps) op te zetten.
  Nu hebben we nog de krijgsmacht van het Koninkrijk maar gezien de huidige regeringen in Nederland en de politieke verhoudingen in de tweede kamer aldaar zal het me niks verbazen als onze krigsmacht een feit is de krijgsmacht van het koninkrijk zich terug trekt op Bonaire.

  Gaan ze de krijgsmacht curacao dan ook net zoals nu bij de kustwacht is staken .
  Of misschien wel erger krijgen we een Desi Bouterse, als ons Land een krijgsmacht krijgt ook daar zal de politiek insluipen, zonen van zullen eerder bevorderd worden dan anderen.

  Politiek hoort niet in de krijgsmacht, tenminste niet op dat niveau dat onze officieren en onderofficieren afhankelijk worden van een politieke partij.

  Nee de krijgsmacht hoort een koninkriks taak te blijven , zodat we net zoals nu onze democratie kunnen blijven beschermen en onze orde en rechtstaat gewaarbord zal blijven.

 12. Even voor de duidelijkheid:
  Nederlandse militairen met Nederlandse wapens die een gebied afzetten bij Barber omdat het “land” Curacao he-le-maal niets zelf kan.

 13. Hoe was dat ook al weer met die mosterd en die maaltijd?