Michael Schumacher foto: NovumCURAÇAO – De toestand van voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher, die zondag zwaar gewond raakte tijdens het skiën, is stabiel, maar nog wel kritiek. Dat heeft zijn zaakwaarnemer vandaag gezegd. Details over zijn toestand wilde Sabine Kehm niet geven.

Kehm sprak verslaggevers bij het ziekenhuis in Grenoble vandaag toe. “Het goede nieus voor vandaag is dat er geen significante veranderingen te melden zijn”, aldus Kehm. Ze benadrukte dat ‘Schumi’ nog wel in kritieke toestand verkeert. De 44-jarige Schumacher kwam zondag ten val tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij viel met zijn hoofd op een rots, maar droeg wel een helm. Zonder zijn helm had de 44-jarige oud-coureur het niet overleefd, lieten de artsen maandag weten. Direct na zijn aankomst in het ziekenhuis in Grenoble werd hij ook al geopereerd. De vraag of de Duitser nog in levensgevaar verkeert bleef onbeantwoord.

Kunstmatige coma
Schumacher wordt voorlopig in een kunstmatige coma gehouden. Zijn artsen zeiden gisteren tekenen van verbetering te zien, maar waarschuwden dat het gevaar voor de Formule 1-legende nog niet geweken is.

© Novum

www.versgeperst.com