• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Statenvoorzitter Ivar AsjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes erkent dat er een serieus probleem is op Curaçao en doet in zijn nieuwjaarsboodschap op Radio Hoyer 2 een oproep tot meer samenwerking in 2014: “De criminaliteit is een groot probleem en ik roep de burgers van Curaçao op ons te helpen met het terugdringen van de criminaliteit.”

De premier geeft als voorbeeld de ‘virtual police officers’ op Trinidad & Tobago waarbij burgers het oog van de politie zijn en via een website al dan niet anoniem melding kunnen maken van criminaliteit. “De synergie van burgers is belangrijk om het grote potentieel dat Curaçao heeft te realiseren”, aldus Asjes.

35 reacties op “Premier roept burgers op tot synergie”

 1. POES. Aiaiai POES, jiu di Corsow NOS ta anto. Tene duru brother, no laga bai. Aunque nos ta bai style di: DOS TENE UN PUSHA.
  Uit het diepst van mijn hart hoop ik dat jouw wens en mijn wens in vervulling zal gaan, werkelijkheid zal worden POES, en dat het niet bij een droom zal blijven. Betere tijden zal er zeker komen voor ONZE geliefde Curacao.

 2. Na alle bovenstaande reacties gelezen te hebben, is er maar een coclusie nl..
  CURACAO IS ROT, HOU HET ROT !!!!!
  Zo Asjes en Co doe goed je best dit nieuwe jaar !!!!!

 3. Ik ben benieuwd of Ivar Asjes zijn eigen woorden geloofd. Criminaliteit op Curacao is helemaal uit de hand gelopen en Asjes is gewoon bang om te zeggen dat Curacaose regering het niet aankan.

 4. Roberto,
  Ook met je tweede stuk ben ik het eens.
  Ik hoop dat we snel betere tijden mogen verwelkomen.
  Let wel, ik ben zelf ook een Curaçaoënaar.

 5. Synergie: effect van samenwerking dat groter is dan wat de afzonderlijke partijen in totaal bereikt zouden hebben …

  Dat zegt dan Asjes, die niet zorgde voor een nationale regering met zoveel mogelijk partijen, maar op een zeer smalle meerderheid ging werken, en wel met steun van “partijverlaters”. Diezelfde Asjes die vond dat dit niet kon en een wetsvoorstel bedacht om “zeteldiefstal” tegen te gaan. Die Asjes roept nu om synergie…

  Dezelfde Asjes die,als Statenvoorzitter de democratie lamlegde.
  Dezelfde Asjes die zich liet benoemen en extra liet betalen als sectordirecteur.
  Dezelfde Asjes die openheid preekt, maar het niet geeft.

  Gaat dus niet werken met Asjes.

 6. POES. Poes, bedankt voor je woorden. maar POES, Curaçaoënaars zijn in het geheel geen dom volk. Het is een eiland dat regelmatig hoog in het vaandel staat in Noord, Midden, en Zuid Amerika en zelfs in Europa als en wijze en slim volk. Een volk dat minstens 4 (vier) talen kan beheersen buiten hun eigen moedertaal, ons dushi papiamentu. Een aardig en vreedzaam volk. Een Curaoënaar beschouwd “geduld hebben” als een verplichting in zijn leven Het is een zeer aangenaam volk om ermee om te gaan. Wij zijn eerder geduldig dan hoogmoedig en trots van geest. Ons nederigheid en geduld helpt ons om anderen van dienst te zijn. Wij delen graag net anderen, al hebben wij zelfs tekort, al zijn wij arm. Wij verwachten geen speciale behandeling en benadering van niemand. Wij weten hoé te waarderen. Niet het VELE is het GOEDE voor ons, maar het GOEDE, dát is het VELE voor ons. Wij Curaoënaars hebben geen hoge dunk van onszelf, integendeel, wij cijferen onszelf weg voor anderen. Wij zijn en worden ook niet wanhopig omdat wij arm zijn. Wij raken niet gauw van streek. maar POES, door de overheersing van deze Curaçaose regering wordt corruptie zo erg bedreven, dat het in omgang en gemeenheid haar weerga niet vindt. Het gedrag van deze regeringsleiders is verwoestend, laag, gemeen, en verachtelijk. Deze mensen zijn als giftige slangen. Deze regering heeft er plezier in om het volk te onderdrukken. Het volk wordt onderdrukt, getiranniseerd door deze regering. Hoe kan een regering zijn eigen volk als vuil zo behandelen?? Curacao is een puinhoop geworden door deze huichelaars. Laaiend word ik als ik zulke rotzooi lees dat de regering allemaal uithaalt met het volk. Het volk raakt verward, op een dwaalspoor gebracht. Misbruik wordt van het volk gemaakt POES. Wat heeft het volk gedaan? Het hele eiland staat op haar kop, het is omgeploegd tot een woestenij als het ware. De lasten van het volk wordt steeds zwaarder. Het volk wordt uitgelachen en bespot door de regering. Deze regering bestaat uit verfoeilijke en verdorven mensen, mensen die geen geweten hebben, noch waarde hechten aan het volk. Ik ben heel blij dat ik slechts één keer in mijn hele leven naar de stembus heb gelopen, daarna nooit meer, ze zijn allemaal één pot nat. Maar ik ben er stellig van overtuigd, ik ben er zéér zeker dat er ooit een eind aan dit alles zal komen. HEB GEDULD, MI DUSHI CORSOW. DEN NOS CURAZON LO BO KEDA GRABA……………………PA SEMPER, PA ETERNIDAD.

 7. Hele wijze woorden van Roberto. Helaas zal (J)asjes zich er niet aan storen.
  Ten eerste zal het hem een worst wezen wat er met ons (het domme volk) gebeurt
  en ten tweede denkt hij, net zoals velen voor hem, dat hij slimmer is dan al die
  anderen voor hem, die dat zelfde ook dachten en toen roemloos ten onder zijn gegaan.
  Helaas wel nadat ze ons leeg geroofd hebben.

  @Asjes,
  Je hebt nu nog de kans om echt iets te betekenen voor Curacao; pak de misdaad en vooral de corruptie onmiddellijk hard aan, en begin met een duidelijk signaal dat je het meent, begin gewoon direct bij Mw. Mar……….

 8. Het gaat écht niet goed met Asjes. Deze arme man lijdt aan mentale, emotionele en gedragsstoornissen. Daarnaast, ook last van depressiviteit en/of angsten. Grimmig om dat te horen. Zo’n jonge kerel. Asjes weet drommels goed dat corruptie de ondergang van Curacao verhaast. Hoe kan criminaliteit teruggedrongen en/of bestreden worden als regeringsambtenaren makkelijk om te kopen zijn en de verleiding niet kunnen weerstaan om steekpenningen aan te nemen? Hoe kan criminaliteit worden teruggedrongen aangezien het zo lang sterk verschanst is gebleven en dat ze gewoon deel uitmaakt van en in de regering? Hoe kan criminaliteit teruggedrongen worden als de regering niet “erkend” dat het verwoestend en verkeerd is en dat de gewetenloze regeringsambtenaren erdoor bevoordeeld worden ten nadele van het volk? Asjes spreekt heel wijs over CRIMINALITEIT, dus kwaadwilligheid ‘onder het volk”, maar hij spreekt niet over CORRUPTIE “ín de regering” waar hij zelf in zit. terwijl deze twee slechte eigenschappen broers en zussen zijn. Asjes moet beginnen met een integriteitszaadje te planten op de werkvloer van de/zijn regering. Dán pas zal (misschien???) knoeierij verdwijnen. Het uitbannen van de corruptie in de Curacaose regering vereist een verandering van hart, oftewel, van harten van ALLE regeringsambtenaren op Curacao. De strijd tegen corruptie is een morele strijd, een strijd tegen je slechte geweten. Het kan zelfs met wettelijke straffen van een (ei)land niet bestreden worden. Maar ja, Asjes doet er niets aan om deze verraderlijke vijand te OVERWINNEN, en daarna te BESTRIJDEN. Hij speelt de brave Kareltje. Maar hij spreekt erover en vraagt het volk om hun medewerking. Wel, wel, wel. Asjes vergeet of misschien weet deze kerel niet dat corruptie Curacao destabiliseert en het eiland nog méér verarmt dan dat het al is, het eiland wordt te gronde gericht. En de corruptie binnen de Curaçaose regering gaat gewoon door, het floreert zelfs…………………………..

 9. @jo, waarom ben je een eiland waar iedereen elkaar kent te vergelijken met een land van 18 miljoen inwoners (dat idd door alle nieuwkomers er achter op uit gaat!).
  @R.Willems. sinds 10-10 heb je met huid en haar dezelfde onethische regering zonder geweten en eer te verdedigen.. beetje mosterd na de maaltijd..
  @Asjes, Ik stel voor dat de staten het voorbeeld geven en elk statenklid met een geschiedenis van liegen en zij die verdachten zijn in criminele zaken te ontheven als statenlidl.

 10. Nou Mossel een goed gemaakte “snert” vind ik anders wel smakelijk !

 11. Asjes jij hebt een slechte imago lees ik hierboven en met jou ook de Curacaose politie. Wat ga jij en de Minister van Justitie hieraan doen? Je bent out of touch met de bevolking…

 12. Door onesthetische houding zakt het Eiland geweten- en eerloos, dieper weg! Door het opvallend niet alledaags woord “synergie” probeert lepe Asjes zijn verloren gezicht alsnog te redden. Met ‘synergie’ vraagt Asjes kennelijk medewerking, waarbij het effect van samenwerking groter is, dan wanneer elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken. Met de situatie van Mevrouw Wiels nog vers in geheugen, betrapt op schertsende leugen, bedrog en vervalsing, gesteund en beschermd door de Premier en vermoedelijk tezamen onder elkaar heulen of samenspannen, is het hiervoor dat de Eerste Minister nu samenwerking door “synergie” afsmeekt? De Minister behoort duidelijker te zijn, omdat mocht hij de gevraagde medewerking bekomen, met de zo recente smakeloze geschiedenis van Mevrouw Wiels nog in gedachte, zou deze medewerking gemakkelijk leiden tot meer smakeloze manipulatie, repressie en corruptie. Door zijn eigen toedoen, leugens, bedrog en valsheid te ondersteunen, had de Eerste Minister zonder meer de esthetische aanblik van volk en staat verloren. Zijn oproep nu voor medewerking zou best een beeld van een wolf in schaapskleren kunnen oproepen ………en wee de wolf, die in een kwaad gerucht staat………en het goede wil doen.

 13. @ Iemand

  Net terug uit Den Haag (4 dagen geleden) waarbij mijn vrouw en ik en een vriend van ons 2 weken geleden per ongeluk getuige waren van een juweliersroof in de stad.rik zit er nog wel in.
  Onze vriend raakte door een rondvliegende kogel gewond aan zijn been en ligt nog steeds in het Rode Kruis Ziekenhuis. Als Nederlander zijnde geboren in Utrecht, al 25 jr werkzaam en wonende op het eiland zou ik het niet in mijn hoofd halen een negatief reisadvies af te fgeven voor Nederland.

  Hoe dom kun je zijn om zo’n reactie te plaatsen.

 14. Door onesthetische houding zakt het Eiland geweten- en eerloos, dieper weg! Door het opvallend niet alledaags woord “synergie” probeert lepe Asjes zijn verloren gezicht alsnog te redden. Met ‘synergie’ vraagt Asjes kennelijk medewerking, waarbij het effect van samenwerking groter is, dan wanneer elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken. Met de situatie van Mevrouw Wiels nog vers in geheugen, betrapt op schertsende leugen, bedrog en vervalsing, gesteund en beschermd door de Premier en vermoedelijk tezamen onder elkaar heulen of samenspannen, is het dan hiervoor dat de Eerste Minister nu samenwerking door “synergie” afsmeekt? De Minister behoort duidelijker te zijn, omdat mocht hij de gevraagde medewerking bekomen, met de zo recente smakeloze geschiedenis van Mevrouw Wiels nog in gedachte, zou deze medewerking gemakkelijk leiden tot meer smakeloze manipulatie, repressie en corruptie. Door zijn eigen toedoen, leugens, bedrog en valsheid te ondersteunen, had de Eerste Minister zonder meer geloofwaardigheid en de esthetische aanblik van volk en staat verloren. Zijn oproep nu voor medewerking zou best een beeld van een wolf in schaapskleren kunnen oproepen ………en wee de wolf, die in een kwaad gerucht staat………en het goede wil doen.

 15. Was2 jaar geleden met vakantie op Curaçao, bij mambo autoruit ingeslagen kenteken daders bekend, nooit meer iets Gehoord. Geen vakantie meer op dit eiland en voor vrienden die willen gaan geef ik negatief reisadvies.

 16. Ik weet niet welke duurbetaalde medewer deze nieuwjaarboodschap voor onze MP ? nO in elkaar heeft geflanst á Naf 50.00 ??,maar ik noem dit een FLAG OP EEN MODERSCHUIT en meer kan ik er niet van maken Hooguit snert.

 17. Politie is niet te vertrouwen! In willibrordus is een woning in brand gestoken omdat de eigenaar de politie had gebeld inzake een bootje dat snachts langskwam…… hoe komen de criminelen hier achter?

 18. Het is vrij makkelijk om de crimineel te herkennen.. vaak jonge mannen die in dure autos rijden of op motos en quads.. vaak gouden kettingen,. overdag hangen ze onder een boom, bij cache feestjes etc hebben ze een vip tafel met johnny black en op zaterdagavond zitten te feveren in salinja,,

 19. (J)Asjes je moet je schamen man je roept en roept maar. Toen je statenvoorzitter was de afgelopen jaren heb je je mond ook niet opengetrokken.
  Hoe zit het nu heb je je schulden aan de bevolking van Curacao al terugbetaald je weet wel cr4editcard enz, enz.!!!!!!!!!!!!

  Man, man wat een shame ben je voor dit land.

 20. Belastingverhoging op belastingverhoging voor de burger = vorm legale criminaliteit!!

 21. Goed idee, alleen kan de burger beter het (niet) functioneren van de politie in de gaten houden. Maar waar kan dat worden gemeld ? Zoals gebruikelijk : oeverloos nieuwjaars geklets. “Misschien. gaat het morgen beter …… Maar het komt toch nooit goed.” dat werd lang geleden al gezongen door Cornelis Vreeswijk, die Nederland was ontvlucht naar Scandinavië. Een profeet hoor, die Cornelis.

 22. Goed idee , alleen moet de telefoon aldaar dan wel opgenomen worden en je bericht indien opgenomen , serieus genomen.. Er moet meer blauw op straat . Dit blauw moet ook tegen alles wat niet correct is optreden : van het ondervragen van verxachte personen tot het bellen of appen achter het stuur….. nog een lange weg. Meneer Asjes , laat het biet bij een eenmalige opmerking / mededeling alstublieft.

 23. Jasje, jij bent de “gotspe” van ons land, je hebt in het verleden van ons gestolen en je steelt nog steeds van ons. Bij wie moeten wij aangifte hiervan doen ? Bij jou ? Bewaar je grappen voor 1 April.

 24. Dit is een wanhoopsuiting van een falende leider. De premier vergeet gemakshalve dat wij fiscaal (niet in het minst door de nieuwe belasting voor ziektekosten) door deze desastreuze regering naar de bedelstaf gebracht worden. Onze veiligheid garanderen is een kerntaak van de regering, zeker van deze regering die het grootste deel van ons inkomen vordert. Wij betalen meer dan genoeg om onze veiligheid gegarandeerd te krijgen.

 25. Moet ik het oog van de politie zijn!? De politie moet zorgen dat ze dat zélf zijn.
  Wij moeten helpen criminaliteit terug te dringen? Zorg eerst voor goed onderwijs coño, dat is waar het begint.

 26. Hahahaha sorry whaaahaha de politie neemt nu de moeite al niet om een aangifte serieuz op te behandelen soms weet men niet eens welk formulier ze in moeten vullen. Internet wordt op de politie kantoren toch alleen gebruikt om dushi’s te contacten.

 27. goed idee van de Min-Pres, echter waar moeten we beginnen, is er een App of ping waar we gelijk alle criminaliteit na toe kunnen zenden.
  we zien genoeg, criminaliteit, geen OB bonnen, door rijden, jonge mannen in veelst te dure auto’s.
  Mensen zonder bewijs van NVT of toelating.Fraude bij stichtingen, oneigenlijk gebruik van dienstauto’s, illegale bouwvakkers en illegale geboude huizen, hotels.
  Het begin ligt natuurlijk bij behoorlijk bestuur, waar orde en recht de standaard is en niet de afwijking.
  gelijke monikken en gelijke kappen, waar iedereen ongeacht hun inkomen worden belast ongeacht als het nu en hoog of laag inkomen is zonder sliding scale.

 28. Maar Gaat de Premier dan ook meehelpen? De bevolking heeft namelijk al enkele aanklachten ingediend tegen criminele bestuurders inclusief bewijs en het OM doet er niets mee.. wat wil de premier nog meer??

 29. Geachte , Premier Ivar Asjes
  Criminaliteit ontstond in Curaçao vanaf
  1. te weinig kans om foutieve gedrag van leerlingen te kunnen corrigeren op school .
  2 commerciële machtsmisbruik ,bv :a ) als je afgestudeerd bent kan je niet 100 % verdienen want je heb geen ervaringen .
  b ) En als je met ervaringen komt dan bent je te duurt voor het werk en als je moet studiefinanciering terugbetalen dan loop je het risico om in criminaliteit te belanden

 30. Criminaliteit aangeven op een website ??
  Ja dat is handig om corrupte politici aan te geven, maar niet als je overvallen wordt in je huis. En of op straat in elkaar wordt geslagen en beroofd.

  Krijg je een jaar later antwoord dat ze het ontvangen hebben en er naar gaan kijken.

  Politie op straat. Elke wijk een auto die rond rijd.
  Camera’s
  Preventief foulleren.
  etc.
  Dat is wat nu werkt.
  En vooral ‘s avonds en ‘s nachts.

 31. .. de ratelende oliebol!

 32. Toonbeeld van corruptie drs. Visa Jasjes omringt zich met andere criminelen, en roept de nette burgers op de criminaliteit terug te dringen.

  Ach en wee, arm Curacao.

 33. Asjes…een nieuwe pleitbezorger voor wikicrimes.org? Wat leuk!
  Kost niks, dus kan in huidig budget!

  “De premier geeft als voorbeeld de ‘virtual police officers’ op Trinidad & Tobago waarbij burgers het oog van de politie zijn en via een website al dan niet anoniem melding kunnen maken van criminaliteit”

  Www.wikicrimes.org

 34. We moeten dus bellen….en dan…….wordt er dus niet opgenomen !
  Onze premier leeft in LALA land, waar de politie wel bereikbaar is en reageert.

 35. Moet je hier zelf niet een beetje om lachen Asjes?
  De politie is zo corrupt als het maar kan, jijzelf regeert ongeveer per decreet en niemand neemt je serieus.
  Ga toch weg man!!