Nicolas MaduroCURAÇAO – China heeft Venezuela een lening van ongeveer 3,6 miljard euro verstrekt onder een overeenkomst die in september werd gesloten. Dat heeft de Venezolaanse president Nicolas Maduro zaterdag gezegd.

Het geld zal worden gebruikt voor onder meer huisvesting, transport, satelliettechnologie en het leger, aldus Maduro. Sinds 2008 kreeg Venezuela ruwweg 26 miljard dollar van China. Venezuela betaalt het geleende geld terug met de export van olie.

© Novum

5 reacties op “China leent Venezuela 3,6 miljard euro”

 1. hoe hel[p je een land naar de KL……………….., zie hier het voorbeeld ze moeten 3.6 miljard lenen.
  afgelopen 10 jaar heeft het land meer dan 19 miljard in zijn defensie gestopt, ja ze doen alles voor het arme volk?

 2. China is een rijk land en heeft allerlei leveranciers van energie nodig, o.a. aardolie, steenkool etc., om haar economie draaiende te houden. Bij het aan de handel meedoen betekent, dat je iets aan kunt bieden en- of aan de vraag naar enig product kunt voldoen. China heeft het kapitaal, $ of enig ander sterk valuta tegenover Venezuela haar aardolie.
  Marktbegrip, c.q. vraag en aanbod dus. Ik vraag erom en jij kunt leveren of jij biedt aan en ik wil kopen of ruilen etc. Kortom je moet altijd een tegenprestatie kunnen leveren. Hoe dan ook Venezuela heeft de middelen tot tegenprestaties leveren en Curaçao?????

 3. Kan die man of vrouw hierboven in de regering

 4. “The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money [to spend].”

  Is een quote die aan Margareth Thatcher wordt toegeschreven.

  Op Curacao is de PS (en volgzaam PAIS in hun kielzog) met hetzelfde bezig.
  Proberen leuke dingen voor de mensen “in de wijken” te doen, houdt altijd een keer op.
  Zelfs Venezuela die bulkt van de olie moet nu geld lenen en er dreigt daar alweer een volgende devaluatie. Geld geven voor het volk is nooit genoeg. Zorgen dat het geld binnenkomt is lastiger maar verstandiger.

  Laatst lazen we dat China ook een lening aan Suriname had gegeven, en wel in Chinese valuta! Die kan dus alleen in China worden besteed.. Dankzij ons Koninkrijk mogen wij bij Nederland onze leningen zelfs in Naf doen. Dan draait Nederland op voor de komende devaluatie van de Naf. Bij een lening in Euros zouden anders onze lasten dramatisch stijgen.

  Toch iets om over na te denken als we de gouden kip met Consensus Rijkswetten en Statuut gaan slachten. Dan mogen we in China gaan lenen en het daar gaan besteden, uiteraard door Chinese bedrijven met lokaal uit te voeren projecten. De Chinezen kennen geen 80/20 regel, die doen 100% zelf.

 5. Het is dat Girobank in de noodregeling van de centrale bank zit, anders had Venezuela die miljarden wel van Eric Garcia gekregen.