politielichtenCURAÇAO – Een man is zaterdagnacht door een beveiliger van Club Bermuda tegen het hoofd geslagen met een gummiknuppel. Bij aankomst verklaarde een beveiliger dat de bezoeker tegen het hoofd was geslagen. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De gummiknuppel is door de politie in beslag genomen voor onderzoek.  De beveiliger had geen vergunning voor het gebruiken van de knuppel. De verdachte is overgedragen aan een hulpofficier. Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet.

18 reacties op “Beveiliger ‘moest’ man met gummiknuppel slaan”

 1. @Angy, over wie heb je het?

  De heer in kwestie kreeg wat hij verdiende! Als jullie ook zo mee omgaan met dat tuig dat je aan het beroven is dan woon je snel in een veilig Curacao.. Kan je de tralies weghalen en normaal op de porch zitten!

 2. Bij mijn vorige reactie is de link die ik mee stuurde, kennelijk niet geplaatst:
  bij deze:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3569654/2013/12/30/Man-vals-beschuldigd-door-intimiderende-dorpelingen.dhtml

 3. @qpo:
  “De knuppul in beslag genoemen?”

  Laten ze eerst maar knuppels in beslag nemen, waarmee op onschuldige mensen wordt gejaagd!

 4. Je wilt gewoon uitgaan om het gezellig te hebben toch? Waarom moeten bepaalde personen weer gaan vechten en geen respect tonen.. Ik was bij Xander de Buisonje VIP en daar werd ook een heer hardhandig weggestuurd.. Ik weet niet wat de reden was maar waarom ga je naar een concert om er problemen mee te maken.. en de partner van deze heer vond het ook nodig om er een raciale kwestie van te maken..

 5. wie wind zaait ,zal storm oogsten!!!
  m.a.w. ontoelaatbaar gedrag lokt hardhandig optreden uit!!!
  De knuppul in beslag genoemen?
  Laat de politie maar meer uitkijken naar al dat tuig wat hier met vuurwapens rond loopt!!!!

 6. Wie zijn de rechters, Hollanders. Wanneer krijgen wij onze eigen Rechtstaat. Oog om oog en tand om tand. In Amerika zou ie omhoop geschoten worden. Watjes.

 7. God dank dat Vrouw Justitia, naast haar zwaard en weegschaal, ook een blinddoek draagt. Immers, zij, het recht doen, dient zonder aanzien des persoon te kunnen geschieden. Wie weet wat er allemaal zich afspeelt als het om rechtspraak gaat. Te lezen is, dat de beveiliger zich verdedigde met een, ook voor hem, van rechtswege verboden wapen (wapenstok) waar hij qua wapenvergunning, het niet bij zich mocht dragen noch voorhanden hebben. Waar anderen vrijuit gaan? , zijn gegaan?, impliceert niet dat een ieder vrijuit moet kunnen gaan omdat iemand als beveiliger op moet treden. Er worden namen genoemd waarover ik geen mening wil hebben. Hoe zit het eigenlijk in elkaar, wie weet. Curaçao is niet het enige land, in de wereld, waar beveiligers, meestal, ongewapend, op moeten treden. Een ondankbare arbeidsbranche dus. Je moet wel een ” knuppel ” zijn indien je zonder de daartoe nodige vergunning een wapen (stok) bij je hebt en- of voorhanden hebt en die ook nog ter verdediging van eigens en eens anders lijf eerbaarheid of goed gebruikt tegen ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding. De beveiliger, indien waarheid conform het artikel, wist dat hij in overtreding was en dus door de Algemene Opsporingsambtena (ar)(en) ex artikel 8 Wetboek van Strafvordering Curaçao, aangehouden moest worden c.q. hij als verdachte zou worden aangemerkt. Dit wilt niet zeggen dat de overlast pleger gelijk krijgt noch dat de beveiliger alle rechten had om onevenredig geweld toe te passen. Aan te raden is om, al is het summier, enige kennis te hebben van het vuurwapenwet en wapenwet, alvorens te oordelen. Onevenredig?, immers, de klap tegen het hoofd, met een wapenstok, had en kan ook de dood met zich meebrengen. Iets wat de beveiliger, noch zijn werkgever, gewild zou hebben.

 8. Schande dat deze bewaker vast zit. Hij verdient juist een groot compliment voor zijn doeltreffend optreden tegen een crimineel.

 9. Hulde voor de bewaker. Het is een zeer moeilijke baan, vooral de laatste paar weken.
  @J: vechtpartijen horen niet. Mensen horen zich simpelweg te gedragen! Ik ben altijd blij als een bewaker laat zien dat een uitgaansgelegenheid geen speeltuin is.

 10. Nadat de ‘klant’ buiten was gezet liep hij weg om vervolgens met een fles terug te komen en viel de bewaker aan die achter op de parking stond, daarop is hij geslagen door een andere bewaker. De bling bling man was meerdere malen gewaarscuwd voor zijn handtastelijk gedrag, maar bleef doorgaan en begon personeel uit te schelden en zich agressief en uitdagend te gedragen ook naar security toe. Waarop hij is beetgepakt door 2 beveiligers en zonder slag of stoot buiten is gezet. Helaas wist de man niet van ophouden….

 11. @Arnie, Misschien kan Bermuda de bewakers ook op de parkeerplaats neerzetten.. Daar loopt veel tuig rond en is er al ingebroken in veel autos..

 12. J., als je je gedraagt heb je niets te vrezen van de bewakers van Bermuda.

  Maar jij hebt liever een type Anthony Cijntje of Alex Rosaria bij de deur daar?

 13. De beveiliging van Bermuda is altijd agressief geweest! Ik heb vaker vechtpartijen gezien waarbij bewakers bezoekers (onnodig) hard aanpakken!
  Ik vind dat de politie maar een keer goed de bewakers moeten controlleren

 14. De schade zal in ieder geval miniem zijn, want met zijn gedrag toonde de klant al aan hersenloos te zijn.

  Respect voor de beveiliger, hard aanpakken het tuig hier.

  Een bekend restaurant in Otrobanda dat al jaren 24 uur per dag open is gaat nu zelfs ‘s nachts sluiten vanwege het wangedrag van haar klanten, dronken en bewapend met messen en pistolen, voornamelijk Antillianen uit Nederland die hier kerst komen ‘vieren’.

 15. De politie doet niets meer dus dan moet de security maar optreden.. Sommig Tuig denk maar dat ze alles kunnen maken.

 16. Een gummie??? het had bij mij een stuk betonijzer geweest.

 17. Wat een ‘knuppel’.

 18. Ik sta 100 procent achter de beveiliger, want ik heb van mijn vriendin die daar was vernomen dat de klant een bling bling type was die zich handtastelijk gedroeg en personeel en klanten uitschold en geen aanwijzingen van het personeel opvolgde.

  Maar zoals altijd (zie Brian Mariano, zie Nelson dos Santos) gaat weer de dader vrijuit.

  Recht op Curacao bestaat niet meer.