SteekpartijCURAÇAO – Een Jamaicaanse man is gisteren rond 14.20 uur om het leven gekomen door een steekpartij. Bij aankomst trof de politie hem aan in een plas bloed bij de parkeerplaats aan het Brionplein. Adrian Anthony Harris bleek neergestoken te zijn door een man voor een winkel in de Breedestraat, waarna hij naar de parkeerplaats vluchtte.

Het slachtoffer is met spoed naar de polikliniek van Sehos gebracht, waar hij rond 15.00 uur officieel dood werd verklaard. Het lichaam is in beslag genomen door het Openbaar Ministerie voor nader onderzoek. De zaak wordt verder onderzocht.

Informatie
Het overvalteam is op zoek naar informatie. Heb je iets gezien of weet je meer van de beroving, bel met 8666140, 8666192 of 8666109. Ook telefoonnummers 917 en de anonieme tiplijn 108 staan open voor tips.

23 reacties op “Man doodgestoken in Otrobanda”

 1. Wikicrimes.org bijgewerkt.
  Kaartje met “een maand criminaliteit” (excl drugvangsten of huiselijk geweld)
  http://www.scribd.com/doc/194663192/Wikicrimes-2013-dec-Curacao
  Overzicht veilige gebieden en actieplan.
  http://www.scribd.com/doc/190944654/Criminaliteit-op-Curacao

 2. Elli, Ik zie zeer weinig voordelen die het eiland te bieden heeft en ik ga verhuizen naar een land dat wel veel voordelen bied indien je er hard werkt.. Het weer is er ook goed en de werkethiek ook. Er zitten geen corrupte criminelen in de regering.
  Je zal wel blij zijn dat ik Curacao zal verlaten.. Iemand die investeerde in curacao en ook op tijd alle belastingen betaalde..

 3. Het is inderdaad zo dat met het ophoepelen van mensen niets wordt opgelost.
  Voor Curacao wordt inderdaad NIETS opgelost. Helemaal nada.
  Voor mij echter wel. Ik hoef niet meer in angst over straat, geen tralies meer voor mijn ruiten, ik ga ergens wonen waar niet elke 5 minuten een dwaas voorbijrijdt met een quad of motorfiets waarbij hij meer geluid maakt dan mijn oren lief zijn, ik ga wonen in een land waar de werk etiek wel spoort …. Ik zou deze lijst oneindig veel langer kunnen maken, maar ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt.

  Waar het om gaat is dat mensen zelf hun regering kiezen en vervolgens nogmaals op bewezen criminelen stemt. Tegen zoveel domheid kan niemand op.
  Ik ga weg, want ik denk dat het nooit iets gaat worden hier. Mijn eigen interpretatie, geen reacties benodigd. Wat u allen doet moet u lekker zelf weten. Ik zal van een afstand deze klip en zijn toekomstige geschiedenis met een meewarige glimlach blijven volgen.

  Ik hoop er maar het beste van, maar ik denk dat het niet gaat lukken. Vroeg of laat trekt Nederland de stekker eruit en dan gaat het alleen maar harder achteruit. Niemand hier toont enig lef on/of gezond verstand.

  Mijn allerlaatste hoop was gevestigd op de PAIS tijdens de laatste verkiezingen. Het beloofde plaatje van Rosario en consorten verschilt zo enorm veel van het vertoonde plaatje, dat ik mij niet langer veilig voel.

  De politie laat je in de steek, de politiek lacht om je en je blijft er op stemmen.

  Het ga u goed Curacao.

 4. @elli & @ hallo..

  Valt me weer tegen zulke reacties…laten we vooral gaan vergelijken!!!
  Alsof dat helpt.
  Lekker belangrijk of het in een ander land veiliger is ..het gaat nu toch echt even om Curacao!!!

  Is wel een typische reactie he bevalt het niet..”hoepel dan maar lekker op” maar daar lossen we nou he-le-maal niks mee op!

 5. @Elli, Je kan geen wereldstad vergelijken met een rots waar 150.000 mensen woont en iedereen elkaar kent! en dan hebben we het niet eens over dat je op een eiland alleen per vliegtuig en boot kan komen.. dus Domme vergelijking!!
  En wat zijn de voordelen dan? Alles is duur, men heeft graag corrupte politici, politie doet geen werk, je kan niet eens veilig op je porch zitten of door in de avond door de stad lopen, men maakt graag lawaai met autos, motors, muziek en vuurwerk..

 6. @ Hallo. Wat een domme reacties altijd weer.

  Zullen we jouw reactie intelligent noemen, want die spant de kroon. Pffff.

 7. @ Elli. Overal gebeuren dit soort dingen.

  Welk punt wil je eigenlijk maken? We hebben niets te maken met wat er elders gebeurt, maar alleen wat er op Curacao gebeurt.

 8. @ henki. Asjes hoeft alleen maar te verzoeken en het te vragen aan de Gouverneur.

  Asjes moet niet lullen maar poetsen. Dat verzoek had hij al veel eerder moeten doen.

 9. @ Hallo
  Ik ben YDK en ik aan jouw reactie te zien, ben jij dat ook.
  Zeg eens eerlijk! Voel jij je veilig op Curaçao wanneer je naar de crime rate caribbean kijkt? Heb jij geen tralie voor je ramen thuis en rij jij, je dochter, zus of moeder met een fijn gevoel in de auto op straat na 19.00 uur?
  Misschien moet je niet alleen de crime rate caribbean lezen, maar ook de kranten die schrijven over de dagelijkse moorden, mishandeling van ouderen en kinderen etc.etc. Op onze dushi Korsou.

  Of je een blanke, gele, zwart of paarse kritiek geeft, onze regering doet niets aan onze veiligheid. Dus hebben blanken, gelen, zwarten en paarsen daar genoeg van.
  Er is geen veiligheid op Curacao en iedereen is daar bang door. Moet jij ook zijn.

 10. Overal gebeuren dit soort dingen. Kijk maar de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam. Er zijn bijna dagelijks schiet of steek incidenten met dodelijk afloop. Dan wordt het niet zo opgeblazen. Als het zo slecht op het eiland is, dan moeten mensen ergens anders gaan wonen waar het beter is. Nee, men blijft op het eiland wonen om verder te profiteren van alle voordelen die het eiland te bieden heeft. Ondertussen kritiek blijven uiten.

 11. Wat een domme reacties altijd weer

  Vergelijk Curacao eens met andere eilanden in het gebied

  Zoek naar de crime rates caribbean en kijk waar Curacao staat

  Dan heb ik het niet eens over Venezuela vlak onder curacao

  Ander verhuis je toch lekker terug naar ”veilig Nederland”

  Bange stakkers

 12. @ Edgar:
  Die politici, daar kiezen we zelf voor.
  Toen allang was aangetoond dat Schotte een vuile dief was/is, heeft de PS slechts een handjevol stemmen meer gehad dan de MFK, anders hadden ze de verkiezing gewonnen. Nu PAIs geen ballen heeft en PS zijn eigen leider heeft vermoord (in figuurlijke zin) vrees ik voor deze klip het ergste.
  Maar nogmaals, je krijgt waar je voor stemt met de meerderheid.
  Tegen domme achterlijke idioten kunnen we blijkbaar niet op.
  Het resultaat: Moorden, overvallen, incest en geweld in huiselijke kring. Politie doet niets, ISLA mag blijven roken en we doen nog meer fluor in het water. Allee, hier is het Curacao anno nu. Een prachtig eiland, met iets minder prachtige bewoners.
  Tijd om weg te gaan hier. 🙂

 13. Zowel de minister van justitie en de politie agenten op dit eiland zijn eigenlijk flapdrollen.

 14. Op de parkeerplaats bij het Brionplein ?

  Dat zal een goede indruk hebben achtergelaten bij de vele cruise toeristen. Zo vlak voor hun ogen een moord zien plegen, doet het altijd goed voor het veiligheidsgevoel.

  Nog even en alle toeristen zitten, net als op Jamaica, in afgesloten resorts en komen daar bijna niet meer vanaf. Alleen onder begeleiding en naar zwaar beveiligde toeristensites zullen we ze nog over het eiland zien gaan.

  En de politici alhier ?
  Die geloven het wel, zolang zij hun centjes maar opstrijken is er voor hen geen vuiltje aan de lucht.

 15. Wat heeft de regering te maken met twee mensen die bonje hebben?

 16. Yep ik zie meer politie op de straat ze staan alleen te praten met de winkelende dushi’s. Als de regering de veiligheid van de bevolking niet kan garanderern wordt het tijd het recht in eigen hand te nemen. RIP

 17. @Fernando, Ik stel de volgende expert voor deze commissie: Maurice Adriaans, El Gio Atalita, Tara Prins-Asjes, Terry Hernandez, Douwe Boersema en Caryl Monte

 18. Zo, dat was het dan voor de Kerstdagen.
  Nu komt nog de jaarwisseling en dan niet te vergeten
  het Carnavalsfeest nog.
  “Fasten your seatbelt” en vergeet niet om weer op ons
  te stemmen de volgende keer.

 19. Beste Philippe en Henki, neen, dat zijn niet de gepaste reacties. Ik stel voor dat de regering eerst een commissie benoemt met duurbetaalde deskundologen. Deze commissie moet dan wel voor 31 december 2014 tussentijds verslag uitbrengen.

 20. @Philippe Maaskant,
  Niets.

 21. Ex minister van Justitie, Wilsoe, heeft gekregen wat hij wilde, Curacao is
  “back to the basics”.
  Nu geldt op Curacao ”de wet van de jungle”,” kill or be killed”,
  en onze regering en parlement blijven mooi weer spelen, want het heeft hun
  nog niet van dichtbij getroffen, dus is er eigenlijk niets aan de hand.

 22. Wat zou er nodig zijn om de regering tot spoedberaad te bewegen?

 23. gelukkig kunnen we volgens het statuut de hulp inroepen van defensie, Asjes hoeft alleen maar te verzoeken en het te vragen aan de Gouverneur.