• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van Volksgezondheid, Milieu en NatuurCURAÇAO – Kenneth Gijsbertha (Refineria Isla) en Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur hebben een akkoord bereikt over het opknappen van Playa Kenepa. “Het project gaat begin volgend jaar van start en zal drie maanden duren”, aldus Gijsbertha. De kosten bedragen 450 duizend gulden.

Kenneth Gijsbertha i Minister Whiteman despues di firma akuerdo (1)

19 reacties op “Isla en Whiteman sluiten akkoord herstel Playa Kenepa”

 1. Oh ja, vergat ook nog aan onze minister te vragen in welk stadium van ontbinding onze milieu wetgeving zich nu eigenlijk bevindt ?

 2. Gijsbertha noemt een bedrag van 450.00 gulden dat zal toch wel gebaseerd zijn op een deugdelijke “begroting” neem ik aan. Het zou toch iedere bewoner van dit eiland (land) benieuwen waaraan dit bedrag dan wel besteed gaat worden en dan bedoel ik eigenlijk of er een post “smeergeld”, greasemoney or whatever the name, is opgenomen. Daarvandaan is het dan interessant uit te zoeken wie, wat en waar gesmeerd wordt.

 3. Hmm……hier zit een raar luchtje aan.

 4. Daar hebben we de heer Whiteman weer, die is minister van milieu en gezondheid, laten we dus met het gezonde verstand van Whiteman, zaken gaan doen met net die enne die het meest de gezondheid en milieu schaadt op dit eiland. Heel verstandig.

  Whiteman gaat nooit iets doen tegen de isla omdat zijn vader daart werkte en de studies van Whiteman met zijn baan in de isla bekostigde.

  Humprey Davelaar, Constancia en Whiteman hebben geen enkel besef of kennis van wat milieu betekent. Dit is de schuld van het volk die bestuurders kiest die geen schooling hebben genoten voor de minister posten die zij krijgen. Kijk naar de puinhoop bij educatie, sociale zaken en milieu.

  Whiteman treedt af en doe iedereen een plezier. Zet iemand daar neer die wel verstand heeft van milieu.
  YWN

 5. Hij zal ook wel een akkoordje hebben met de leverancier van Fluoride

 6. De tarieven van de Isla gaan weer omhoog. Het volk betaalt uiteindelijk deze ondernemingsvreemde activiteit. Dit hoort de overheid te doen en niet de Isla!
  Laat Isla dividend uitkeren aan de overheid zodat de laatste dit kan doen.
  Er klopt hier iets niet. Welke ( uiteraard financiële ) truc zit hierachter ?

 7. En wat vindt PAIS hier van? Zal wel weer als een schoothondje achter PS aanlopen!

 8. Ik zit te graven in mijn geheugen, maar was Playa Knip een aantal jaren geleden ook al niet opgeknapt ?????
  Wanneer men zo met de opgeknapte spullen om blijft gaan dan kunnen we over een paar jaar weer gaan opknappen.
  Wellicht toch geen slecht idee om ieder strand een uitbater te geven. Die zorgt dat het strand netjes blijft en de faciliteiten op peil blijven. Dan kost het de bezoeker maar een paar gulden, maar dat scheelt ons op de lange termijn veel geld.

  En het geklaag van de gewone man ?
  Die moet misschien maar eens gaan afvragen WAAROM er beheerders nodig zijn, want daar heeft men het zelf naar gemaakt. We kunnen de stranden niet continu tot vuilnisbelt blijven omtoveren en hopen dat het vanzelf weer weggaat.

  Het is niet anders, dit is onze cultuur, we hebben simpelweg betere oplossingen nodig dan geld over de balk blijven kieperen.

  En deze minister ?
  Die had tussen neus en lippen door even moeten vragen wanneer de ISLA de eigen fabriek ging opknappen. Had een leuk fotomoment op kunnen leveren.

 9. Hier draait men de Curacaose bevolking een rad voor de ogen.! Kort gezegd VOLKVERLAKKERIJ door het Instituut Smeerboel, Lawaai & Afval (ISLA).

 10. weet je normaal zal deze gebeurtenis met open armen omhelzen, maar dan ga je denken, wat kost het ons allemaal.

  moeten we nu weer onze mond houden, als de normen te hoog zijn bij de ISLA.

  dan denk je zo 450.000 gulden dat is een groot bedrag. Hoeveel gaat er nu daadwerkelijk richting Knip. Welke aannemer gaat het krijgen, wie beheert het geld.

  is er een openbare aan besteding voor dit project of zijn de erkzaamheden al verdeeld onder de vriendjes?

  of gaan we straks krijgen dat de ISLA al jaren onderhoud heeft gegeven en dat Knip nu van hun is net zoals die 2 Santos doet.

 11. De Isla die komedie speelt….
  geef een fooi en we kunnen verder gaan met hele wijken te vergiftigen!
  het wordt waarschijnlijk prachtig aangelegd, maar 1 of 2 maanden later is het toch weer een puinhoop.
  het blijven viezerikken daar bij de Isla

 12. Dat is de prijs (450.000 gulden) die betaald wordt voor alle mensen die jaarlijks door de vervuiling van Refineria Isla ziek worden of overlijden. Dat is iets meer dan 18.000 euro mensen. Hoe kan je als overheid dit soort giften accepteren? Dat houdt in dat je nooit voor de belangen van de bewoners kunt opkomen. Het is een manier van Isla om de overheid om te kopen en de mond snoeren. Whiteman heeft zijn ziel aan de duivel verkocht. Ik heb mijn twijfels of hij echt de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur is. Ik zou me diep schamen als ik hem zou zijn. .

 13. De Akkoord herstel Playa Kenepa is een goede alternatieve .
  En het moet ook doorgaan naar de andere Playa nan .
  Maar nu doordringen mijn gevoel voor de Curaçaose Bevolking .
  ” Na het herstel van Playa Kenepa , Blijft Playa Kenepa voor Publiek “

 14. Nu nog een pendelbus om de mensen die in het gif van Isla moeten wonen af en toe op Kenepa frissere lucht te geven. En… Weten we zeker dat het geen RdK sigaar uit eigen doos is?

 15. 30 zilverlingen!!

 16. Zielige vertoning voor een beetje goodwill . Wordt toch niet gewaardeerd 2 maanden nadat het klaar is wordt alles weer gesloopt en is het weer een vuilnisbelt.

 17. hopi bon darom moet de isla bleiven !!

 18. Hmm met die Gijsbertha met zijn zgn er zijn geen met olie besmeurde flamingos bij Jan Kok…

 19. De Isla en Whiteman gaan samen wat doen, daarna is de isla voorlopig weer gevrijwaard van al teveel kritiek dus hoeft Gijsbertha niet zo vaak aan te treden om te liegen als er weer eens wat gebeurd is. Zie hier hoe een land zich ontwikkelt, of juist al jaren stilstaat.