InbrekerCURAÇAO – Aan de Kaya Muizenberg heeft gisteren rond 03.52 uur een overval plaatsgevonden. Nadat de 77-jarige bewoner twee mannen in zijn huis zag, pakte hij een kapmes en zwaaide hiermee in de richting van de inbrekers. Een van hen sloeg de man vervolgens met een stoel. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hoofd en viel op de grond.

De inbrekers hebben het huis volledig overhoop gehaald en zijn daarna vertrokken. Het slachtoffer kon niet precies vertellen wat ze hadden meegenomen. Hij is naar de huisarts gegaan voor de verwonding aan zijn hoofd. Het overvalteam onderzoekt de zaak.

12 reacties op “Inbrekers slaan man (77) met stoel”

 1. Wikicrimes.org bijgewerkt.
  Kaartje met “een maand criminaliteit” (excl drugvangsten of huiselijk geweld)
  http://www.scribd.com/doc/194663192/Wikicrimes-2013-dec-Curacao
  Overzicht veilige gebieden en actieplan.
  http://www.scribd.com/doc/190944654/Criminaliteit-op-Curacao

 2. Laten we PAIS niet gelijk begraven. Het zijn laatbloeiers met weinig daadkracht (zie hun pogingen de financiele sector te redden nadat meneer pais himself de nodige voorstellen 8 jaar geleden heeft laten archiveren)…..tja, ze dachten dat de sector wel zou wachten……en de concurrerende jurisdicties ook……
  Tav hun ambitie de criminaliteit aan te pakken is hetzelfde; groot gebrek aan daadkracht. En past prima met min van justitie navarro.

 3. prio bij PAIS?

  oh ja rook verbod n diverse ruimtes, rookverod bij de ISLA?

  is maar welke prio je stelt toch.

 4. @Martijn, het ga je goed.

  En voor wat betreft PAIS..ze weten het wel, maar ze doen er niks aan of mogen er niets aan doen. De PAIS stemmers hadden verwachtingen van dit onderdeel van het PAIS programma..Jammer dus.

  Citaat van PAIS:

  “Met de hoogste prioriteit moeten we gaan investeren in bestrijding van de criminaliteit die ongemak en gevoel van onveiligheid veroorzaakt. ……… prioriteit moet nu ook worden gegeven aan het bestrijden van overvallen, huishoudelijk geweld en aan inbraken in huizen en bedrijven. Het feit dat dit soort misdaad is toegenomen brengt een toenemend gevoel van onmacht en onveiligheid met zich mee.”

  Ja, PAIS en toen?

 5. nu kan wel iedereeen beweren dat het fout gaat in den beginne, dus de opvoeding, gelijke scholing etc dat is ook wel allemaal waar. daar moet ook wat aan worden gedaan.

  Echter het is een feit dat onze crimineeltjes geen duidelijk signaal krijgen voor wat betreft he de kans dat ik gepakt word, of betrapt is groot.

  Dus wat kunnen we doen.
  Preventief fouileren
  roadblock op diverse punten
  elk in beslag genomen wapen testen op misdrijven , hij die het wapen heeft is ook verantwoordelijk voor de voorgaande misdaden die met dat wapen zijn gepleegd.( is zijn op bepaalde plaatsen en buurten namelijk leen wapens)

  mannen tussen de leefdtijd van 16 tot 25 jaar in auto, s moeten aan kunnen tonen hoe ze an het vermogen zijn gekomen om de auto te kopen.

  Agenten en bewakers vanaf buiten aannemen, die geen binding hebben met het eiland, kost wel wat maar dan heb je ook wat. net zoals de Hr Huurman die de medische mafia doorlichte.

  bij overvallen elk jaar verschil in leefdtijd een maand extra straf in de cel.

 6. Het is zo langzamerhand inderdaad zoals Navarro nu zelf ook zegt: Dweilen met de kraan open, vwb criminaliteit.

 7. Ik ben weggegaan Philippe Maaskant. Zou jij ook niet eens vertrekken? Je wordt gehaat om je opbouwende(!) kritiek. Time to go….

 8. Hetgeen iedereen het meeste zorgen zou moeten baren is dat onze minister van justitie niet tot daden lijkt te willen overgaan. Dit wilde zijn voorganger ook al niet. Waarom niet en waarom staat dit op de agenda van bijvoorbeeld PAIS? Onze minister van justitie is secundair, het lachtertje van de klas, slaat nog geen deuk in een pakje boter! E dit na al zijn stoere praatjes en vele aankondigingen / beloftes dit volk te beveiligen.

  Tristu, hopi tristu….straks kan hij in het rijtje van schotte, wilsoe en cooper thuis….

 9. Wat moet je hier van zeggen,EN DE POLITICI BLIJFT HUN EIGEN VOLK,BELAZEREN,BELIEGEN EN BEDRIEGEN.

 10. Ik zal maar even wachten met het jaaroverzicht uit wikicrimes.org
  Het is druk dezer dagen. Neem aan dat de regering voor spoedoverleg bijeenkomt?
  Nee, die bewapenen zich en genieten van de feestdagen. Wat een land he?

 11. En onze overheid blijft lachen en niets doen.
  “Fasten your seatbelts”, brave burgers.
  Een ding weten we zeker; er komt nog veel meer
  zolang deze paljassen niets blijven doen.

 12. Probeer een profielschets van de overvallers te maken en deze te verspreiden onder de vuurwerkverkopers. Wedden dat ze daar geld voor nodig hebben…