• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag gaat Nardy Cramm in op de kersttoespraak van gouverneur Lucille George-Wout.

Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout lijkt niet helemaal van deze wereld: ‘Het afgelopen jaar is de bestuurlijke rust in het land Curaçao en in de relatie met de overige landen van het Koninkrijk teruggekeerd.’

Ik schets even een kleine tijdlijn van het afgelopen jaar:
Op 5 mei wordt politiek leider Helmin Wiels geliquideerd;
Op 17 mei volgt een-tweetje tijdens begrafenis van Helmin Wiels tussen Ivar Asjes en Marvelyne ‘cv-fraude & vriendjespolitiek’ Wiels;
Medio mei trekt Asjes het PS-partijbestuur onderuit, hij laat de achterban verdeeld en gebroken achter;
Eind mei boekt de VDC een nieuw dieptepunt. Het screent Asjes positief na eerder al Carlos Monk en anderen positief gescreend te hebben.
Na juni probeert Asjes echtgenote Tara overal tussen te zetten ondanks negatieve negatief SBTNO-adviezen, dit gebeurt bij de CTDF, Aqualectra en RdK (CPA was in 2012);
Er volgt een onverantwoorde uitgave van 14 miljoen – ondanks een nijpend tekort in de onderwijssector – voor een nieuw te bouwen Kolegio Erasmo, in handen van bevriende relatie van Asjes;
In juli wordt de rol van de georganiseerde misdaad op het eiland tijdens onderzoek Magnus pijnlijk duidelijk;
Tussen augustus en november legaliseert Asjes de illegale smsloterijen van UTS;
Op 13 november liegt Asjes vrolijk met Marvelyne Wiels mee over benoemingslandsbesluiten, AIVD, SOAB enzovoorts, internationaal staan we voor paal;
Op 28 november worden dictatoriale trekjes Asjes weer duidelijk zichbaar: ‘Wiels blijft koste wat koste Gevolmachtigd minister’, aldus de premier;
Begin december volgt op de begroting een verkeerde bezuiniging: er komt 50 miljoen extra voor ministerspotjes en 50 minder voor ambtenaren;
Het op de begroting ingestelde FDRS-fonds lijkt een illegaal ‘coalitie’-onderonsje;
Op 17 december laat PAIS haar ware gezicht zien in Statenvergadering over de kwestie Marvelyne Wiels, waarmee de partij zichzelf voorgoed verloochend en achterban meer dan halveert;
Op 18 december lijkt bij de behandeling van het onderzoek-Magnus in de rechtszaal dat de opdrachtgevers hoge posities bekleden en moeilijk te pakken te zijn.

Welk deel van 2013 noemt Gouverneur Lucille George-Wout precies ‘bestuurlijke rust’?

16 reacties op “Ingezonden: ‘Bestuurlijke rust in 2013? Waar?’”

 1. de Gouverneur moet zich van verre houden politiek te bedrijven, deze staathoofd van ons Land en vertegenwoordigd de Koning bij zijn afwezigheid hier ter lande.

  Een kerst toespraak die een troonrede is kan natuurlijk niet. Tijdens een het open van de Staten moet de Gouverneur het beleid van onze regering bekendmaken. Maar als je prive de ene voorkeur geeft boven de ander dan ben je fout bezig. We zullen het maar op een dom beginners foutje houden.

 2. “Troonrede geschreven door de MIN President.”

 3. “Volgens mij heeft Lucille een Walt Disneyfilm lopen op de projector in haar hoofd.”

 4. De feiten spreken voor zichzelf.
  De trieste waarheid is hard en medogenloos.
  ook verwarrend, want als ik niet meer op PAIS/PNP kan stemmen waar dan nog wel op?
  Ik hoopte dat PAIS/PNP, partijen waren zonder corruptie.
  Wat een tegevaller!!

 5. Sommige zaken kun je niet vaak genoeg herhalen, anders vallen we in een politieke slaap, er wordt in dit land al teveel en te lang geslapen.

 6. @ Vrolijke Hans,  Asjes zei laatst nog bij Unesco dat de geschiedenis op Curacao na honderden jaren nog doorwerkt. We moeten ons niet alleen onze oude geschiedenis herinneren, maar juist de meest recente. De kans dat Nederland bij Rijkswet de slavernij weer invoert lijkt me klein. Maar de kans op een Statenvoorzitter de democratie verknalt, of een minister-president zich in Forti verschanst, of een minister Zuid Amerikaanse landen vraagt ons te komen helpen…en alle zaken,die Nardy meldt…het kan morgen weer gebeuren!

  Blijven herhalen en blijven herinneren!

 7. Nardy Cramm ,
  U heeft volkomen gelijk.
  En om heel eerlijk te zijn.
  Het is eigenlijk nog triester.

  De grote vraag is:
  Wie betaalde ervoor.

  En wie had er belang bij.
  dat is the Question. Nietwaar “?

 8. @ Vrolijke Hans. Je lijkt me niet echt zo vrolijk te zijn als Frans. Zij kan er ook niets aan doen, dat de feiten liggen zoals ze zijn en ik zou verveling daarom niet toelaten, want dan kan je aan de gang blijven. Zelfs het weer kan me niet vervelen ondanks het daadwerkelijk ontbreken van de 4 seizoenen. Misschien kan Nardy voor sneeuw zorgen 🙂

 9. we hebben afgelopen jaar bestuurlijke rust gehad….. of ze is een grapjas of ze heeft een typo gemaakt en “on” vergeten in te tikken :p

 10. haast denk je bij jezelf, is het niet beter dat er mensen opstaan die totaal geen drie C hebben.
  ( connectie, chantage of corruptie) Mensen die hier zijn komen wonen omdat ze van het eiland houden, mensen die al niet jaren in de politiek zitten, jaren op het eiland wonen op school hebben gezeten met elkaar maar gewoon mensen die het beste voor hebben met ons eiland maar dan zonder, haat , achterdocht, personelijk gewin.
  De stemmers zijn er zo ongeveer 50.000 stemmers die niet zijn wezen stemmen de vorige keer omdat ze de gedachten hebben we kunnen het zelf wel.
  Deze 50.000 stemmers is een slapende massa, maar op een keer kan het fout gaan onze politiek heeft geen zelfreinigend systeem. De zelfreflectie van politieke leiders en hun partijen is niet aanwezig.

  Onze Gouveneur had de gelegenheid net als onze Koning persoonlijk de mensen een hart onder de riem te steken, persoonlijk een blijk van waardering, liefde en verbindend voor ons hele volk.
  inplaats daarvoor heeft ze gekozen voor een stukje regeringsbeleid te verkondigen en haar zegen over gegeven.
  jammer en een gemiste kans om onafhankelijk als waarnemed staatshoofd voor ons vok op te komen.
  Onze gourveneur heeft de taak om onze regering te toesten te adviseren en te bevestigen van de wetten die ons parlement maakt.
  Maar niet het beleid van de regering, persoonlijk te promoten.

  Ik mag hopen dat de 50.000 stemmers die de voorgaande keren verstek lieten gaaan , op de juiste man/vrouw gaan stemmen en dan misschien niet geboren en getogen van dit ons land maar iemand die hier is gekomen omdat hij/zijn van ons land houdt.

  Mag een wijs iemand gaan denken , niet wat heb ik er aan dat ik politicus word, maar wat kan ik goed doen voor ons land omdat ik politus word

 11. Zonder de scheldpartijen van Wiels is het inderdaad wel een stuk rustiger geworden.

 12. Inderdaad, ik vroeg me ook al af waar de Gouverneur het over had. De realiteitszin was ver te zoeken. Misschien had ze het over de eerste maanden van 2013 onder Hodge?

 13. Heb 2x de toespraak van de Gouverneur gelezen en telkenmale rees mijn verbazing verder.
  Waar heeft deze nieuw gekozen persoon het eigenlijk over? Niet wat er werkelijk op het eiland gebeurd, maar probeert de zaken ”met de mantel der liefde te bedekken?”
  Misschien wil ze haar 1e landelijke toespraak ”licht te houden?”

  Maar als de Gouverneur Nu zo over de zaken denkt dan vrees ik het ergste.
  Artikel van Mevr. Cramm zegt genoeg.

 14. Mevrouw, uw stukjes worden steeds meer van hetzelfde. Het ricico daarvan is dat het gaat vervelen.

 15. Beste Nardy, je schrijft leuke kritische stukjes. Eens was Lucille een andere vrouw. Maar nu is ze gewoon het zoveelste verlengstuk van Asjes. Ze hebben lang naast elkaar gewoond, en Ivar en Tara kennen de geheimpjes van George en George-Wout. Bovendien heeft Asjes er persoonlijk voor gezorgd dat ze Gouverneur werd.

  Mevr. George-Wout doet wat Asjes en Herman haar opdragen. Tekenen voor alles wat Ivar wil. En geen Goedgedrag anti-Schotte truukjes uithalen. En Asjes naar de mond praten. En Herman naar voren blijven brengen. Nada mas.

 16. Tsja Lucille, dat krijg je ervan als je Asjes propaganda oplepelt.