• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MoordCURAÇAO – Het aantal moorden in Venezuela is opnieuw gestegen in 2013. Volgens het Venezolaanse Observatorium voor Geweld werden er afgelopen jaar bijna 25 duizend moorden gepleegd. De afgelopen vijftien jaar is het aantal moorden verviervoudigd.

Met nog enkele dagen te gaan tot het nieuwe jaar staat de teller voor 2013 op 24.763 moorden. Dat komt neer op 79 moorden per honderdduizend inwoners. Vorig jaar was dat nog 73 per honderdduizend en in 1998 negentien moorden per honderdduizend.

Minder informatie
Naar mate het moordcijfer de afgelopen jaren steeg heeft de Venezolaanse regering er steeds minder informatie over vrijgegeven. Het rapport van het Venezolaanse Observatorium voor Geweld is onder meer gebaseerd op nieuwsberichten, interviews en bronnen bij de autoriteiten.

BiZa: ‘Daling’
Minister van binnenlandse zaken Miguel Rodriguez Torres zei vorige week dat het moordcijfer het afgelopen jaar juist is gedaald, van vijftig per honderdduizend naar 39. Hij wilde echter geen verdere details geven.

© Novum

6 reacties op “Opnieuw meer moorden in Venezuela”

 1. CHavez heeft zeker liefde voor zijn volk.. Hij is juist wapens gaan distributeren in de ghettos zodat hij prive milities had… tja en die schieten nu iedereen dood..

 2. Het volk heeft de waardigheid gekregen en het heft in eigen handen genomen zoals Wiels dat ook graag hier zag. We zijn op weg… Vindt de PS dat nog?

  “Afgelopen maart zat Wiels aan tafel bij Pauw en Witteman om te reageren op de dood de Venezolaanse president Hugo Chávez. Hij noemde de socialistische Chávez toen een voorbeeld ‘omdat hij liefde voor zijn volk had’. ‘Je moet als leider je volk waardigheid geven door ze te leren dat ze het heft in handen eigen handen kunnen nemen en voor hun eigen toekomst kunnen werken.”

 3. Daarom vluchten ze allemaal in de boot en de rest zwemmend ,naar cura en aruba, en de grote heren maar slapen , alles binnen laten komen , ook zware wapens..

 4. Ook hier gaat het goed met het beleid Jasjes/Navarro.PAIS, enz enz

 5. Venezuela ? Een moordland !

 6. Gaat goed met het beleid van Chavez en Maduro!

  Vroeger was het paradijs…