• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Lucille George-Wout BRON KABINET VAN CURAÇAO aangepastCURAÇAO – Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout heeft gisteravond een kersttoespraak gehouden. Daarin stond ze stil bij het afgelopen jaar op bestuurlijk gebied. Uiteraard wenst zij mede namens haar echtgenoot de bevolking van het eiland fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. 

Kersttoespraak Gouverneur George-Wout

6 reacties op “Kersttoespraak Lucille- George-Wout”

 1. Ahááááh, dit vergat ik ook bij te vertellen. Enkele jaren geleden werd een regeringsambtenaar, een regeringsfunctionaris “betrapt” tijdens het gebruik van drugs (cocaïne) op het werk. Het gebeurde in het bestuurscollege op Scharloo, concordiastraat. Dit geval deed heel wat stof opwaaien, de kranten stonden er bol van. Dagen, weken, ja, zelfs maanden sprak men over deze kwestie. En vooral in deze tijd, anno 2013/2014 zal er heel veel over gesproken worden, ongetwijfeld. Maar zoals altijd op Curacao, dit nieuws werd gemaskeerd, in de doofpot gestopt, het werd vergeten, het werd onzichtbaar gemaakt. MUCHANAN DI SCHOOL A LAGA SA:: E TABATA POEIROE SU NANISHI. Dat was de slogan toentertijd. Maar mijn vraag aan Lucille is: had deze “persoon” géén verantwoordelijke en vooral geen “VOORBEELDFUNCTIE tegenover het volk, zoals Lucille zelf vermeldde in haar kersttoespraak????? Waar was de integriteit van deze “persoon”?? Waar o waar is de betekenis van het woord “stimulans” gebleven dat Lucille gebruikte in haar speech?? Werd het volk hierdoor gestimuleerd?? Kan het volk op zulks soort momenten worden “opgebouwd” zoals Lucille in haar speech naar voren bracht?? Zullen er positie uitkomsten voortvloeien zoals Lucille zei?? Zal het doel van het proces bereikt worden zoals Lucille zei?? En waar is het respct voor het volk gebleven?? Lucille sprak over respect…………………. Een ander vraag: mag zo’n “persoon” toch weer in aanmerking komen voor een “andere” verantwoordelijke voorbeeldfunctie????? Maar ja, bij God en op Curacao is alles mogelijk. Maar goed, heel veel sterkte wens ik mijn geliefde Curacao en haar streven naar rechtvaardigheid, vrede en rust. Ik hoop dat er heel spoedig een einde zal komen aan jullie lijden en verdriet.

 2. Het bestuur heeft een vertrouwensfunctie.. Tja daar zit precies het probleem van Curacao sinds 1954.. Bestuurders sinds 1954 hebben geen enkele interesse gehad in Curacao maar alleen om zich zelf te bevoordelen, familie bevoordelen en het regelen van zoveel mogelijk bysides en het stelen uit de schatkist…

 3. En dan heb ik het nog maar niet over een strafrechterlijk onderzoek naar ex-PM en huidig parlementariër Gerrit Schotte…

  Over bestuurlijke rust in 2013 gesproken 🙁

 4. Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout lijkt vooral niet helemaal van deze wereld:

  ‘Het afgelopen jaar is de bestuurlijke rust in het land Curaçao en in de relatie met de overige
  landen van het Koninkrijk teruggekeerd.’

  – 5 mei 2013: politiek leider Helmin Wiels wordt geliquideerd
  – 17 mei 2013: een-tweetje Asjes-Marvelyne ‘cv-fraude & vriendjespolitiek’ Wiels
  – medio mei: Asjes trekt PS-partijbestuur onderuit, laat achterban verdeeld + gebroken achter
  – eind mei 2013 : nieuw VDC laagtepunt: screent Asjes positief (eerder al Monk, Trinidad etc)
  – 7 juni 2013: Kabinet Asjes met als hoofd Statendictator en anti-democaat drs. Visa Jasjes.
  – na juni: Asjes probeert echtgenoot Tara overal tussen te zetten ondanks negatieve negatief SBTNO-adviezen: CTDF, Aqualectra, RdK (CPA was in 2012)
  – uitgave 14 miljoen -ondanks nijpend tekort onderwijssector- voor nieuw te bouwen Kolegio
  Erasmo van bevriende Asjes-relatie
  – juli 2013 pijnlijk duidelijk wordt de georganiseerde misdaad op het eiland tijdens onderzoek Magnus – moord-Wiels
  – aug-nov 2013 – Asjes legaliseert sms-loterijen
  – 13 nov 2013: persconferentie Asjes-Marf liegt vrolijk met Marvelyne Wiels mee over benoemingslandsbesluiten, AIVD, SOAB etc. We staan internationaal voor gek.
  – begin dec 2013: verkeerd bezuiniging: 50 miljoen extra voor ministerspotjes en 50 minder voor ambtenaren
  17 dec 2013: PAIS laat haar ware gezicht zien in Statenvergadering kwestie Marvelyne Wiels, daarmee zichzelf voorgoed verloochenend en achterban meer dan halverend.
  18 dec 2013: de opdrachtgevers voor moord-Wiels lijken hoog in de politiek

  Welk deel noemt Lucille George-Wout precies ‘bestuurlijke rust’ ?

 5. LUCILLE zegt dingen waarvan het volk totaal niets aan heeft. Want met deze prachtige mooie woorden is de misère, de armoede, de nood, en de honger niet gestopt, tegengehouden. Lucille weet het verschil niet tussen “strubbelingen” (geharrewar, onenigheid) en “fraude”, “stelen”, en “hebzucht”. Zij spreekt van integriteit. Hoe kan men van integriteit spreken als leden van de regering makkelijk omkoopbaar zijn? Als zij Topfiguren zijn in valsheid in geschriften? Geld witwassen en naar geheime banken wegsluizen? Een goede band hebben met de onderwereld? Andere meesterwerken wat betreft CV vervalsen? Waarom praat Lucille er niet over? Welke regeringsambtenaar op Curacao heeft een onbreekbare integriteit volgens Lucille? Verder spreekt Lucille over “vertrouwen” in ons bestuur. Welk vertrouwen bedoelt Lucille, en welke regering, en wie is ONS? Vertrouwen dat zij en consorten hebben in hun eigen belang? Om zich te verrijken op rug van het arme Curaçaose volk? Vertrouwen in hun eigen economische belang? Vertrouwen op hun eigen persoonlijke munten, bankbiljetten en bankrekeningen?? Vertrouwen op hun eigen wanordelijkheid, hun eigen slechte prestaties? Nee Lucille, échte vertrouwen motiveert de mens om oprecht een goed gedrag aan de dag te leggen en het volk waarvoor zij verantwoordelijk zijn te helpen en te ondersteunen. Vertrouwen moet gebaseerd zijn op “kennis” en “wijsheid”, eigenschappen waarin de Curaçaose regering in enorme grote hoeveelheid te kort schiet. Met jou aan het hoofd Lucille. Lucille spreekt van een “voorbeeldfunctie”. Heeft de regering een voortreffelijke voorbeeldfunctie? Heeft hun voorbeeldfunctie een diepgaande positieve invloed op het volk? Geeft de regering een goed voorbeeld van waardering voor het volk? Heeft de regering zo’n goed “voorbeeldfunctie” waardoor het volk geholpen wordt hoedanigheden te ontwikkelen en het volk in staat stelt een juiste handelwijze te volgen waardoor zij vertrouwen mogen hebben in de toekomst?? Als al deze vragen met een “JA” beantwoord kan worden Lucille, dán, juist, dán pas kan jij en Herman het volk het allerbeste toewensen. Maar ik weet zeker dat al deze wensen het volgend jaar wéér toegewenst zal worden, en het daaropvolgend jaar wéér, en daaropvolgend jaar wéér, en daaropvolgend…… etc. etc..misschien niet door jou, maar door een ander goed opgeleide persoon in de politiek die de cursus goed heeft afgelegd. Wie weet, misschien Herman George?? En zo huppelt NOS DUSHI CORSOW VERDER……………………………DIOS PARA DEN E ASUNTU AKI.

 6. het lijkt wel een statenrede, inplaats een kersttoespraak.
  jammer een gemiste kans om als Gov.v.Cur boven alle politieke partijen te staan.

  wat voor de ene misschien een goed politiek kabinet is wil niet zeggen dat een ander het vind.

  nu is het wel zo dat het een kerst en nieuwjaarstoespraak was , maar als de Gov v Cur aangeeft dat vorige kabinetten voor onrust hebben gezorgd, neemt ze duidelijk ee stelling.

  De Gov v Cur is de vertegenwoordiger van de Koning, iemand die verbindend moet zijn voor alle mensen van ons volk.

  .