superrhibCURAÇAO – De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft vanochtend rond 03.00 uur twaalf illegalen aangehouden. Het betreft mannen van Colombiaanse, Venezolaanse en Dominicaanse afkomst. De boot werd nabij de kust van Aruba gevonden.

De boot, type Yola, werd vanochtend waargenomen ten zuidoosten van Aruba. Het was de bedoeling dat de inzittenden daar aan land gingen. De achtervolging werd echter abrupt ten einde gebracht toen de boot met illegalen tegen de reddingsboot van de Kustwacht botste. De opvarenden zijn door de Kustwacht aan boord gebracht en vervolgens overgedragen aan de autoriteiten. Het betreft twaalf mannen van Colombiaanse, Venezolaanse en Dominicaanse afkomst. De kapitein is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Zoektocht
De kapitein verklaarde tegenover de Kustwacht dat er dertien mensen aan boord waren, dit in tegenstelling tot de overige opvarenden. Die beweerden dat het er twaalf waren. De Kustwacht is voor de zekerheid een zoektocht gestart naar eventuele vermisten. Dit in samenwerking met de politie en de Search And Rescue Foundation Aruba (SARFA).

www.versgeperst.com