politielichtenCURAÇAO – De politie heeft zondagavond in de buurt van een pompstation in Santa Maria drie mannen aangehouden. Toen de agenten naderden, probeerden de mannen te voet ervandoor te gaan. Ondertussen reed de auto zonder chauffeur door en botste tegen de politiewagen aan.

De SUV kwam vanuit de richting van de rotonde van Palu Blanku. Een vrouw was hysterisch aan het schreeuwen dat ze achtervolgd werd door de mannen. Kort daarna kwam er met hoge snelheid een quad aan rijden, die achter de SUV stopte. De twee mannen die op de quad zaten liepen vervolgens richting de chauffeur van de SUV. De politie gaf ze het teken te stoppen, maar de mannen gaven geen gehoor. Vervolgens werden er meerdere waarschuwingsschoten gelost, waarna de mannen stopten.

Drugsbezit
Na controle werd er een plastic zak in beslag genomen met negen zakjes hasj en twaalf zakjes marihuana. De twee voertuigen zijn ook in beslag genomen. De 37-jarige R.O. (bestuurder van de SUV), de 31-jarige Z.M. (bestuurder van Quad) en de 25-jarige E.F.H. zijn aangehouden voor bedreiging en het overtreden van de opiumwet. Ze zijn overgedragen aan een hulpofficier. Het onderzoek naar deze zaak loopt nog.

www.versgeperst.com