• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman deelt vandaag zijn idee over hoe de rotonde bij Palu Blanku duidelijker aangegeven kan worden.

Een rotonde behoort aangegeven te worden met bord D1 en in de wegenverkeersverordening heet dit ‘een verkeersplein met verplichte rijrichting’. Bij het naderen van de rotonde hoort er een met waarschuwingsbord J9 te staan. Ik zie dit bord echter niet op de nieuwe rotonde Palu Blanku.

Wat ik wel zie, zijn de borden B3 (voorrangskruispunt) en C4 (eenrichtingsweg). Met andere woorden, er wordt nu een oneindige ronde weg afgebeeld en bij elke afslag is er aangegeven dat het om een kruising gaat, waar diegene die op de rotonde zijn voorrang hebben.

De vraag is waarom er voor deze rare constructie gekozen is, terwijl men had kunnen volstaan met rotonde bord D1.
Dit geeft verplichte rijrichting rechtsom aan plus dat men voorrang heeft op de rotonde. Volgende vraag is: waarom zegt de video dat men niet van baan zou mogen veranderen eenmaal op de rotonde? Van baan wel of niet veranderen heeft niets te maken met wel of geen rotonde, maar is gekoppeld aan de getrokken streep tussen de banen, is deze doorgetrokken dan mag je niet van baan veranderen maar bij onderbroken streep wel!

Deze voorlichting en de keuze van geen gebruik rotonde bord is zeer verwarrend. In plaats van naar één type rotonde te gaan, maken we er weer een nieuw type bij!

2 reacties op “Ingezonden: ‘Borden rotonde Palu Blanku verwarrend’”

  1. Volkomen juist, Henk, en ik verbaasde me ook al over de TV-instructie om niet van baan te mogen veranderen. Dan maakt een onderbrokenj of oonderbroken streep niet uit en moet je in dezelfde baan blijven. Als je toevallig in de linker baan bent gaan rijden, kom je nooit van die rotonde af en moet je rondjes blijven rijden. Humor of domheid?

  2. We vinden ons zelf slimmer dan een professor vandaar al die verwaringen , buiten de grens kijken en probeer de boel internationaal te houden ,maar ja ai nos mes por .
    Geen visie het is zo jammer en we leven in 2013 straks 2014 het blijft dweilen met de kraan open