ivar asjes HNOCURAÇAO – De daadwerkelijke bouw van het nieuwe ziekenhuis begint in januari. Dat zegt premier Ivar Asjes in gesprek met Radio Hoyer 2. De bouwvergunning wordt vandaag ingediend, zegt Asjes, dus dan duurt het zes weken, maar in de tussentijd wordt wel doorgegaan met de voorbereiding voor de bouw.

Eerst zal het bestaande terrein aangepakt worden en in juni 2014 zal volgens Asjes met de sloop van de appartementen in Colon begonnen worden. “Iedereen is bereid mee te werken en naar een oplossing te zoeken voor alternatieve woonruimte.”

‘Onredelijke hoog’
Tegenover de appartementen in Colon, aan de andere kant van het terrein, liggen een aantal woonhuizen en bedrijfspanden waar veel minder medewerking bestond. In ieder geval geen medewerking voor de prijs die de overheid bood om de gebouwen op te kopen. Asjes wil daarover niet in detail treden, maar hij bevestigt wel dat de prijzen onredelijk hoog waren.

Asjes vertelt wanneer met de daadwerkelijke bouw begonnen wordt.

3 reacties op “Asjes: ‘Daadwerkelijke bouw ziekenhuis begint in januari’”

 1. @ Nico. In theorie heb je gelijk, maar in de praktijk kon Curacao niet anders. Daarenboven is er volgens mij niet 1 bouwbedrijf te vinden, dat schoon is en de klant werkt mee.

 2. Dat Ballast Nedam deze opdracht heeft gekregen verbaast mij niets. Dit bedrijf staat bekend om de miljoenen steekpenningen die zij betaalt en dat gaat natuurlijk prima samen met onze regering die alles is behalve integer.

  Ter illustratie onderstaand artikel uit de krant van vandaag, En wie gaat het ziekenhuis controleren, laat me eens raden, KPMG?

  Justitie treft schikking met KPMG

  Accountantskantoor KPMG moet 7 miljoen euro betalen aan het Openbaar Ministerie (OM) voor het verhullen van betalingen aan buitenlandse agenten door bouwbedrijf Ballast Nedam. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

  De helft van de schikking die KPMG met het OM trof, bestaat uit een boete en de helft uit een ontneming. Het onderzoek naar drie voormalige accountants van KPMG, die als verdachten gelden in de zaak, zal door het OM worden voortgezet.

  Volgens het OM heeft KPMG accountantscontroles verricht „op een wijze die mede mogelijk heeft gemaakt dat betalingen door een cliënt aan buitenlandse agenten verhuld konden blijven”. Ook besteedde KPMG onvoldoende aandacht aan de naleving van zorgvuldigheids- en integriteitseisen.

  Medewerkers van bouwbedrijf Ballast Nedam betaalden eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw honderden miljoen euro’s aan steekpenningen, waarmee bouwprojecten in het Midden-Oosten werden binnengehaald. Het bouwbedrijf trof in deze zaak zelf eind vorig jaar een schikking met het OM. De dochtervennootschappen van Ballast Nedam waar de malversaties plaatsvonden, betaalden 5 miljoen euro. Ook moest het concern een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen euro onherroepelijk opgeven.

  Bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen van KPMG Nederland sprak maandag van een „uiterst ongelukkige” zaak. „We zijn geschokt door de feiten zoals deze in de afgelopen maanden uit deze zaak naar voren zijn gekomen en vinden dit volstrekt onacceptabel.” KPMG heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

 3. Je ziet dat je praatjes nog waarden van Nul ?>< nul Nada hebben,een slechter spreker heb ik nog nooit gehoord,binnen twee maanden is er een andere kabinet,sorrie voor mijn taal ik heb griep,maar ben ook beschotten op het dak ik leg nu naast hem,morgen nieuw bericht.