• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kustwacht thumbCURAÇAO – De directeur van de Kustwacht voor het Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft onlangs een verzoek ingediend tot voorlopige schorsing van drie medewerkers. Het verzoek is ingediend bij minister Nelson Navarro van Justitie, op basis van nalatigheid.

Op 15 december 2013  raakten twee opvarenden te water tijdens een vaartocht naar Klein Curaçao. De kustwacht wist een van de opvarenden uit het water te halen. Hij bleek zelf ook bij de Kustwacht werkzaam te zijn en was in zijn vrije tijd gaan varen. De andere opvarende is nog steeds vermist.

Betrokkenheid
Twee andere kustwachters blijken een aandeel te hebben gehad in het plan om samen met de vermiste man de zee op te gaan. De politie doet samen met de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar deze zaak, om na te gaan in hoeverre er sprake is van enige vorm van verwijtbaarheid of schuld van de betrokken kustwachters.

3 reacties op “Verzoek tot schorsing: kustwachters ‘nalatig’”

 1. Yes Philippe I also smell a rat !

 2. Hier moet meer aan de hand zijn dan wat kustwachters die in hun vrije tijd samen een eindje gaan varen.

 3. De kustwacht heeft een opvarende uit het water gered? Het pronken met andermans veren.
  De drenkeling is door de bemanning van de Mermaid ontdekt. Twee bemanningleden van de Mermaid zijn overboord gesprongen en hebben hem zo aan boord geholpen. Direkt daarna is dit aan de kustwacht doorgegeven.
  Ere wie ere toekomt.