ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Henk Pasman zijn ongenoegen over de onveilige verkeerssituatie bij Grote Berg.

In oktober heb ik Openbare Werken, inclusief minister Balborda gewezen op de onveilige situatie bij Grote Berg. Het gaat hier om het volgende:

De veiligheid van de beide T-kruisingen van Kaya Grote Berg en Harmonie met betrekking tot de hoge snelheden die de automobilisten nu rijden op dit nieuwe asfalt. Het ontbreekt nog aan witte strepen op dit nieuwe gedeelte. Ook zou ik willen voorstellen borden met verboden in te halen te plaatsen voor beide kruisingen. Ook stel ik voor een ononderbroken witte streep te laten schilderen. Er staat iets verderop al een bord ‘inhalen verboden’ en ik zou dit bord verplaatsen net voor Harmonie (komende vanuit Westpunt). En omgekeerd inhaalborden richting Westpunt (zie foto’s).

Onlangs ging ik rechtsaf vanuit Grote Berg en moest meteen uitwijken voor een auto die het verkeer aan het inhalen was! Gelukkig voor de bushalte. Mijn grootste probleem met Openbare Werken is dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met veiligheid (het aanpassen van de wegeninfrastructuur en het niet compleet afmaken van een traject op alle aspecten). Nieuw asfalt brengt ook problemen met zich mee! Begin vorig jaar heb ik een voorstel neergelegd bij minister Navaro van Justitie over veilig verkeer en tot nu toe geen reactie ontvangen, behalve één gesprek met een medewerker van het ministerie.

8 reacties op “Ingezonden: ‘Verkeerssituatie bij Grote Berg onveilig!’”

 1. De uitgang van Grote Berg kan nog iets richting Westpunt en dan kan de uitgang van Harmonie iets meer naar Willemstad worden verplaatst. Grote rotonde aanleggen en klaar is Kees.

  Anders gewoon stoplichten plaatsen.
  Een middenstreep gaat niet werken, daar heeft iedereen volkomen schijt aan. Alleen een fysieke belemmering om op de andere weghelft te komen kan helpen, maar daar heb je dan weer problemen door wanneer een ambulance er door moet of wanneer er een ongeluk is gebeurd.

  Verbreden naar 4 banen is de beste oplossing, maar ook de meest kostbare.

 2. Beste Jorik kom je wel eens van die eiland af om te zien hoe men verkeers situatie oplossen,er is geen visie op curacao men doet maar wat op bepaalde posten moet je mensen neer zetten die verstand van zaken heeft of het verkeer is of woningbouw of wegenbouw, etc etc etc
  We zakken steeds verder weg, en trouwens ieder slachtoffer is een teveel

 3. Ze hadden de weg van een middenberm moeten voorzien en niet domweg opnieuw asfalteren. Visie ontbreekt volledig bij de wegenbouwers. Het valt wel op dat er sinds het nieuwe asfalt nóg meer wordt ingehaald.

 4. Maak zowiezo een 4 baansweg van de stad naar Westpunt.. Nu heb je ook te maken met terreur van dronken bestuurders en oude autotjes die maar 40 kilometer per uur rijden en inhalen is gevaarlijk. Nu kan je er nog een 4 baansweg van maken straks is alles volgebouwd en kan het niet meer.. Er worden overal maar wijken gebouwd maar geen nieuwe wegen!

 5. Van het weekend ging het er mis…

 6. Het nieuwe asfalt leidt tot hogere snelheden. Omdat er geen wegmarkeringen zoals strepen en nagenoeg geen berijdbare bermen zijn wordt daardoor de veiligheid een stuk minder.
  Ik meen me te herinneren dat enkele jaren geleden Dr. Spong al pleitte voor een witte streep in het midden van de (Kunuku) weg, om bij slecht weer toch een referentiepunt te hebben.
  Terecht dat Plasman aandacht vraagt voor deze problemen. Het kan toch niet zo zijn dat verbetering van het wegdek gaat leiden tot meer verkeersslachtoffers.

 7. er had een rotonde moeten komen samen met de ingangen Harmonie/grote berg.
  Dan was het hele probleem opgelost.
  Helaas is de ingang van Harmonie een 50 meter verder dan de ingang van Grote berg.
  dus het kan helaas nu niet meer.

  tijdens de spitsuren is het idd gevaarlijk, maar verder valt het wel mee daar.
  het overzicht is goed…
  het ligt meestal toch aan het rijgedrag van de mensen, die vinden dat ze grote haast hebben.

 8. Beste Henk,

  De verkeersituatie bij Grote Berg is helemaal niet gevaarlijk. Het is een lange, rechte overzichtelijke weg, met inmiddels goed asfalt zonder kuilen.

  Je kunt openbare werken niet verwijten dat er idioten zijn die op onmogelijke momenten inhalen om zo twee minuten tijdwinst te halen.

  Overigens is het natuurlijk verschrikkelijk voor alle betrokkenen als het afloopt zoals dit weekeinde, dat staat buiten kijf, maar het is veel te kort door de bocht om ook hier de overheid de schuld van te geven.

  Denk je werkelijk dat het probleem opgelost is met borden en strepen?