PolitieCURAÇAO – Op de kruising van Kaya Grote Berg en Weg naar westpunt is vanmorgen een dodelijk verkeersslachtoffer gevallen. Dat gebeurde bij een botsing tussen een pick-up en een Toyota Yaris. Shalton Hipolito Tomsjansen, geboren op 12 augustus 1992, is daarbij om het leven gekomen.

Tomsjansen haalde ter hoogte van de Grote Berg een file in. Juist op dat moment sloeg een pick-up af naar links waardoor de Yaris vol op hem knalde. Tomsjansen is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij rond 09.30 uur overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van de pick-up bleef ongedeerd.

16 reacties op “Verkeersdode op Weg naar Westpunt”

 1. @Elli, dan zou een rit van banda bou 1 uur duren omdat je veel slakken op de weg hebt.. beter om er een 4 baans weg van te maken.. ze hebben de weg verbreed dus maakt er een 4 baans weg van!

 2. @ Drs. Hans

  Ik heb een paar foto’s gezien van een jongeman, maar ik begrijp nog steeds niet wat u bedoeld. Wellicht kunt u het als doctorandus toelichten?

 3. Kaatje, niet dom? Hoe zou je het met hoge snelheid meerdere auto’s inhalen op de Weg naar Westpunt dan willen noemen?

  Als het dom was zou ik het nog kunnen vergeven. Maar als het niet dom was dan is het gewoon asocial.

 4. Triest dat het zo gebeurd, wat de oorzaak ook is. Weg naar westpunt is gewoon gevaarlijk, zeker met het snelle asfalt. Inhaal verbid heeft geen zin, je mag ook niet telefoneren, harde dan 60 etc. Niemand die zich daar aan houdt. Gescheiden middenberm is de enige manier om gevaarlijk inhalen te voorkomen.

 5. @Drs. Hans Uytenhage, Ik heb net een posting gelezen met jouw naam, om te weten dat je een vooringenomen persoon bent hoef ik je naam niet eens te googelen.

  @wiwi di pariba; Volledig met je eens, de kortzichtigheid viert hoogtij.

 6. Het probleem op het eiland curacao is iedereen heeft haast en men volgt de verkeerregels niet
  de meeste die doen maar wat en er zijn geen verkeersborden ,geen lijnen een tip katjes ogen als lijn aanduiding en 60 km per uur is hard zat op zo.n klein eiland en trouwens wie controleerd de overtredingen

 7. Ik kende Shelton en zijn familie persoonlijk. Hij was een lieve jongen en zou het apprecieren als hij door jullie niet wordt afgeschilderd als een domme jongen. Heb een beetje respect aub! Ik hoop voor zijn nabestaanden dat zij deze reacties niet moeten lezen.
  Je kan niet oordelen over iemand die je nog nooit ontmoet hebt enkel gebaseerd op hoe hij eruit ziet.

 8. @ Makayu,

  Het begint natuurlijk al bij de rijopleiding. Die stelt hier werkelijk absoluut niets voor. Men rijdt een beetje door straatjes om de instinkers van het examen te kunnen vermijden. Het bijbrengen van verkeersinzicht, anticiperen op allerlei verkeerssituaties, het stressen van de verkeersregels etc……….het heeft allemaal geen aandacht.
  Het gevolg is dan ook dat we hier een enorme groep personen hebben, die wel een rijbewijs hebben, maar eigenlijk niet op de openbare weg zouden mogen worden toegelaten.
  Tel voor de gein het aantal automobilisten dat bezig is met facebook, texten of gewoon telefoneren ! Minimaal 1 op de 3 is zoiezo bezig met de telefoon. Daarnaast hebben we nog een clubje dat zo druk bezig is met de andere inzittenden dat ze totaal niet meer door hebben dat ze nog moeten autorijden.
  Veel van de files zijn volstrekt onnoodzakelijk, maar zijn het gevolg van ronduit asociaal rijgedrag en bovenvernoemde punten.

  Helaas controleert de politie werkelijk op niets, behalve dan op wat papieren. Wanneer is de laatste keer dat men iemand aanhield voor het niet dragen van een helm, bezig zijn met de telefoon, feveren, hinderen van het verkeer, racenden vrachtwagens en motoren, overbeladen vrachtwagenns, slecht gezekerde vracht op vrachtwagen, illegaal verbouwde motoren, quads en bromfietsen etc ?

  De regering wil er niets aan doen, de politie weigert actie………..tja, dan zullen we nog veel meer van dit soort ongelukken in de toekomst gaan zien. Het is kennelijk de mentaliteit van de bestuurders………niets interesseert hen, alleen de eigen achterzak.

 9. Gewoon te walgelijk wat ik hier voor kortzichtige reacties lees… dit heeft niets met dom of local zijn te maken! Zeker geen inlevingsvermogen om in te schatten hoe erg dit voor de familie in kwestie moet zijn …. hoezo eigen schuld dikke bult?!… ik heb zelf aan Nyenrode gestudeerd maar eerlijk gezegd ook genoeg domme of ondoordachte dingen gedaan in m’n jonge jaren…. lang verhaal kortmakend: degenen die lopen te roepen eigen schuld dikke bult en meer van dat soort achterlijkheden zijn eigenlijk de grootste losers op het eiland … niet zo’n jongen die idd niet had moeten inhalen maar om iemand dan maar gelijk dood te wensen is het stomste en respectloos.

 10. Je kunt nog zoveel verkeersmaatregelen nemen, zolang idioten zich op de openbare weg begeven sorteert dat geen enkel effect.

  Google de naam van Shalton Hipolito Tomsjansen maar eens en bekijk zijn foto’s, dan weet u wat ik bedoel.

 11. Een inhaalverbod op de weg van Julianadorp naar westpunt zou heel veel verkeersdoden en aanrijdingen voorkomen. Ik heb het idee dat met gaat gokken bij het inhalen en hopen dat het goed afloopt. Vooral met al de zijweggetjes op de weg van en naar Banda Bou zijn levensgevaarlijk. Bovendien wordt er over het algemeen erg hard gereden.

 12. Gezien de leeftijd en het tijdstip vermoedelijk een geval van roekeloos rijgedrag. Ik heb daar geen enkel medelijden mee maar vind het wel erg voor de bestuurder van de pickup.

  Kans is groot dat de auto niet verzekerd was, dat komt vooral onder.Toyota Yaris rijders veel voor.

 13. @mario

  Helemaal mee eens!!

 14. Wel heel erg.. zo voor de kerstdagen.
  Ik erger me dagelijks aan die A-sociale idioten die zich meer voelen dan andere weggebruikers en mij en anderen in gevaar brengen door in deze file te gaan inhalen. ik wens ze niet dood maar een beetje ‘eigen schuld dikke bult’ gevoel kan ik niet onderdrukken. Ik ben blij dat die andere weggebruiker ongedeerd bleef.

 15. Rijgedrag (ANTICIPEREN is 0,0 bij meeste locals) vooral te pas en onpas NIET gebruiken van richtingaanwijzers leidt in heel veel gevallen tot hachelijke situaties …
  Kan er geen “herscholing” op dit punt worden verplicht gesteld !!!
  Dodenlijst zal onnodig blijven stijgen door dit soort klojo’s die verkeersinzicht missen of door machogedrag van gefrustreerden in het dagelijkse leven.

 16. Heel triest, maar ik hoop dat er nu eindelijk iets wordt gedaan aan het inhalen van files op de Westpunt weg. Er zijn elke werkdag zoveel mensen die blijkbaar haast hebben en het nodig vinden de dagelijkse file te moeten inhalen, ook al is er tegemoetkomend verkeer. Niet zelden levert dit een zeer gevaarlijke situatie op. Tor nu toe is dit altijd redelijk goed afgelopen.

  Een mogelijkheid is een inhaalverbod op de Westpunt weg (bijv. tussen Afslag St Willibrordus en Zegu) tussen 07.00 en 09.00 uur met dan ook een effectieve controle op naleving. Een paar goede (dure) bekeuringen doet waarschijnlijk wonderen.