Helmin WielsCURAÇAO – Wijlen Helmin Wiels krijgt een straat en een plein naar zich vernoemd. Dat laat de regering weten. De huidige EEG-weg en de Rector Zwijsenstraat gaan in de toekomst de Helmin Magno Wiels Boulevard heten. Die loopt van de rotonde van Julianadorp tot het vroegere KAE-gebouw.

Het Wageningenplein in Steenrijk, waar Wiels opgroeide, gaat het Plasa Helmin Magno Wiels heten. De regering bewijst Wiels hiermee naar eigen zeggen eer aan een “groot persoon die zijn leven wijdde aan de strijd voor sociale rechtvaardigheid, menselijke ontwikkeling in de wijken, integriteit en soevereiniteit”. Recentelijk kregen honkballers Wladimir Balentien en Andruw Jones al hun eigen straat.

46 reacties op “Straat en plein vernoemd naar Helmin Wiels”

 1. Wiels was medeplichtig aan het leegroven Curacao door de MFK en de MAN.. waarom verdiend hij dan wat?

 2. Beste Carlos, Chopi en Reginald . Met Nederlands, Duits, Frans en Engels en in mindere mate het Spaans, kan ik me wereldwijd met iedereen verstaan. Ook lezen kan ik in die talen. Waarom zou ik dan nog een dialect leren, wat door hooguit 200.000 mensen wordt gesproken ? Om te horen hoe ik wordt uitgescholden vanwege mijn huidskleur of mijn vermeende voorouders? Ik dacht het niet.

 3. Wanneer ik de reacties van Carlos, Chopi en Reginald lees dan verbaast het me niets dat dit eiland nog steeds aan de rand van de afgrond staat. I.p.v. van die afgrond weg te gaan denken deze lieden (en met hen nog velen), we nemen een flinke stap voorwaarts !

  Waarom verdedigen deze lieden toch met hartstocht degenen die het land leeg hebben geplunderd ?
  Waarom verheerlijken zij toch lieden die maar 1 belang voor het oog hadden (en hebben), namelijk het eigenbelang.
  Wie denkt dat Wiels, Schotte, Hakim, Constancia, Salas, Godett, Cooper, Monte, Monk, Cova, Chong, Liberia Peters en ga zo maar door, ook maar 1 minuut gedacht hebben aan het belang van de gemeenschap van Curacao……………die heeft ze niet helemaal op een rijtje.

  Als dat, volgens hen, wel het geval is, dan vraag ik me af hoe het mogelijk is dat het eiland er nog steeds uitziet als een vuilnisbelt ?

  Hoe kan het dat de wegen in zo’n erbarmelijke staat zijn, terwijl er ieder jaar vele tientallen miljoenen zogenaamd aan het onderhoud van de wegen zijn besteed ?

  Hoe kan het dat de criminaliteit tot ongekende hoogte is gestegen ?

  Hoe kan het dat er nog zoveel tienermoeders zijn en dat die kinderen opgroeien zonder vader, zonder voldoende eten en soms zelfs zonder een dak boven het hoofd ?

  Hoe kan het dat al die ‘politici’ ineens schathemelrijk zijn geworden ?

  Hoe kan het dat de gewone man, het volk waarvoor die ‘politici’ zouden moeten strijden (en dat ook doen volgens Carlos, Chopi en Reginald) nauwelijks centen hebben om de kont te krabben, maar de dames en heren politici allemaal riante salarissen hebben (soms gewoon ook meerdere salarissen), riante pensioen voorzieningen, auto’s telefoons, creditcards van de overheid, maar het toch nog niet genoeg vinden en vervolgens maar gaan lopen graaien in de overheidspot…….HET GELD VAN DE BEVOLKING !!!

  Hoe kan het dat de economie van dit eiland al meer dan 40 jaar alleen maar achteruit is gegaan ?

  Hoe kan het dat de scholen slecht opgeleidde leerlingen afleveren, als ze al zelfs de school afmaken.

  Hoe kan het dat de mentaliteit op dit eiland er nog steeds eentje is van ‘niet willen werken, gewoon je hand ophouden en het geld zal er vanzelf invallen ?’

  Hoe kan het dat de mentaliteit op het eiland er nog altijd eentje is van streven naar het minimum en niet streven om de beste te zijn ?

  Hoe kan het dat er nog altijd een raffinaderij op dit eiland werkt, waardoor per jaar maar liefst 18 doden vallen ? En de geliefde politici doen NIETS !

  Hoe kan het dat fraudeurs, dieven en veroordeelden hier nog altijd werkzaam zijn in de politiek ?

  Beste Carlos, Chopi en Reginald.

  Wanneer dit jullie standaard is dan vrees ik dat het eiland helemaal nergens naartoe gaat. Wanneer jullie standaard het ophemelen van corrupte lieden is dan zegt dat meer over jullie eigen mentaliteit dan over die van de politici.

  Wanneer jullie denken dat dit de perfecte maatschappij is om jullie eigen kinderen op te laten groeien dan is inderdaad alle hoop voor dit eiland verloren.

  Gelukkig zijn er nog wel mensen op dit eiland die WEL de belangen van het volk voorop stellen. Die niet graaien in de overheidsruif, die niet alleen aan zichzelf denken.

  Helaas zijn er nog veel te veel mensen die alle prietpraat van de volksmenners blijven geloven en die de ogen dichtdoen voor alle misdrijven die deze lieden dagelijks begaan.

  En de politici ?

  Die lachen zich een slag in de rondte, want zolang ze het volk dom kunnen houden kunnen ze doen en laten wat ze willen.

 4. @Chopi, “Dus horen zien en zwijgen. Moeten buitenlanders ook in Nederland. En ze moeten de taal kennen eer ze een baan kunnen krijgen”

  Chopi, ik heb in NL gewerkt met Japanners, Indiers, Russen, Duitsers, Turken etc. en die konden zich goed redden met Engels en niemand die er een punt van maakte. Dan gaan de gesprekken op het werk gewoon in het Engels. Ze hadden prima banen.

  Het Nederlands wordt pas een probleem als mensen GEEN werk kunnen vinden en afhankelijk worden van overheidssteun. Dan wordt er inderdaad gevraagd om de taal te leren om in aanmerking te kunnen komen voor werk op hun niveau in situaties waar ook Nederlanders hun vreemde talen nauwelijks kennen.

  ” Maar op Curaçao gelden nog steeds de slavernij gedachte.. Als ik blank ben moet alles en iedereen voor me buigen….”

  @Chopi. Het laatste Unicef rapport over Curacao heeft het aardig verwoord: “Self-discrimination”

  Citaat: “.. Another aspect mentioned is ‘self-discrimination’, i.e., people who think that their ethnicity bars them from opportunities, and they therefore cease to look for them, or who start adopting defensive attitudes not necessarily based on objective discriminatory experiences.”

  Hoe zouden we het gedrag van PDVSA noemen als het nog Shell zou heten?
  Als Shell net als PDVSA een redelijk overleg over de toekomst ontloopt?
  Zou Shell gif over ons mogen uitstorten? Hoe zouden we dat noemen?

 5. Gelukkig zijn twijfelachtige vernoemingen zelfs zonder de verdiensten tijdens iemands hele leven te kunnen bepalen een complete degeneratie van dit gebeuren, dat geen enkele echte baluarte/held etc. van Curacao dit nog zou willen. Ik hoop, dat de familie van Miguel Pourier een dergelijk verzoek daartoe vriendelijk doch beslist zal weigeren. Ach de volgers van Wiels moeten we maar met hun leugens gedogen, want dit figuur heeft heel veel gezegd en meestal niet waardig en heeft echt niets bereikt of iets gedaan waardoor Curacao er een ietsiepitesie beter zou voorstaan. Hij heeft gewoon meegedaan met Schotte en op z’n minst gedoogd, dat er zo veel als nooit tevoren werd geroofd ook door hem.

 6. @ la stiwz ;

  Ik snap je volkomen maar ik wil gewoon kort ben krachtig een antwoord geven op de vraag waarom hij een straatnaam moet krijgen .
  Als het aan hem had gelegen waren de problemen op een of andere manier opgelost.
  Maar zijn manier van dingen aanpakken is voor de tegen standers niet leuk, dat kan ik me in vinden ,maar alles beter dan niets zeggen in een democratish land en dat waren zijn persoonlijke problemen .Maar nu hij dood is komt alles dat hij voor had gewaarschuwd aan het licht ,vindt jij dat zelf niet ook een beetje raar. Hij heeft betaalt met zijn leven en wij kunnen alleen afwachten totdat er duidelijkheid is van wie wat waneer hoe waarom. Dus hij heeft in zekere zin wel de weg geopend voor de mensen die niet eens weten dat de mensen die Curacao regeren en anderen die ons alles wiilen imponeren corupt zijn.
  En nog na zijn dood praten mensen liever slecht over hem dan dat men de wijze lessen die hij heeft gegeven te waarderen.Ik moet zeggen er zijn 3 politici die ik graag hoort praten want ik voel me een met hen als ze gelijk hebben ,dat is Pim Fortuin-Wilders-en wiels zulke mensen zijn eerlijke mensen alleen Politiek blijft politiek.

 7. @Carlos Kort, je hebt gelijk. Als het aan mij ligt moet De Ruyterkade in Manuel Piar-kade omgedoopt worden. De verheerlijking van voormalig Nederlandse schurken/rovers en zee-criminelen op Curaçao is als men even nadenkt behoorlijk ziek.

 8. @Carlos Kort. ” Maar een feit is dat een Helmin Magno Wiels op Curaçao de meerderheid van zijn volk achter zich had staan, en alleen dat telt.”

  Wel even bij de feiten blijven Carlos. Hij kreeg 16090 stemmen bij de Statenverkiezingen in 2012. Dat is bij lange na geen meerderheid hoor, maar met 18,5% toch indrukwekkend.

  Hij kreeg die stemmen met oproer geluiden over slavernij, tegen makambas, Nederland, het Koninkrijk, Justitie, CBCS, de pers, het RK schoolbestuur, en ga zo maar door. Met Wilsoe hielp hij dos Santos en hij kostte het land veel geld aan pensioenen van alle ministers die hij een paar maanden liet zitten.

  Die 16090 stemmers moeten nu naar Schotte en Cooper omdat de PS een compleet andere koers is gaan varen. Zelfs Wiels durfde het met Asjes niet aan en startte met Hodge. Zou iemand in de PS zich hardop durven afvragen “waarom?”

  Ben nog steeds op zoek naar het lijstje van zaken die Wiels heeft BEREIKT: concrete resultaten. (Met weglating van zijn liefde voor het eiland, zijn beloften, zijn rethoriek). Wie kan dat leveren?

 9. Als ik naar deze site kijk voor nieuws zie ik niks anders als haat, afgunst, jaloersheid en vooral het idee van wij zijn beter dan jullie….

  Ten eerste als wijlen H.M.W. een straat en plein naar zijn naam krijgt vernoemd is dat een Curaçaose aangelegenheid door en voor Curaçaose mensen. Dus een oproep aan alle buitenlanders….. er zijn 3 aapjes, de een heet horen de ander zien en nog een zwijgen.
  Dus horen zien en zwijgen. Moeten buitenlanders ook in Nederland. En ze moeten de taal kennen eer ze een baan kunnen krijgen en ze moeten zich aanpassen.. kortom alles valt onder het kopje moeten, doe je dit niet dan ben je een anders denkende, uit op vernieling, en nooit in staat om iets te bereiken zoals de Nederlander.

  Hier op het eiland moet alles kunnen in het voordeel van de buitenlander en geloof me er zijn hele goede met hele goede bedoelingen en doeleinden. Maar op Curaçao gelden nog steeds de slavernij gedachte.. Als ik blank ben moet alles en iedereen voor me buigen….

  Laat het Curaçaose volk zoals ze zichzelf wilt zien, heb je niets positiefs in te brengen dan hebben we hier een mooi woord voor.

  LAGA LASTRAAAAA

 10. Wiels was ook de man die verkondigde dat hij genoeg bewijsmateriaal tegen Schotte had om hem jarenlang in Bon Futuro op te laten sluiten, maar dat hij dat material eerst ging gebruiken als Schotte de coalitie MFK/PS/MAN zou laten vallen.

  Dat zegt genoeg over de integriteit van Helmin Wiels.

  Maar noem gerust een straat naar hem en maak jezelf er belachelijk mee, zoals dat ook met de straat voor Coco Balentien gebeurd is.

  What is next: de Pretustraat, de Nelson dos Santosstraat, de Brian Marianostraat?

 11. Carlos, doe jezelf een plezier, zet je oogkleppen af en kijk verder dan je neus lang is! Ik ken maar heel weinig makamba’s die niet keihard werken voor een salaris dat vele malen lager ligt dan ze in Europa zouden verdienen. En dat geld geven ze ook nog eens hier uit. Ja, er zijn genoeg makamba’s die van Curaçao houden, anders zouden ze hier niet zijn. Dat het niet jou manier is, is iets anders. Maar elk mens is verschillend.

 12. Ach Joeri Jullie kunnen op Schiphol toch ophangen wat en wie jullie maar willen, als jij van plan bent ze te Lynchen dan is dat jou wens, dan wil ik daar voor wel graag een buiging maken. Maar een feit is dat een Helmin Magno Wiels op Curaçao de meerderheid van zijn volk achter zich had staan, en alleen dat telt. Hier kletsen een hoop mensen die het Papiements niet machtig zijn, En willen mee Praten maar niet weten wat er gaande is. En buiten dien wat boeit jullie Curaçao,..?? hou je toch met je eigen troep bezig, sinds wanneer houden jullie zo veel van Curaçao…?? Pak gewoon je koffer en je bent toch op slag al die vervelende Curaçaoenaars kwijt. Al die stomme namen zoals St Anna Baai, Emma Brug, Peter Stuyvesant College, Willemstad, Wilhelmina Plein, en Juliana Dorp die mogen jullie gelijk menemen. Ik heb meer begrip voor Brion Plein, Gomez Plein, en een Plaza Piar. Houden Jullie ajb op met jullie huichelachtige liefde voor Curaçao. Helmin Wiels heeft altijd in het papiements gesproken voor zijn volk. Toch niet voor een Nederlander, doe even normaal. Jullie hebben nooit een woord begrepen waar over hij het had. Zal ik ook over Pim Fortuin de racist beginnen,..?? hij is ook al dood en kan zich ook niet meer verdedigen………Cajosh

 13. @joeri,

  ach, mensen als Carlos kort lopen met oogkleppen voor en willen niets zien van de fouten van hun grote helden.
  Van corruptie wil hij niets weten, dat Wilsoe een brief schreef naar amerka om de miljoenen van Dos santos los te krijgen was toch duidelijk bewijs van de betrokkenheid van Wiels bij dos santos.
  Dat iemand als Asjes de 2e man van de partij werd is toch ook duidelijk een geval van corruptie.
  dat zijn zuster gevolmachtigd minister werd is toch een geval van corruptie.
  dat de broer van wiels allerlei commisariaten kreeg is toch een geval van corruptie.
  zo kan ik nog wel even doorgaan!!

  Dat wiels uiteindelijk na zijn verkiezingsoverwinning verstandig werd, dat is wel een heldhaftig gegeven.
  Want hij heeft de maffiabazen, waarvan hij geld heeft aangenomen voor de verkiezingsstrijd, toen genegeeert.
  En dat is hem fataal geworden.
  Dat was heldhaftig.

  Maar de manier hoe hij daarvoor Schotte hielp het land leeg te roven, maakte toen toch een misdadiger van hem.
  ook zijn redevoeringen met haatzaaierij hebben mensen als Carlos Kort zijn hersens aangetast.
  Dat heet hersenspoeling!!

  Naar mijn idee, moet al die haat aan de kant gezet worden en moeten Nederland en Curacao samen kijken hoe ze dit land weer goed kunnen laten functioneren.
  Helaas zal dat onder de leiding van Asjes niet lukken.
  Iemand als Eman van Aruba hebben wij helaas niet zitten tussen onze politieke corruptici.
  eerst de maffia mond dood maken en dan zorgen voor een verstandige politieke partij zou dit land helpen.
  Maar het volk is al jaren domgehouden door de maffia en de corruptici, dus ze zullen altijd stemmen op de partijen die veel beloven.
  oud hollans spreekwoord:
  Veel beloven en niets geven doet de gek in vreugde leven……

  prettige feestdagen….

 14. @Carlos Kort, We zullen op Schiphol een foto van Koning Willem hangen en 1 van Geert Wilders en alle YDK’s mogen een diepe buiging maken voordat ze Nederland mogen binnenkomen..

  En mbt Corruptie.. Wiels heeft 2 jaar lang met volgens zijn eigen woorden meest corrupte mense van Curacao samengewerkt en deed niets toen de MFK het land leegsteelde!! Dan ben je dus medeverantwoordelijk voor corruptie! Daarnaast haalde hij zeer bekende corrupte personen als Ivar Asjes en Monk bij de PS… Waarom dan? Van je verhaal klopt dus niets! en of je nu nederlands of papiamentu spreekt belangrijker is het of je werkt en niet gaat stelen en uitkeringen gaat aanvragen toch? Maak je daarmaar druk om! btw Nederlands is een officiele taal op Curacao hoor!

 15. @ Carlos Kort. Hij was bezig zijn volk dagelijks op te voeden en hun voor te bereiden op de kommende onafhankelijkheid van Nederland. Helmin Wiels was tegen Racisme en nooit betrokken in een of ander Corruptie schandaal.

  Het juiste Nederlands is dat hij zijn volk juist dom hield door het tot vervelens toe te indoctrineren en te hersenspoelen. Hij was absoluut een seksist en racist en daarvan zijn bewijzen te over en de laatste maanden was hij rijker dan elke parlementarier behalve Schotte. Met Wiels is ook zijn partij dood en dat kan voor het volk geen straf zijn. Hij zou maar dronken worden van het draaien in zijn graf over zijn te grabbel gegooide utopische idealen.

 16. @reginald paulina( veeris),

  De frustratie valt wel mee, maar ik denk dat het goed is dat we ons blijven herinneren hoe het echt was. Geschiedenis kan honderden jaren later nog invloed hebben.

  Je schrijft “Hij is voor ons een held ,en wij doen in Curacao wat wij willen met onze helden net zoals jullie dat na eeuwen nog doen.”

  Dat hij als held wordt gezien was me duidelijk, maar ik probeer uit te vimden WAAROM in hemelsnaam? Het kan toch niet komen door zijn gescheld, of toch? Maakt dat iemand een PS held? Dan kan Asjes het wel schudden want die kruipt onderhand voor Nederland en durft alleen nog maar een journalist af te kraken die openheid vraagt.

  PS. Wie is “jullie”? en waarom denk je dat iedereen die zich in het nederlands op dit forum uitdrukt trots is op oud-hollandese zeerovers?

 17. Helmin Wiels was goed voor Curaçao. Ik ken bijna geen ander op Curaçao die wel meer van zijn land hield als Helmin Wiels. Hij was bezig zijn volk dagelijks op te voeden en hun voor te bereiden op de kommende onafhankelijkheid van Nederland. Helmin Wiels was tegen Racisme en nooit betrokken in een of ander Corruptie schandaal. Zo zie je maar dat het goed is om de Taal die om je heen gesproken word te beheersen want jullie kletsen maar flink uit je nek, van dingen die je in een cafetje heb gehoord bij een borrel. Wat is daar zo superieur aan als je te dom bent om een taal te leren die elke Chinees of Portugees die op het eiland komt wel kan beheersen.

  Een Nederlandse stagere die in een restaurant werkt, en niet in staat is een eenvoudige bestelling aan te nemen die in het Papiements word op gegeven, heeft hier op Curaçao niets te zoeken. Hoe betaalt ze haar huis huur met wat voor kennissen…??. Daar voor moet je corrupt zij om dat door te zetten. Zo iets zou in Nederland ondenkbaar zijn, daar word van de in te burgerde Persoon verlangd dat hij zich officieel moet aklimatiseeren en de taal behoort te leren…anders…kan hij wel weer terug van waar hij is gekomen. Dat is wel heel mooi taal, maar dan moet het voor Curaçao ook wel geldig zijn…of Niet..??

  Helmin Wiels was het spuch zat van de Nederlandse bemoeienissen, en discriminatie in zijn land en wilde verandering, is dat zo moeilijk te begrijpen…???
  Het waren altijd de Curaçaoenaars die voor de vooruitgang van het eiland hebben gewerkt, nooit de Nederlander, dat was sinds de slavernij zo
  Als je zo de geschiedenis boeken door leest, en dat deed Helmin Wiels, dan stoot je praktisch op geen Nederlander die zich op geofferd heeft en ingezet heeft voor Curaçao.
  Hij was het zat met de mes op tafel achter gesloten deur, met de Nederlandse regering te onderhandelen.

  Hier een voorbeeld: Air Berlin vliegt nu ook Curaçao aan via Düsseldorf, en bied op de route schappelijke prijzen aan die de grote KLM beconcurreerde. Nederland vond dat kon niet dat daar Air Berlin nu ook op hun route vliegt. Dat wilden ze stoppen.
  Helmin Wiels vond van “Nee dat willen wij niet stoppen, dat is goed voor Curaçao”. “Ja maar dan gaan wij dat Geld dat wij aan Curaçao steeds weer overmaken stop zetten…..Welk geld…?? Hier is sprake van de ontwikkelingshulp bedragen die van de UN (VN) volgens de Charta overgedragen moet worden van alle Kolonisatoren aan de vroegere Kolonies. DUS ONS EIGEN GELD. Nu doet Nederland zo als of dat een Nederlands Cadeautje is, en zet druk op Curaçao. Helmin Wiels zijn antwoord was: “Als jullie dit doen dan was gisteren de laatste KLM vliegtuig hier op Curaçao geland. En dat mes was weer van tafel…deze dingen gebeuren steeds weer achter gesloten deur.

  Hij was nooit in Corruptie verwikkeld van daar dat hij ook veel vrijer kon optreden en dat wist de Nederlandse regering. werd bevestigd door van Raak. Dat was toch altijd het Nederlands Argument…?? ” het is daar toch allemaal zo corrupt”.
  Nu heb je er eentje die het niet is en de corruptie wil bestrijden, en wat doet de Makamba, hij moet hem vuil praten, hem de grond in boren, zonder te weten wat de achtergronden zijn want hij verstaat de Taal niet.

  Ik vind dat Helmin Magno Wiels veel meer als maar een straatje verdient heeft, volgens mij mochten ze het Albert Plesman Vliegveld naar Helmin Wiels om benoemen in…HELMIN MAGNO WIELS INTERNATIONAL AIRPORT CURAÇAO.
  Zodat elke MAKAMBA die Curaçao wil bezoeken eerst bij de Immigratie voor Helmin Wiels een buiging behoord te maken alvorens Curaçaos grond gebied te betreden.

  HELMIN WIELS WAS GOED VOOR CURAÇAO

 18. @ Reginald

  THINK…..PENSA……sin emoshon.
  Mester kambia nombernan Hulandes, esei ta berdat.
  Ser un poko rasonable si i ta sinsero. No por pone nomber di e homber ey meimei di hende ku SI a hasi algu bon i grandi pa Korsou.
  Lesa e tekstonan bon, i mira e realidat den ken e homber ey tabata i kiko tur ela hasi ku sernan humano.

 19. @reginald Pailina: het is niet al te snugger van een overheid om straten of pleinen (die al een naam hebben) te vernoemen naar nog levende (Balentien en Jones) of net overleden (Wiels) personen.
  Stel je voor dat Jones de volgende week wordt opgepakt met 2 kilo poeder en een kinderlijkje in zijn koffer. Wacht een jaartje of dertig. Is die persoon dan nog bekend en van onbesproken gedrag, benoem dan een straat naar hem.

  Overigens denk ik, nee weet ik, dat Rector Zwijsen meer voor Curacao heeft betekend dan Wiels.

 20. Onze nieuwe ziekenhuis heeft ook al een eigen naam.
  Volgens PS is de naam: Helmin Magno Wiels.

 21. Wat hebben we dan aan de EEG weg ? ALLE straat namen zijn bijna Holandse namen die wij niet eens kennen.De EEG weg is een weg die de landen in Europa samen moet brengen ,inplaats van op Curacao waar men toch niets van ons willen acepteren .

 22. @PHILIP MAASKANT.

  Waarom zijn jullie dan zo trots op PETERSTUIVESANT-MICHIEL DE RUITER-JOHAN VAN WALBEEK EN NOEM MAAR OP, weten de hollandse kinderen ook precies wie ze waren, of is het altijd de Kapitein die ze kennen?
  Haal door je fustratie niet iedereen door de war ,want hier heb je ook mensen die erger zijn je moet het maar willen weten.Hij is voor ons een held ,en wij doen in Curacao wat wij willen met onze helden net zoals jullie dat na eeuwen nog doen.Ik denk zelf dat je slimmer persoon bent, gedraag je daar ook naar .

 23. Beste Philippe, als ik zo je overzcht van Wiel’s zijn prestaties lees zou het kunnen zijn dat onze wannabe dotoranda in Den Haag ooit haar broer geholpen heeft met zijn CV ?

 24. Eerlijk gezegd lag dit natuurlijk in de lijn der verwachtingen. Geen nieuws dus, maar waar komt het standbeeld van Wiels te staan? Op een sokkel, zodat men….
  Wanneer ga je een straat (die al een naam heeft!) een nieuwe naam geven? Als er verveling is opgetreden binnen de PS-kringen, of als er een groot staatsman is overleden? Kan beide dus, maar Wiels was geen groot staatsman, eerder iemand die schreeuwde met dictatoriale trekjes. Straks ook nog de Asjesboulevard of het Raveneausteegje.

 25. @ sander. En regeerde met een maffiapartij en kreeg steekpenningen van deze maffiafiguren.

  Het is inderdaad zo goed als zeker, dat zijn bankrekening waar dan ook met aanzienlijke sommen gelds is gespekt en dat hij het onderscheid tussen geloven en belijden niet zo nauw nam. Hopelijk worden deze benoemingen ooit teruggedraaid, wanneer het ware gezicht van deze man helemaal ontrafeld is. Een goede geschiedschrijver zou er een mooi boek van kunnen maken. God verhoede, dat het nieuwe ziekenhuis ook nog naar hem vernoemd zal worden.

 26. Misschien een doodlopende straat in Barber?

 27. @Philippe
  Ja, toch wel; Asjes en de zijnen worden er beter van terwijl Schotte nu even moet wachten tot hij weer aan de beurt is om verder te roven.

 28. @Philippe Maaskant
  Ik wil graag beginnen maar ik kan niets verzinnen, sorry, volgende dan maar.

 29. De overuigingen van Wiels leken pas de laatste maandenvan zijn leven oprecht.
  voor die tijd was hij een volksmenner en hersen spoeler met zijn radio praatjes.
  Wilde mensen in bodybags terugsturen.
  En regeerde met een maffiapartij en kreeg steekpenningen van deze maffiafiguren.
  Dus hij was geen held.
  hij is waarschijnlijk vermoord door deze maffiavriendjes omdat hij zich niet aan afspraken met hen wilde houden.
  Dat is het enige heldhaftige aan Wiels.
  Verder was hij net zo corrupt als de rest van de corruptici, die zich hier als politicus voor doen..

 30. Afleidingsmanoeures.. Het Dok gaat naar de haaien, Stroomvoorziening in de problemen, maar laten we het hebben over wat echte belangrijk is.. Waarom ook geen Marvelyne Wiels Boulevard?

  PS doet er alles aan om met (ons) overheidsgeld leuk in het nieuws te komen.
  Zul je ook zien met het regeerprogramma. De diaoloog met de burger wordt een monoloog van de PS.

  Bij de feestelijke onthulling van het naambordje moet iemand toch een lijst kunnen bedenken van wat Wiels heeft BEREIKT.. (de verstoorde relatie met Nederland zullen we dan maar weglaten, evenals zijn kritiek op de Centrale Bank, de Gouverneur, Justitie, de Pers, Het RK Schoolbestuur, de vele door hem weggestuurde ministers, zijn steun aan Schotte, zijn steun voor Wilsoe, die dos Santos’ geld moest vrijkrijgen, zijn boycot van het koninklijk bezoek, zijn oprakelen van slavernijverleden, zijn kritiek op Shell (en niet op PDVSA), zijn (body/sinterklaas) bags, zijn ophitsen tegen Rosenmuller. )

  Nee die mag je allemaal overslaan.. en wat blijft er dan aan constructiefs over?
  Laten we die lijst hier proberen op te stellen..
  Wie begint?

 31. @Rogelio: “Wat is jullie probleem dan”
  Het probleem is dat deze man al genoeg ellende voor Curacao heeft veroorzaakt.
  Hij heeft al voldoende nette mensen beledigd.
  Hij is er mede de oorzaak van dat Gerrit Schotte met zijn opdrachtgevers en zijn handlangers ons land heeft leeggeroofd en vernietigd.
  Nu worden we elke dag weer aan deze meneer herinnerd als we over deze weg rijden, bovendien zijn er veel meer mensen van Curacao die heel veel meer voor dit eiland hebben gedaan, en waar geen enkele straat of plein naar vernoemd is.

  Dat is “het” probleem.

 32. Als we een straat naar Wiels noemen kunnen we ook een straat noemen naar Pretu en een naar Monster.

  Of zijn we vergeten dat Wiels mensen in body bags het eiland af wilde sturen?

  Zijn we vergeten dat Wiels zei genoeg bewijzen te hebben om Schotte op te sluiten in Bon Futuro maar dat niet deed omdat zijn partij verder wilde regeren met diezelfde Schotte?

  Dit is echt belachelijk.

 33. @ Sander schreef: waar een klein land onbenullig in kan zijn..

  Mogelijk kent u nog andere straten en/of pleinen, vernoemd naar personen, die vermoord zijn om hun overtuigingen.

 34. rogelio, how stupid can you get ? That stupid dus !

 35. @ Rogelio

  Niemand hoepelt op. Iedereen heeft het recht van spreken! Ook al ben jij niet eens met hun mening.
  Waarom de straten die man’s naam niet mag hebben, is omdat hij het gewoonweg niet heeft verdiend Hij heeft er niet voor gewerkt.
  Wat hij wel heeft gedaan is, walgelijke taal uitschreeuwen, mensen ophitsen, anderen vernederen, nooit excuses aangeboden. Hij is geen Tula hoor, ook al had hij dat zo graag gewild. Wake up please.

 36. OMG……. Really ? Unbelievable. Wat bezielt de regering toch. Bah bah! Abominabel !

 37. Lekker voordelig en er kan niet gebeuren wat met Peter Stuyvesant is gebeurd.
  Als ze dit beleid voortzetten, zal iedereen de weg kwijt zijn. Ook al niets nieuws dus.

 38. waar een klein land onbenullig in kan zijn..

 39. Wat is jullie probleem dan

 40. Wat is het probleem dan wat waarom kan die straaten zijn nam niet krijgen hoepel jullie maar op.

 41. Niet te geloven.

 42. En wanneer wordt er een belangrijke straat naar Miguel Pourier vernoemd??

 43. Hebben die sukkels in de regering niks beters te doen? En ALS je een straat een naam gaat geven, waarom niet een van de talloze straat zonder namen een naam geven?

  En wat heeft Wiels eigenlijk concreet voor Curacao gedaan, behalve haat op de radio en via zijn sede verspreiden?

 44. De regering bewijst Wiels hiermee naar eigen zeggen eer aan een “groot persoon die zijn leven wijdde aan de strijd voor sociale rechtvaardigheid, menselijke ontwikkeling in de wijken, integriteit en soevereiniteit”

  Maar helaas bezoedelt de regering zijn naam in het dagelijks leven, door corruptie, pastechies en leugens toe te staan en niet verder te onderzoeken. Laat staan er consequenties aan te verbinden.

 45. En deze wegen worden door onze wannabe doctoranda geopend, staat goed op haar CV.

 46. Schijnhei,igheid ten top. Degenen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van Helmin Wiels noemen nu een straat en plein naar hem.

  Terwijl Helmin Wiels en zus Marvelyne alles behalve schoon zijn.

  Denk dat Migurl Pourier meer recht had op een straatnaam, maar die was waarschijnlijk te beschaafd.