• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GezondheidCURAÇAO – Vrouwen uit Curaçao hebben vaker hoge bloeddruk in vergelijking met vrouwen in 60 vergelijkbare landen. Dat geldt ook voor diabetes, overgewicht en obesitas. Dat stelt het rapport ‘Nationale Gezondheidsenquete Curaçao – internationale vergelijkingen’.

Het rapport vergelijkt de volksgezondheid op Curaçao met 60 andere (ei)landen in de Cariben, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en met de Verenigde Staten. Het rapport is vandaag aangeboden aan minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Hoge bloeddruk
Hoge bloeddruk komt op het eiland veel vaker voor onder vrouwen dan onder mannen, dit in tegenstelling tot de andere landen. Curaçaose mannen hebben op gebied van hoge bloeddruk een gemiddelde of lage prevalentie ten opzichte van de regio.

Themarapport Internationale Vergelijkingen

11 reacties op “Curaçaose vrouwen hebben vaker hoge bloeddruk”

 1. Fastfood en Truk di pan zijn van alle tijden, alleen het verschil van vroeger en nu is dat veel mensen niet sporten.
  Combinatie van fastfood, niet sporten en hele dag in de auto of thuis zitten zijn factoren die de hoge bloeddruk verhogen.

  Er komt ook nog bij dat sommige mannen vinden vrouwen met: XXXL sexy en mooi. Sommige vrouwen denken dat ze niet hoeven af te vallen, want sommige mannen vinden het toch sexy.
  Ze promoten het nu zelfs met: Dik en lekker!

  Naast de gezondheid, weten veel vrouwen dat het niet mooi is, en dat ze geen leuke kleren kunnen vinden.

 2. @elli
  exactamente….

 3. Daar geef ik jullie gelijk in Yvon en Priscilla. Sommigen hebben wel hier de lef om anderen te beledigen en hun eigen frustraties te uiten. Hier hoeven ze geen verantwoording af te leggen. Het zijn van die eencelligen die denken dat ze alles kunnen zeggen. Als je stoer ben ga dan in Willemstad staan en al die zogenaamde zeeleeuwen aanspreken en vertellen dat ze in het Seaquarium kunnen bijverdienen.

 4. meneer of mevrouw A visser reageert op iedereen een beetje zuur….
  Wat er in zit komt er uit denken we dan…. zal wel veel negatiefs in zitten.

  Feit is wel…. dat mensen enorm ongezond eten op het eiland. Veel troep, weinig groen maar ik weet niet of ik het ze enorm kwalijk kan nemen. Als een trosje druiven bij Van der Tweel @ Jan Thiel bijna 20 nafl kost (waar ik met euro’s enorm van schrok) dan begrijp ik wel dat goedkoper/ongezonder eten de voorkeur krijgt.

  Ik hoop dat men bewuster wordt…

 5. Dat is natuurlijk niets nieuws. Het is al jaren aan de gang. Als je in de stad die overweight vrouwen, jong/oud mannen gaan ook in sneltrein die kant op ziet, verbaast niets mij meer.
  Bakken foam gevuld met onsmakelijke happen die dagelijks gesonsumeerd worden zegt al genoeg. Het heft alleen steeds grotere consequenties voor de gezondheidszorg, nu al onbetaalbaar en als mensen niet tot inkeer komen zal het onbetaalbaar worden gezien de arbeidsparticipatie. In het lijstje werd vergeten te vermelden dat obesitas etc ook gevolgen voor de nieren kan hebben. Nu al is er onvioldoende plek en hebben veel mensen thuis een kamer ingericht voor dyalisering (uiteraard in samenwerking met het ziekenhuis). Heel zorgwekkend allemaal.

  @Visser
  Uw opmerking komt voor uw rekening. Niet echt netjes, vind ik.

 6. Zo gaat het op deze wereld .
  Vrouwen van alle cultuur hebben iets bijzonder .
  Latijnse vrouwen hebben warmte bloed en Antilliaanse vrouwen hebben hoge bloeddruk

 7. Verbaast mij ook niks, maar niet alleen de vrouw heeft overgewicht. Er zijn ook te veel mannen met overgewicht. Onze eetgewoonte moet radicaal anders. We eten te veel troep (saté ku batata, truck’i pan, fast food, hopi aros, hopi batata) en weinig groenten. Sommige mensen vinden dat alles wat groen is, konijnenvoer is. Dit is toch triest. Wat ik nog erger vind zijn de vele dikke kinderen die rondlopen. Heart attack waiting to happen is dat. Er moet snel verandering komen!!

 8. Hetgeen mij nog het meest verbaasd is dat men zelf geen last heeft van al dat overgewicht. Al het vet isoleert als een gek en bij deze hitte moet dat knap oncomfortabel zijn.
  Dan zou er toch eens een lichtje moeten gaan branden dat het wellicht handiger en aangenamer zou zijn om grofweg 50 – 60 kg af te vallen. Soms waggelen ze gewoon over de weg, kunnen niet eens meer normaal lopen. Het is te smerig voor woorden.

  Een maagverkleining kan wonderen doen, alleen gaan de fast food ketens dan wel snel failliet !

 9. @ A.visser
  Kan jij alleen maar beledigend zijn t.o de vrouwen op Curacao die je niet eens kent? Waar draagt die stomme opmerking aan bij.
  Als je toch niet anders te doen hebt, zou jíj je beter kunnen storten op een studie “potentie verhoging” onder jouw soort mannen en ” vrouw-mannen” . Ik denk echt dat je onkunde en frustatie leidt tot zulk gezwets.

 10. Meten is weten. En nu maar hopen dat er snel iets aan gedaan word

 11. Verbaast dat ons? De gemiddelde vrouw hier heeft zo’n overgewicht dat ze kunnen bijverdienen als zeeleeuw in het Seaquarium.