ivar asjes HNOCURAÇAO – Bij de groundbreaking van het Hospital Nobo Otrobanda is met voldoening gereageerd op de bouw van het ziekenhuis. Na jarenlang gesteggel is dan eindelijk een begin gemaakt met het nieuwe ziekenhuis aan de Hamelbergweg. Versgeperst.com peilde enkele reacties.

Minister van Gezondheidszorg Ben Whiteman heeft een voldaan gevoel, zo zegt hij tegen Versgeperst.com. “Het is eindelijk gelukt om een start te maken met dit megaproject dat Curaçao zo hard nodig heeft in elk opzicht. Om te beginnen het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, maar ook als economische impuls. Zeker in deze tijden is dat heel belangrijk”.

HNO scoop-constanciaVooruit kijken
Jacinta Scoop-Constancia sloot zich bij Whiteman aan. Ze wil vooral naar de toekomst kijken. “Wij hebben te lang hebben gewacht met het ziekenhuis. Nu is het eindelijk afgerond en moeten we blij zijn. Het is een politieke kwestie geweest dat het zolang geduurd heeft en nu moeten we als politici vooruit kijken. We moeten ervoor zorgen dat het volk het ziekenhuis krijgt dat het verdient. ”

Kostenoverschrijdingen
Megaprojecten willen financieel nogal eens uit de klauwen lopen, maar bang voor grote kostenoverschrijdingen is Whiteman niet. “Nee, ik denk dat de organisatie heel professioneel is en er zijn genoeg garanties gegeven dat we binnen het budget blijven. Dit is een megaproject, er kunnen meevallers en kleine tegenvallers zijn, maar het gaat om de totaliteit en het moet niet zo zijn dat het helemaal gaat afwijken van wat er oorspronkelijk gepland is.”

ben whiteman HNO ziekenhuis

3 reacties op “‘Bouw HNO eindelijk begonnen, nu vooruitkijken’”

  1. Die hele ceremonie is een grote farce. Ze weten zelf nog niet eens hoe ze de bouw moeten aanpakken. En vooral waar precies. Een gat graven op het terrein van het Sehos, dat kunnen we allemaal.

  2. Is Otrobanda niet een slechte locatie voor een ziekenhuis?

  3. Wie gaat het dan betalen? Hoeveel gaat het kosten? wie doet de controle op het budget?