CBSCURAÇAO – Het consumentenprijsindexcijfer van Curaçao is in november 0,1 procent gestegen ten opzichte van oktober. Gemeten over twaalf maanden tot en met november 2013 namen de prijzen met 1,3 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Elektriciteit (plus 8 procent) en waterverbruik (plus 4 procent) werden beiden duurder. Voornamelijk hierdoor steeg de bestedingscategorie wonen met 2 procent. De belangrijkste prijsdaling in de maand november betreft het product benzine, die 5 procent goedkoper werd. Voornamelijk hierdoor werd de bestedingscategorie vervoer en communicatie 0,9 procent goedkoper. Prijzen van voeding daalden met 1,7 procent.

Prijsontwikkeling
Het consumentenprijsindexcijfer van november (121,7) was 0,6 procent lager dan die van november 2012, namelijk 122,4. Dit cijfer geeft weer dat de maand november van dit jaar iets goedkoper was dan de maand november van vorig jaar. In november lag het twaalfmaandsgemiddelde van de prijzen 1,3 procent hoger dan in november 2012, wat volgens het CBS een goed beeld geeft van de inflatie op lange termijn. De inflatie op Curaçao vertoont dit jaar tot nu toe een dalende trend, aldus het CBS.

3 reacties op “CBS: Prijzen stijgen licht, inflatie nog steeds in dalende trend”

  1. Voor de mensen die boven de loongrens komen, en dubbele banen hebben komt in 2014 de aanslag voor de BZV er nog boven op. Helaas hebben de mensen dit nog niet 2014 wordt het jaar van de waarheid zover als dit mogelijk is op Curaçao.

  2. Laat deze zakkenvullers nu eens de wijk in gaan om de mensen met een verstaanbaretaal het word van G.D teverkondingen <CuraCRim zit een een mistbank die niet is over tezien

  3. Tja OB duurder, bezine duurder, elektra duurder, Ziektekosten veel duurder.. prijzen stijgen met meer dan 1 procent en het salaris blijft precies hetzelfde