• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

José JardimCURAÇAO – Accountantskantoor SOAB gaat de stichting doorlichten na meldingen over onregelmatigheden. Onder meer de uitgaven van de FDRS boven de 500 gulden worden nader bekeken. Speciale aandacht gaat uit naar de aanschaf van voertuigen.

Dat blijkt uit een brief van minister van Financiën José Jardim aan SOAB-directeur Geomaly Martes. Recent doken er geruchten op dat onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een Audi van 100.000 gulden aangeschaft zou hebben met FDRS-fondsen. Sulvaran eiste daarop een rectificatie van Ultimo Notisia, wat de krant weigerde.

Brief
Jardim wil verder weten of de subsidieverordening wel voldoende in acht is genomen, zo schrijft hij in de brief aan Martes. Jardim vraagt zich af of de toetsing van het subsidieverzoek wel voldoende is geweest. Daarnaast moet het FDRS openheid van zaken geven over hun administratie, interne controle, personeelsbestand, beloningsstructuur, bestedingen.

Eigen initiatief
Het FDRS (Fundashon Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial) krijgt geen subsidie als het niet meewerkt aan het onderzoek door SOAB. Dat schrijft minister van Financiën Jose Jardim aan Statenvoorzitter Mike Franco. Eerder liet onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang al weten aangifte gedaan te hebben omdat een Statenmotie voor een onderzoek naar de FDRS het niet haalde. Jardim besloot daarna om op eigen initiatief een onderzoek in te stellen.

Brief Jardim aan SOAB

14 reacties op “‘Kijken naar grotere uitgaven FDRS, vooral voertuigen’”

 1. Zonder bewijsstukken kunnen u niemand beschuldigen .
  Anders worden het een rechtszaak , en dat is Smaad zaak .
  En Smaadzaak betekent dat u moet voor elke letters van de naam en achternaam van die aanklager betalen en zijn advocaat .

 2. Blij dat we de SOAB hebben. Je moet er toch niet aan denken dat deze opdracht aan de malle marionet Anthony Cijntje was gegeven.

  Op zijn rapporten zou ik mijn aardappelen nog niet willen schillen.

 3. Beter laat dan nooit. Prima zo.

 4. Dit is echt slecht! Ik ben benieuwd wat SOAB zal vinden! Voorlopig wacht ik nog met een eindoordeel. Petje af aan onze minister Jardim in ieder geval om een onderzoek in te stellen…is het immers niet Sulvaran die hem heeft aangehouden? Maar tegelijkertijd wat is het punt eigenlijk? Hoe dan ook is hij al schuldig in onze ogen en hoe dan ook komt hij er toch vanaf 🙁 Want wat gebeurd er eigenlijk met Jardim als Sulvaran weg moet? O.M= Onnozele Middelen

  @Nardy. Wat is jouw obsessie met die Wiels telkens? Deze FDRS zaak is een enorm schandaal met groot geldmisbruik dat voor het Volk was bestemd en het enige wat je kan reageren is terug gaan naar Wiels-PS-PAIS. Ik begin te vermoeden dat je of erg kortzichtig bent of een belang hebt in die zaak.

 5. En laten we de verspillers nu een HOOFDELIJK aansprakelijk stellen. Kijken hoe snel dat pastechies uitdelen stopt. Gewoon een paar keer hard aanpakken.

 6. Zucht en alweer heeft een zekere Nsrdy het over datgene waarop zij blind staart en niet over het onderwerp zelf. Ik word hier zo moedeloos van. Revolutie prediken en een politieke partij PIAS noemen is een koud kunstje.

  Ik ben in ieder geval dat Jardim achteraf de kwestie toetst/laat toetsen.

 7. @Henki, Je vergeet dat er nog wat dienstreisjes dienen te worden georganiseerd.. Eerste klas naar Miami etc..

 8. by the way het geld zal al wel zijn opgenomen 3 maanden salaris en kerstbonus, audi 4, kantoor inrichting mantelpakjes en wat kantoor benodigdheden.
  ik wil ook een pastechi, echter dat zal wel niet raar dat je voor het ene jaar 500.000 naf krijgt voor 3 maanden en het volgend jaar 800.000 nodig heb.
  komt me bekent voor 500.000 naf oh nee dat is een andere zaak toch.

 9. @Tuna “Jardim en Leeflang hebben wel ballen, de rest inclusief Pais zijn maar slappelingen”

  100% met je eens. PS, daar hebben we het allang niet meer over, maar PIAS (PAIS dekt de naam niet meer) doet nu net alsof terwijl ze de motie eerder niet verworpen.

  Beetje zoals: ‘Benoemingen Marvelyne Wiels toetsen’, maar vervolgens niet toetsen. En zelfs een motie verwerpen op een businesskaartje, terwijl Drayer ultieme bewijzen aanleverde.

 10. Jardim heeft toch eieren voor zijn geld gekozen na de aangifte bij het OM en nadat de coalitie (incl. Jardim) een controle had afgewezen. Jardim is immers door de zeer betrokken Sulvaran in de regering gezet.

 11. Laatst circuleerde op FB het het Verlies & Winst staatje van deze club. NAfl 500.000,– aan subsidie gekregen en 87% daarvanis inten uitgegeven
  (aan salaris, accountant, auto, consultants kantoorbenodigheden etc.)

  Blijft dus 13% voor goede doelen.
  Maar die gelden zijn niet besteed aan goede doelen. Dat geld is in de reserve pot beland.

 12. Weet u wat ik doe neeeeeeeeee dussssssss

 13. Misschien ook kijken wie de accountant is bij deze club. De accountant kosten voor één jaar bedragen NAFL 20.000,– . Lijkt mij een belachelijk bedrag. Klinkt als zakkevullerij.

 14. Jardim en Leeflang hebben wel ballen, de rest inclusief Pais zijn maar slappelingen.