• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

LachCURAÇAO – De dosis fluoride in het drinkwater gaat omhoog. De Staten hebben gisteren een motie daartoe aangenomen. Op dit moment bevat het water minder dan 0,5 mg per liter, dat gaat echter omhoog naar maximaal 1,5 mg per liter. Dat is het maximum volgens de normen van de World Health Organization (WHO).

Uiterlijk in april wordt er een campagne gelanceerd omtrent mondhygiëne en gebitsverzorging. Volgens de motie heeft 94 procent van de bevolking last van gebitsproblemen en door fluoride in het drinkwater moet dat tegengegaan worden. De motie is aangenomen met twaalf stemmen voor en drie tegen.

Motie voor meer fluoride

20 reacties op “Meer fluoride in drinkwater”

 1. According toi he presentation of Prof. Dr. Paul Connett there is a serious health thread for infants and babies from drinking fluoridated water.
  Please take note of the Informations on the Komishon Anti Fluoride Curacao Facebook site https://www.facebook.com/pages/Komish%C3%B3n-Anti-Fluoride/446734135406202?fref=ts
  our digital libary with many documents
  http://issuu.com/komishon-anti-fluoride-curacao#
  and our Youtube Channel:
  https://www.youtube.com/user/KomishonAntiFlouride

  All Studies point on the fact that fluoride can only work topic in the teeth but not trough the system, the benefit of force medication with fluoride is suspicios. The violation of the freedom to decide to in take a medicine or not ist certainly violated by moditory fluoridatiuon of drinking water. We ask to put the prescription and aplication into the hands of well skilled doctors and dentists but not into the hands of politicians and water companies.

 2. Het drinkwaterfluorideringsdebat

  Een algemene opvatting die leefde in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw was dat fluoride-ionen aangeboden in het drinkwater tandbederf kan voorkómen. Er is echter nooit wetenschappelijk aangetoond dat het innemen van fluoride tandbederf kan voorkómen. Er is wel, en overtuigend, aangetoond dat bij fluoridering van drinkwater tandbederf veel minder snel voortschrijdt.[bron?] In een grootschalig, zestien jaar durend vergelijkend onderzoek tussen twee overigens vergelijkbare plaatsen (Tiel en Culemborg) hadden kinderen in de plaats met gefluorideerd water maar iets meer dan de helft van het aantal door cariës aangetaste vlakken in hun tanden en kiezen, ten opzichte van de ‘ongefluorideerde’ plaats. Dit verschil was in alle jaren consistent aantoonbaar.

  Er is ook wel aangetoond dat het innemen van te veel fluoride schade aan de gezondheid kan berokkenen.[1] Het aanbrengen van fluor op de tanden kan tandbederf wel voorkomen en daarom zit er nog steeds fluoride in vrijwel alle types tandpasta. Naarmate de bevolking beter poetst wordt het extra effect van waterfluoridering geringer; de maatregel is relatief gezien het effectiefst bij mensen die nooit poetsen.

  Bij mensen die vaak poetsen zou fluoridering kunnen zorgen voor fluoride vergiftiging.

  De tandartsen waren sterk voor fluoridering van drinkwater. Maar voornamelijk vanwege groot maatschappelijk verzet is in vele landen, waaronder Nederland, besloten geen fluoride (meer) aan het drinkwater toe te voegen, met name omdat de gebruikers dan geen keus zouden hebben.

  Op 22 juni 1973 maakte de Hoge Raad een einde aan de fluoridering van drinkwater [2]. In het arrest stelde de raad dat deze ingreep van de overheid geen wettelijke grondslag had: “de toevoeging van stoffen aan het drinkwater teneinde daarmee een geheel buiten de eigenlijke drinkwatervoorziening gelegen doel te dienen daarom een maatregel is van zo ingrijpende aard dat, zonder wettelijke grondslag, niet kan worden aangenomen dat een waterleidingbedrijf daartoe bij de vervulling van zijn taak tot het leveren van ‘deugdelijk drinkwater’ de vrijheid heeft” [3].

  Bron: wiki

 3. Fluor is primair om bacteriën uit het drinkwater onschadelijk te maken. Vroeger had Curaçao het beste drinkwater ter wereld en zonder fluor. Helaas worden de waterleidingspijpen niet vernieuwd en het water is niet op alle plaatsen even schoon, vandaar toevoeging van fluor. Dat gedoe dat het tegen cariës is is een leugen.

 4. ik drink koffie en thee + gemiddeld 3 liter water.
  dus krijg straks dankzij deze domme regering 3 x zoveel fluoride binnen dan normaal.
  schandelijk!!!!!
  wie heeft er zo gelobbyd voor dit achterlijk besluit?
  wie heeft er belang bij?
  het stinkt!!!

 5. Even wat anders mensen. 12 +3= 15 . We hebben 21 statenleden. Dus we kunnen concluderen dat er weer een aantal (6 dus in dit geval) niet naar werk zijn gekomen. Heb je ooit gemerkt dat er echt 21 statenleden hebben gestemd? Nee dus…. ik vind dat er altijd ook moet worden doorgegeven wie niet zijn komen opdagen, zodat het volk weet , wie het zijn die telkens verstek laten.
  Bv. Met het stemmen op marvelyn was Schotte en nog iemand afwezig. Waardeloze volksvertegenwoordiging als er gewoon bijna 1/3 niet komt opdagen om te stemmen over een belangrijk onderwerp als volksgezondheid.

 6. Vroeger had ik wel een begreep voor het toevoegen van fluoride in drinkwater .
  Maar nu in deze computeriseerde wereld met alle moderne technologie .
  concludeert ik dat ze hebben geen behoefde meer om toch fluoride in drinkwater te gebruiken

 7. Dus op Curacao heeft 94% van de bevolking caries terwijl aan het drinkwater fluor wordt toegevoegd.

  In een land als Nederland ligt dat percentage vele malen lager, terwijl er geen fluor wordt toegevoegd.

  De conclusie dat het fluor gehalte dan omhoog moet op Curacao gaat aan mij voorbij.

  Zou het zo kunnen zijn dat dit een goedkope populistische oplossing is omdat de boel echt op poten zetten in de gezondheidszorg meer kost?

  Als een politieke actie op een onlogische conclusie is gebaseerd is er meestal iets anders aan de hand op de achtergrond.

 8. Meneer whiteman
  Al die jaren met fluoride in het water heeft niet geholpen.

 9. @mac v, voor zover ik het weet is “youtube” niet echt een wetenschappelijke site.

  @BonYouKorou, “cheeseslave” klinkt mij ook niet heel erg wetenschappelijk in de oren.

  Luister maar naar de tandarts, want die weet het echt wel beter dan al die professoren die denken dat ze alles over elk onderwerp beter weten dan de mensen die er voor gestudeerd hebben.

  Bon Pasku

 10. Dus een groepje partijen waar ik niet op gestemd heb bepaalt nu wat mijn kinderen en ik te drinken krijgen? Dit gaat me toch wel erg ver.

 11. Iedereen weet toch dat de gemiddelde tandarts heel dom is. Heeejj motje heb je ook teveel chemicalien binnengekregen ofzo? Tandartsen zijn nog dommer dan dokters. Triest dit.

 12. Way een dom idee.

 13. Ongelofelijk zeg. Dat na een studie van de universiteit van Harvard (iemand vroeg om wetenschappelijk bewijs?) het bewijs levert dat fluoride en een laag IQ een verband hebben.

  Kijk op:

  http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491930/pdf/ehp.1104912.pdf

 14. http://www.enviro.ie/How%20Evidence%20based%20Medical%20Science%20Ended%20Water%20Fluoridation%20in%20the%20Netherlands_Waugh%202013.pdf

  http://www.degoednieuwskrant.nl/nieuws/wetenschap/363-israel-verbiedt-fluoridering-van-drinkwater

  Kan niet alles plaatsen, er is nogal wat literatuur over.

 15. Kan iemand een link naar ECHTE onderzoek plaatsen? En aub niet naar een pseudo wetenschappelijk gedoe, maar een echt gerespecteerde wetenschappelijk artikel?
  Daarmee wil ik niet zeggen dat ik niet geloof in dat fluoride schadelijk is, maar ik heb weinig onderzoekers met echt onderzoek bewijs voor zien leveren.

 16. @Door meer lluoride in het water schijnen mensen minder zelf na te denken.. prima voor politici dus..

  En waarom maken ze het bezoek bij de tandarts niet gratis dan als er zo veel gebitsproblemen zijn? Is nogal een dure grap elke keer!

 17. natuurlijk vergiftig de bevolking maar..(just for you know, fluoride word gebruikt om de mensen dom te houden) Op youtube genoeg filmpjes te zien van proeven die gedaan zijn.
  Of zoals Bon yu di korsou zegt doe je research..

 18. Terechte beslissing !
  Pseudo-wetenschappelijke,niet evidence based, argumenten van de tegenstanders.De eigenlijke discussie die gevoerd moet worden is een ethische:mag de overheid zonder dat mensen daarom vragen iets toevoegen aan het drinkwater?Waar ligt de grens?Wat mag wel,wat mag niet?
  De vorige inspecteur van Volksgezondheid,zo vaak bewierrookt door vooral de ‘alternatieve’hoek,zei daarover het volgende:

  Jan Huurman, voormalig Gezondheidsinspecteur, heeft ook te maken gehad met het fluoridevraagstuk op Curaçao. Hij is voorstander van fluoride in het drinkwater en had het liefst gezien dat het terug wordt gebracht naar 1,5 ppm. “0.5 ppm is te weinig. Fluoride in het drinkwater is gewoon effectief tegen tandbederf op Curaçao. Een aardig deel van de bevolking leeft in armoede. Er worden slechte eetgewoontes gehuldigd en het tanden poetsen is minder”, zegt Huurman. “Het echte vraagstuk is of je als overheid mag beslissen voor het volk dat zij fluoride tot zich moeten nemen. Dat is ook de reden dat het in Nederland niet meer in het drinkwater zit

  En zo is het!

 19. Ik kan dit EGTTT niet geloven hoe dom deze ministers kan zijn !!! Hoe halen ze in hun hoofd om meer flouride in het water te zetten ipv weg te halen..

  Doe research en Lees!!!!!!

  http://www.cheeseslave.com/top-10-dangers-of-fluoride/
  http://www.naturalnews.com/030123_fluoride_babies.html

 20. Die mensen zijn echt niet goed bij hun hoofd. Alle internationale ondezoeken opzij schuiven en gewoon hun volk vergiftigen, bewust.