hospital nobo otrobandaCURAÇAO – Onder grote belangstelling is vanavond de eerste steen gelegd voor het nieuwe ziekenhuis. De feestelijke ceremonie vond plaats aan de Hamelbergweg. Na enkele toespraken namen minister Ben Whiteman, Statenlid Jacinta Scoop-Constancia en Humphrey Davelaar plaats in drie graafmachines.

Symbolisch reden ze alledrie naar het midden en deponeerden daar een hoopje zand. Uiteraard ontbraken ook de nationale vlag en het nodige vuurwerkvertoon niet. De bouw van het nieuwe ziekenhuis op de parkeerplaats aan de Hamelbergweg, gaat ongeveer tweeënhalf jaar duren. Elk kwartaal geeft het ministerie van Volksgezondheid een update geven over de voortgang van de bouw. Volgende maand volgt de eerste update.

Voor meer beelden zie ook ons beeldverslag.

whiteman, scoop-constancia, davelaar bouw ziekenhuis

8 reacties op “Bouw nieuwe ziekenhuis officieel begonnen”

 1. Het wordt tijd, dat wij een beetje internationaal gaan meespelen. Specialisten uit de hele wereld zijn welkom en wij moeten ook niet te veel van Nederland zijn. Ik denk, dat ik ga regeren, zakkenvullers.

 2. wat kijkt jacinta vreemd uit haar ogen???

 3. Natuurlijkkkk leuk een nieuw gebouw!!! en wat is een nieuw ziekenhuis zonder de juiste specialisten, men kan nog niet eens voldoen aan genoeg neurologen, longartsen en nog vele andere specialisten…hop even overvliegen naar Colombia want wij hebben de juiste apparatuur niet en geen kennis in huis. top dan maar staren naar een mooi nieuw plafond totdat je overgevlogen wordt..

 4. De laatste steen is nog niet gelegd, moet dat eerst zien gebeuren. Dan moet het ook zo zijn dat de zorg in het gebouw echt een plaats krijgt, nu draait alles om een gebouw, de invulling van het gebouw is net zo een strijd van allerlei belangen.

 5. Over twee jaar gaat Helmin Magno Wiels hospitaal open.

  St. Elisabeth heeft haar langste tijd gehad. De muren van St. Elisabeth hospitaal zijn doordrenkt met bacteriën en virussen.
  Nieuwbouw is een noodzaak.

 6. Die eerste steen geloof ik wel, nou die andere miljoen nog.
  De bouw houdt op zodra het geld op is, tamelijk snel dus.

 7. Bedankt,als het de zelfde eerste steen( één April kikker in mijn bil is) is waar onze bedrijfsecenomie HBO C. Raaf dos ooit is onderuit is gekropen zijn we mooi bij de aap gelozeerd.

 8. Welja..

  Lachen voor de foto.

  Een zieken huis op de meest idiote plek.
  Gedreven door eigenbelang.
  En een ziekenhuis dat in een jaar of drie 60% damaged is door een stormpje.

  En met medische specialisten…
  Ahum..
  Ik zag fotos met die boys sigaren rokend in een zwembad.

  Lafaards,

  Curacao.
  Zijn Lafaards,.
  Hopi Scuma tiki Chokelate,