• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft aangifte gedaan tegen Malvina Cecilia. Zij is de oprichter van de FDRS (Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial). Leeflang beschuldigt haar van valsheid in geschrifte, fraude en aanzetten tot fraude.

Omdat er geen steun was in de Staten voor een onderzoek, ziet Leeflang zich genoodzaakt om aangifte te doen. Ze wil dat het misbruik van gemeenschapsgeld wordt aangepakt. Behalve de aangifte door Leeflang gaat ook SOAB een onderzoek uitvoeren naar de gang van zaken bij de FDRS. Het onderzoek is op initiatief van het ministerie van Financiën.

Oprichtingsakte
Op 18 september is de stichting FDRS opgericht door Cecilia. Om subsidie te mogen ontvangen, moet een stichting die daarvoor in aanmerking wil komen onder meer een oprichtingsakte overleggen. De aanvraag van de FDRS dateert echter van 13 mei en toen bestond de stichting nog niet.

Directeur
Cecilia gaf zich op de dag van de oprichting volgens Leeflang uit voor beleidsmedewerker van het ministerie van Financiën. Per 1 september was ze echter niet meer in dienst van het ministerie. Cecilia deed dit volgens Leeflang omdat het project moest overkomen als een project onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën. Het was volgens de aanklacht niet voor het eerst dat Cecilia een andere functie aannam. In een brief van 11 september vermeldde ze zich als directeur van de FDRS. Dat is ze volgens Glenn Sulvaran echter nooit geweest.

Ministeriële beschikking
De ministeriële beschikking is volgens Leeflang ook ongeldig. Daarin staat dat er 1,2 miljoen gulden is toegekend aan subsidie, maar in werkelijkheid is dat 1,3 miljoen. Voor 2013 staat er 500 duizend gulden begroot, voor volgend jaar is dat 800 duizend gulden.

Aangifte Leeflang tegen FDRS

4 reacties op “Leeflang doet aangifte tegen FDRS-oprichter Cecilia”

 1. by the way het geld zal al wel zijn opgenomen 3 maanden salaris en kerstbonus, audi 4, kantoor inrichting mantelpakjes en wat kantoor benodigdheden.
  ik wil ook een pastechi

 2. ach een krabbeltje hier een krabbeltje daar en je hebt zo een half miljoen cash klaar.

 3. De aangifte gelezen hebbende acht ik het aan verdachte ten aanzien van de valse hoedanigheid cumulatief/alternatief gemaakte verwijt, geen stand houden. Die enkele omstandigheid is volgens mij onvoldoende om ‘het aannemen van een valse hoedanigheid in de zin van artikel 326’ op te leveren.

  In ieder geval een goed punt dat de kwestie onder de aandacht werd gebracht en nu maar hopen dat er een officier van jutitie bereidt is om vervolging in te stellen

 4. Misschien doet het OM er wat mee in 2028.