ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Ruben Suriel zich over het verliezen van vertrouwen in het parlement.

Na de acties van onder andere Akshon Dushi Kòrsou, Pro Pueblo, Frente/Akshon Sivil en de reactie op hun acties in de Staten, kunnen we vaststellen dat nu met de acties van Dick Drayer, 2 jaar verder, het volk absoluut niet kan rekenen op het parlement.

Het volk moet het opschonen van zijn overheid compleet zelf doen omdat het parlement de problemen doodgewoon niet onderkend. Het zal in 2014 misschien zo erg zijn dat het volk de opschoning misschien zelfs zonder de hulp van de staande (inclusief politie) en de zittende magistratuur moet doen, omdat de rechterlijke macht en haar hele apparatuur ver achter de feiten komt “aansloffen”.

Het ziet er naar uit dat in 2014 het volk een heel moeilijke strijd zal moeten vechten om haar ‘integriteit’ te redden als gemeenschap. Een noodzakelijke strijd. Want hoe we het ook draaien of keren we hebben een soort organisatie nodig om de noodzakelijke collectieve diensten te organiseren binnen een liberale maatschappij zoals de onze, waar:

1.Het verschil tussen arm en rijk veel te groot is
2.Er teveel corrupte ambtenaren zijn die al te graag met corrupte handelaren en “friends en family” samenspannen waardoor de armoede blijft stijgen.
3.Daar komt ook nog bij kijken dat door onze geografische ligging, de logistieke hub die we zijn, de goede internationale contacten, de uitstekende financiële dienstverlening gecombineerd met een zeer zwak opperend MOT apparaat, wij een ideale bodem zijn geworden voor grootschalige witwaspraktijken.

Verder kan gezegd worden dat alhoewel we een vrij moderne maatschappij zijn, we nog steeds vrij veel “Savage Capitalists” hebben die steeds meer afhankelijk zijn geworden van het toenemende witwasgeld. Een zeer complexe situatie die op een nuchtere, liefdevolle, met zo weinig mogelijk emotie, tot zelfs koelbloedig maar wel vreedzaam wijze moet worden opgelost. Chapeau! voor het werk in de pers van met name de heer Dick Drayer en anderen die hun nek uitsteken om deze gemeenschap op de rechte pad te houden. Aan iedereen die een warm hart heeft voor onze ‘dushi Korsou’, sterkte en een voorspoedig en vastberaden 2014.

7 reacties op “Ingezonden: ‘Het volk kan niet rekenen op het parlement’”

 1. Schijnt is Washington erg koud te zijn, daar hebben ze zelfs politici met de handen in de eigen zakken gezien.

 2. Het blijft de knulligheid ten top weer. Kijk hier is een visitekaartje waar m’n titel op staat, Kijk hier is een briefje, met de aanhef “Beste student”.

  Zie je wel ,ik was student.

  Als je in dit debat de beschuldigingen niet 100% en duidelijk van tafel kunt vegen en vervolgens met allerlei slappe beschuldigingen en halfzachte argumenten besluit dat het eigenlijk niet zo erg is, geef je aan dat je als volksvertegenwoordiger niet functioneert.

  Het volk kiest vertegenwoordigers en betaald deze lui, laat ze dan ook proberen het volk te dienen en niet de eigen belangen te laten prevaleren>
  Politiek begint wereldwijd een vieze smaak te krijgen.

 3. the dream for 2014.

  In 2014 zal alles anders zijn, immers deze regering is over zijn houdbaarheidsdatum heen.
  Het geloof van 50.000 niet stemmende bewoners op ons eiland is van verbazing ( regering Schotte) in ongeloof gevallen ( regering van de Rotterdammer Asjes)
  Het limiet is bereikt voor deze stemmers, immers eerst was er Ali Baba en zijn graaiende rovers in allerlei fondsen, nu komt er de volgende plaag aan de Hr Asjes met zijn Heilstaat van socialist getinte chaos. In plaats van werk verschaffen, goede opleidingen te verzorgen, gaat het verdelen rustig door de ziekte kosten verzekering, inkomensafhankelijk belasten voor scholen, waarde afhankelijk belasten van de grondbelasting, het ophalen van vuil afhankelijk van inkomen, het belasten van de motorrvoertuigen inkomens afhankelijk.
  Dit terwijl iedereen weet dat je de midden inkomens moet ontzien om een goede economie te kunnen hebben.
  deze stemmers hebben geen enkele probleem om bij te dragen aan het groter goed namelijk een heerlijk en eerlijk land waar iedereen gelijk is.
  echter de 50.000 stemmers die de voorgaande keren af gezien hebben om te stemmen , willen dan ook dat het eerlijk word gedaan. Iedereen een toets over vermogen, gronden, goede doorlichting van derden uit betaling bij de belastingdienst. Niks vrijstelling van een gliding scale voor verdieners met een laag inkomen, enz,
  50000 stemmers vertegenwoordigen 10 zetels in het parlement, dus wees gerust ze kunnen het verschil maken

 4. Nota Bene

  Wat Rosaria en zijn partij betreft die is natuurlijk maandag ongelooflijk door de mand gevallen, het blijken gewoon allemaal enorme ras-opportunis/ten zonder ruggegraat. Iedereen lheeft zich door Jasjes in de laten kijken wat een gotspe is.Ordinair onbeschaafd en een enorme zakkenvuller. A devil in disguise.Over de rest wat er in de Staten zit wil ik het niet eens hebben.
  Zalig Kerstfeest voor iedereen en voor volgend jaar vooral een veilig jaar.

 5. Het aanspreken van je coalitiepartner op het nemen van volwassen verantwoordelijkheid bleek lastig en anno 2013 nog steeds geen vast onderdeel van de Curaçaose politiek.

  Broer Helmin durfde het niet bij Gerrit Schotte, Alex Rosaria durft het niet bij Ivar Asjes.

 6. Het is ronduit walgelijk om te zien hoe deze coalitie in de Staten omging met het geval Marvelyne Wiels.. En wat zien we voor huichelachtige teksten in het regeerprogramma… NATION BUILDING….!!!

  Hoe dat moet weet Asjes ook wel.. Er staat LETTERLIJK!

  “…… beste structuur om hierover tot een opbouwende dialoog te komen, zal nog nader worden bepaald. Zeker is dat een directe, open en transparante communicatie tussen de overheid en de burger. …etc”

  “Participatie burgers in het democratisch proces”

  “Educatie van de gemeenschap en creëren van een kritisch en goed geïnformeerd publiek.”

  Het is duidelijk dat de intenties van dit PS-PAIS monsterverbond niet kloppen. Anders was de Statendiscussie wel opener verlopen.

  Het hele budget en communicatieplan voor nation building wordt een eenzijdig publiciteits offensief voor de PS, maar dan nu op kosten van de belastingbetalers.

 7. Helemaal eens met Ruben Suriel. Ook ik wil graag Dick Drayer bedanken voor zijn vasthoudendheid, en hoop dat hij ermee doorgaat. De mensen moeten gewoon op de hoogte gehouden blijven wast er zich in deze samenleving afspeelt. Dat is de taak van de pers, en die moeten dat ook in alle vrijheid kunnen doen.
  Ik wens een ieder een gezond en vooral veilig kerstfeest en een veilig 2014 en erna. Want dat er iets moet gebeuren is zeke en dat het zo niet langer kan is evident. Mensen hebben recht op veiligheid en moeten zich overall kunnen bewegen.
  Te schandalig voor woorden allemaal en dit reken ik juist de politiek aan, die teveel op hun vette krent blijven zitten en verder niets doen. Niemand uitgezonderd.
  .