• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nelson MandelaCURAÇAO – De vete tussen sommige leden van de familie van Nelson Mandela lijkt weer ontbrand nu blijkt dat Mandela’s kleinzoon Mandla Mandela vier dagen voor de uitvaart van zijn grootvader werd buitengesloten van de familieranch in het dorp Qunu.

Zijn eigen woning op het landgoed bleek bovendien verstoken van elektriciteit en water, meldde de krant The Times uit Johannesburg dinsdag.

Kort nadat Mandla’s tante Makaziwe Mandela vorige week donderdag op de ranch was gearriveerd, waren de sloten vervangen, aldus The Times. Mandla hield op dat moment een wake bij de kist van zijn grootvader, die in Pretoria lag opgebaard. Zaterdag reisde de kleinzoon mee in het gevolg toen de kist naar Qunu, in de provincie Oostkaap, werd gebracht.

Mandla en Makaziwe vliegen elkaar al langer in de haren over de nalatenschap van Mandela en de leiding over de familie. Niet alleen lijkt Mandla’s aanwezigheid op het familielandgoed niet meer gewenst, hij heeft bovendien te horen gekregen dat hij zijn vee daar niet langer mag laten grazen. Ook waren vrienden van Mandla niet welkom op de begrafenis zondag.

De lont werd in het kruitvat gestoken toen Mandla de overblijfselen van zijn vader en twee andere familieleden overbracht naar Mvezo, de geboorteplaats van Nelson Mandela en het dorp waar Mandla stamhoofd is. Makaziwe ging in het verweer en zorgde ervoor dat Mandla de resten op last van de rechter moest terugsturen naar Qunu.
© Novum

www.versgeperst.com